Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Upragniona ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Z mężem staramy się bardziej spontanicznie o potomka. Mój ostatni okres to 30 października, a cykl trwa średnio 35 dni (tak mam, robiłam badania i wszystko ze mną w porządku :). W nocy z wczoraj na dziś kochaliśmy się i doszło do wytrysku spermy wewnątrz mnie i tak przespałam całą noc. Dodam że mam podwyższoną temperaturę i kłucie jajnika tak jak przy owulacji. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że trafimy w te dni? Ile plemniki żyją wewnątrz kobiety? Próbowaliśmy już w dni płodne w sam środek, po tym i nic, więc może troszkę wcześniej przyniesie skutek. Czekam na mam nadzieję pozytywne odpowiedzi

Gość gość
Nikt nie pomoże?

Gość gość
Kup sobie testy na owulacje. Plemnik zyje max 2 - 3 dni i to taki mega plemnik. Jajnik może kluc bo wchodzisz w dni płodne.

Gość gość
Zdrowe plemniki są w stanie przeżyć w organizmie kobiety nawet ok 5dni. Dlatego okres płodny u kobiety to kilka dni a nie sama owulacja. ;) Więc jeśli się staracie lepiej wcześniej się zacząć starać i powtarzać co dwa dni lub codziennie, aż do owulacji i jednego dnia po niej (uwolniona komórka jajowa obumiera po 10-24godzinach) Mam nadzieję że pomogłam, powodzenia :)

Gość gość
Prawdopodobieństwo jest minimalne, w dni płodne jest 25% szans na zajscie, a nie ma opcji zeby plemniki przetrwały tydzień. Po prostu się nie spinaj, przestan myśleć o ciąży. Nie fiksuj. To nie pomaga

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, pomogłaś bardzo. Pozdrawiam

Gość gość
ja zamiast testów paskowych bardziej polecałabym tester na ślinę np afrodytę bo jest wielokrotnego użytku przez co zwyczajnie bardziej się opłaca.

Gość gość
na ślinę? pierwszy raz słyszę o tescie na slinę. będę musiała o nim poczytać, zainteresował mnie bardzo.

Gość gość
wejdz sobie na www.testerafrodyta.pl to bezpośrednia strona dystybutora, tam znajdziesz najwięcej informacji.