Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce pomóc

Co mam zrobić, jak pomóc ?

Polecane posty

Gość chce pomóc

To już nie pierwszy raz ale dzisiaj kolory tęczy nie zasłoni żaden makijaż na jej twarzy. Dobrze wiem, że to jej nie mogący nigdzie znaleźć kochany mąż. W pracy wszyscy udawają, że nic nie widzą a mnie krew zalewa i do tego jeszcze wstyd, bo tylko my dwoje jesteśmy z Polski. Jak się ją pytałem, co się stało to głupio odpowiada, że albo się pośliznęła w łazience albo uderzyła o drzwi, więc dzisiaj nawet nie podchodzę. Pytałem się znajomych (nie w pracy) to mi powiedzieli, że jak długo ona sama będzie opowiadała, że ma kochającega męża a w rodzinie jest bestens, to nikt nie jest w stanie jej pomóc. Ale przecież tak nie może być ?

Gość gość
Ten maz to Polak czy ciapaty ?

Gość gość
Jesteś w UK? Jest infolinia dla osób, które podejrzewają, że znajoma im osoba jest ofiarą przemocy domowej.

Gość chce pomóc
Nie, w Niemczech, ten mąż to niby Niemiec (ma niemieckie nazwisko) ale z aparycji to jakiś południowiec, być może potomek tureckich gastarbeiterów, chociaż muzułmanie podobno nie piją a on non stop chodzi zalany.

Gość gość
Nie wiesz, czy mają dzieci? Bo jak ona obita, to może dzieci także?

Gość chce pomóc
Nie wiem czy ta córka to jego, ma raczej europejską urodę no i 3 latka, chodzi do przedszkola a oni dopiero ponad rok po ślubie.

Gość gość
Jeśli dobrze mówisz po niemiecku, możesz zadzwonić na jakąś infolinię wspierającą ofiary przemocy domowej. Nakreśl sytuację, powiedz, że w domu jest dziecko i po prostu zapytaj, co możesz zrobić. Ja kiedyś zadzwoniłam na taką infolinię w UK, po tym jak byłam świadkiem pobicia dziecka. Miałam potem wielkie nieprzyjemności i straciłam znajomych, ale wiem, że dziś postąpiłabym tak samo. Jeszcze teraz, jak sobie tę sytuację przypomnę, to krew mi się gotuje.

Gość chce pomóc
Szkoda mi tej dziewczyny, jest bardzo fajna, miła no i dobra w pracy, wyrabia się – nie trzeba za nią gonić. Nie mogę sobie wyobrazić, jak twierdzą znajomi, że takie szare myszki bywają w domu siekierami, takimi typowymi zouzami. Nic, będę dalej szukał.

Gość zawsze szczery
Chcesz zbawic swiat to jedz na misje do etiopii Zeby komus pomoc to ten ktos musi tej pomocy chciec