Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w czwartek i piątek dzieci idą do szkołY?

Polecane posty

Gość gość

Czy w czwartek i piątek dzieci idą do szkołY?

Gość gość
A czemu nie? Zapytaj w szkole.

Gość gość
U nas maja wolne

Gość Tasmanska
U mojej mają wolne, nie idą i z tego co wiem i mówili na zebraniu znaczna większość szkol polskich ma wolne , a jam k****icy dostaje za te ich wolne , a dziecie się cieszy. No do cholery jasnej, do nauki marsza a nie wolne, wolne wolne ,

Gość gość
U mnie dzieci idą normalnie.jezeli ktoras szkola na wolne widocznie sa to wolne dni które szkola ma w ciagu roku do dyspozycji nasze dzieciaki widocznie w innym terminie to wolne wykorzystaja. Najlepiej zapytać w sekretariacie jak dana szkola ma

Gość Tasmanska
ja się zbieram do napisania zjebki do dyrekcji i do MEN, dlaczego dzieciaki tyle maja wolnego , ale moja za każdym razem kiedy już zabieram się do pisania mnie wstrzymuje i mowi ,abym nie robila przypalu, szarpie się ze mną wyrywa kartki, długopisy, wyrywa kabelek od lapka , ale kiedyś tak wyjde z siebie ze postawie niebo a ziemie i te wolne się ukróci, bo mają zbyt dużo wolnego w ciągu roku szkolnego. Później nauczyciele skomlą na zebraniach ,ze sie z materiałem nie wyrabiają i gonia po dwa tematy na raz w ciągu jednej lekcji, żeby program nadgonić, dzieciaki przez to są zasapane , bo musza nadganiać braki

Gość gość
Ty se chyba tasmańska jaja robisz :D Tez kiedys bylas dzieckiem i cieszyłas sie z każdego wolnego. Dzieci tez ludzie i maja prawo do odpoczynku. Skoro Tobie nie pasuje to siedź w robocie 24h/7 dni w tygodniu :| co za problem? Hipokrytko I chyba te sytuacje sa wyssane z kut:acha twojego wyeksploatowanego mena bo nikt o zdrowych zmysłach by nie pozwolił sobie wyrwać kabla od internetu, kartki papieru czy czego tam. Skąd niby pasierbica wie co chcesz napisać i skąd w menie beda wiedzieć ze to od macochy tej dziewczyny??? Przeciez spokrewnione nie jestescie.

Gość Tasmanska
No nikt o zdrowych zmysłach nie pozwolilby .......... bla bla bla blaaa. Ja ją tak strasze ,ze napisze , a ona na przemian z chichotem i wsciekiem rzuca się na mnie wyrywając mi przynory do pisania, ale jak mi kabelek zasilania od laptopa wyrwała to się już wtedy zdenerwowałam, bo to psucie sprzętu A czy ty się wychowałaś w parniku, ze twoi rodzice nie mówili do ciebie co ich wkurza, nie wygłaszali swiatopoglądu? coz to zapytanie skąd Pc wie jakie mam zdanie i za co się zabieram do napisania, co planuje. A co do maila do dyrekcji ,czy listu do MEN, nie jestem pełnoprawnie odpowiedzialna za dziecko , dlatego nie podpisałabym się własnym imieniem i nazwiskiem tylko anonimowo co mnie obrusza w tym wolnym o dlaczego. Za moich czasów było INACZEJ, nie tak jak teraz, nie porwnuj mojego skzolnictwa do obecnego

Gość Tasmanska
A napisałam powyżej co mnie bardzo denerwuje w tylu dniach wolnych w szkolnictwie. To ,ze nauczyciele później niemiłosiernie jeczą ,ze się z programem nie wyrabiają, maja bardzo mało czasu na zrealizowanie kosnepktu, na jednej lekcji potrafią przerobi KILKA tematow wciągu 45 min, a później dzieciak jeszcze bardziej niemilosiernie lamentuje i kwiczy , bo musi nadganiać program i nadrobić zaleglosci , tym bardziej jelsi na 1 lekcji kilka tematow jest omaiwanych to oznacza,ze w domu dzieciak musi z 2 dobre tematy opracować sobie w glowce na kazda z osobna lekcje

Gość gość
Tasmanska ma tu akurat rację, nauczyciele mają za dużo wolnego!!! Co pracujący rodzicie mają w tym czasie zrobić z dziećmi? Nie każdy pracuje w szkole do 13!!!

Gość gość
tak idą

Gość gość
Syn w podstawówce nie idzie, a córka w gimnazjum idzie

Gość gość
Idą i nawet nie wpadło mi do głowy, że mogą nie iść :O

Gość asdsas
Tasmańska, zamiast wypisywać pierdy na kafeterii, czy dm skup się na swojej zdziczałej pasierbicy. Im dłużej czytam o jej furiach, tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że nadaje się na zamknięte leczenie. To, że ona nie wyrabia się z ogarnięciem programu, nie oznacza, że inne, zdrowe dzieci mają z tym problem. Burzysz się, bo będzie z nudów spazmów dostawać, nie pogryzie nauczyciela, może zaproponujesz jej konsumpcję śniadania, a ta dostanie wścieklizny i tak, jak niektórzy będą odpoczywać, tak ty będziesz musiała się z nią użerać, bo jej ojciec pewnie będzie w pracy. Co do wolnego, to każda szkoła ma kilka dni wolnego, o tym, kiedy je przyzna decyduje dyrekcja szkoły. Ja pamiętam czasy, gdy np po bożym ciele mieliśmy wolny piątek, to w kolejną sobotę trzeba było to odrobić, tak samo, jak 2 maj. Zakres tematów jest tak rozłożony, że tylko nauczyciele z wygórowanymi ambicjami funduja dzieciom kilku godzinne nadrabianie programu w domu.

Gość Tasmanska
Oczywiście ,ze moja się wyraba z ogarnieciem materialu, tylko rzygac mi się chce jak nauczyciele jecza ,ze oni się nie wyrabiają, dlatego tak szybko leca z materialem i tak dużo na 1 lekcji przerabiają,a później dzieciak mi jeczy ,ze za dużo nauki, a zwłaszcza skowyje mi ze za dużo pracy domowej i tu mnie nosi, bo najciężej ją zagonić do odrabiania pracy domowej. ona z lekcji wiedze wynosi duzą, uczyc się nie musi tak dużo, ale to len i gonic trzeba i tak. Ale ogarnia material, ogarnia program nauki, jest dziekiem bardz inteligentnym, lecz często strasznie leniwym i wedle jej widzimisiow nie ma zamiaru tracic czasu na co ni ma ochoty i co wg niej jej się nie przyda, a ze szkola to nie ma tak ,ze ktoś cos sobie wybiera co odrabia ,a co idzie w p**duuu, trzeba wszystko Ja pracuje, maz pracuje, mloda sama sobą się zjamuje gdy jesteśmy w pracy , ale i tak ma dużo zajec dodatkowych wiec nie będzie mieć czasu na nude

Gość asdsas
Tasmańska, moja córka nie miała z tym problemów w podstawówce,nie ma też w gimnazjum. Mi to Ciebie nawet żal, niektóre pisały, że Ty jej nienawidzisz, a to ona nienawidzi Ciebie, za Twoim i męża pozwoleniem. O tak z racji tych długich historii, jakie opowiadasz postanowiłam się wypowiedzieć i zrobiłam to w mało delikatny sposób, a Ty co? Dajesz sobie wejść na głowę-wszystkim.

Gość Tasmanska
a moja nie ma zadnego problemu z nauka bo jest blyskotliwa i dużo wynosi ze słuchu, oceny ma generalnie dobre i bardzo dobre, w tym celujące , ale ma problem ulokować swoj szanowny tylek przed biurkiem i wziąć się za odrabianie lekcji, z tym ma największe opory jakby krzesło ją parzyło, bo najtrudniej zapedzic ją do wykonania pracy domowej , to jest dopiero czasami kabaret. Nie sprowokujesz mnie dzisiaj swoimi mało delikatnymi wpisami do mnie, pisz sobie co chcesz przecież wiem ze firumki wszystko wiedzą lepiej co jest u mnie i jak u mnie, nie ma szans na przekonanie wszystko wiedzące forumowiczki, to wyrocznie pradwy jedynej w swoim rodzaju. Czasami mam dystans co wypisujecie, a czasami mnie nerwyponosza, dzisiaj raczej nie dam się wciągnąć w pyskówki i od razu zanzaczam ,ze ci to nie wypali. Może jutro bardziej mnie poniesie na oszczerstwa , dzisiaj nie

Gość Tasmanska
Nie będę przekonywać cie ,ze jest tak i tak, nie będę pisać ,ze zle piszesz ,ze sie mylisz. Z swoimi poglądami sobie dalej tkwij, uważaj jak uważasz, ja wiem swoje jak jest naprawdę ale już dawno stracilam nadzieje ,aby cokolwie do kogokolwiek dotarlo co się pisze, bo i tak w większości sobie z palca lawine bzdur potrafi wyssac. W wyzywanki, przepychanki, zaprzeczanki, potwierdzanki dzisiaj wdawać się nie zamierzam, nie mam dnia na powtarzanie w kolko tego samego i obrzucaniem się obelgami , bo to tylko wchodzenie w twoją gre , a ja w to nie wchodzę , baw się sama ze soba

Gość asdsas
Ja Cię nigdy nie obrzucałam obelgami, próbuję Ci uzmysłowić, ze im bardziej się starasz, tym gorzej..Nie radzisz sobie z tym, dlatego szukasz pomocy wśród forumek, które tak Cię irytują. Nieważne.

Gość gość
Tasmanska, a po co sie z nia droczysz, jak i tak nie masz zamiaru napisac do szkoly o te dni wolne. Bawi cie podk****anie dziecka? Kuzwa, kobieto, ty jestes od niej starsza i wydawaloby sie powinnas byc madrzejasza a jestes glupia jak but. Ja sie twojej pasierbicy nie dziwie. To ze ma zdiagnozowane te zesoly o ktorych ostatnio pisalas, to moze i prawda, ale ty sie powinnas zajac zdiagnozowaniem swojej szanownej osoby, a nie tego biednego dziecka. Poza tym smarujesz tu na forum od rana do nocy, bys sie lepiej dzieckiem zajela.

Gość gość
13:58 Moi rodzice wygłaszali swoje poglądy-nie wnerwiali mnie dla żartu jak Ty to robisz skoro o to pytasz i wychowałam sie w domku jednorodzinnym w Warszawie. Różnica jest taka ze to byli RODZICE a Ty jestes dla niej popychadłem starego ot i taka dyskretna różnica!