Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długi komornik

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Prowadziłem firmę ale nie byla oplacalna dlatego ją zamknąłem. Zostalem z dlugami wobec hurtowni z których zamawialem. Na dzien dzisiejszy to juz tylko 15 tys. Jest mi coraz trudniej splacac bo nie mam z czego. Pracuje na zleceniu za 1300zl do tego wynajmuje pokój i ledwo starcza na życie. Mimo to staram sie. Co miesiąc puszczam pi 100zl przelew do tych hurtowni, ale jest ich 5 wiec co miesiac kto inny dostaje po stowce. Sprzedałem juz wszystko co mialem w tym auto, po znajomych płyty, ksiazki itp. Nie mam juz nic wartościowego poza rozwalajacym sie starym laptopem z połamana obudowa. Moi kontrahenenci ciągle przysylaja przypomnienia o zaległości. Boje sie ze ktos w końcu poda mnie do komornika. I co wtedy? Pod most?

Gość gość
Jeśli to możliwe, porozmawiaj telefonicznie z kontrahentami. Wyjaśnij sytuację. Komornik nie ułatwi spłaty - będzie pobierać zgodnie z planem podziału po 10 zł dla każdego kontrahenta. A dla Ciebie będą to dodatkowe koszty. Do tego sprawę załatwisz tak, że nie będzie mógł zająć Ci wynagrodzenia (najniższa wypłata). Zamiast tego 1300, wyjedź na kilka miesięcy z Polski. Spłacisz te 15 000 dosyć prędko (myślę, że w ciągu roku). Wtedy wrócisz i zaczniesz od nowa.

Gość gość
Dlaczego nie znajdziesz sobie lepiej płatnej pracy?

Gość gość
Dlaczego nie pójdziesz do lepiej płatnej pracy?

Gość tomek2634
15tys. to 3 miesiące pracy jako fizyczny sprzątacz za granicą. Miałem dług 50 tys w pół roku na niego zarobiłem . W Polsce to bym do dzisiaj pewnie go spłacał a sam dług urósł dwukrotnie pewnie. Jeśli znajdziesz prace na jakimś statku możesz zarobić 7-15 tys za miesiąc . Mój znajomy tak zarobił też spłacał długi zatrudnił sie na statku dopłynął do Australii i już nie wrócił do dziś a długi już dawno spłacił. Przy 1300 zł to ty będziesz to spłacał po 100 zł latami a w tym czasie dług urosnie 2 czy 3 krotnie i wtedy pojawi sie komornik a wrócisz do punktu wyjścia. nie męcz się szukaj alternatywy Jedź za granice koniecznie zwłaszcza jak masz jakis zawód konkretny. Jest jeszcze coś takiego jak upadłośc konsumencka czy jakos tak poczytaj

Gość gość
Rozmawialem z nimi. Traca cierpliwość.... Nie mogę wyjechać za granice ale nie chce tego wyjaśniać na forum. Piszemy tu o dlugach. Poradźcie. Ktos mial taka sytuacje?

Gość gość
W moim mieście nie ma lepszej pracy a z pewnych względów musze tu zostac. Nie radźcie ze mam zmienić prace lub wyjechać tylko piszcie co mi zrobi windykacja w tej sytuacji

Gość gość
czasami warto samemu zgłosić się do jakiegoś komornika, bo oni znają te wszystkie procedury prawne i mogą pomóc w tym, żeby egzekucję odroczyć. Miałam kiedys podobny problem bo zbyt pochopnie nabrałam kredytów i bardzo pomogła mi ta kancelaria komornicza z łodzi http://www.jkrukkomornik.pl/.

Gość zachary4
Nie jest na pewno warto się uchylać od regulowania długów. Ja negocjowałem z www.kancelariaultimatum.pl i udało mi się już uregulować połowę zadłużenia. Najważniejsze jest zacząć spłacać. :)

Gość gość
piszesz że nie masz nic, wynajmujesz pokój , komornik może tylko zabrać/ zajac twoją własność, jezeli masz coś swojego, to przepisz, sprzedaj znajomemu, nie mozesz nic mieć na stanie, z nimi można się też trochę dogadać, jak nie masz nic swojego to nie moze ci nic zabrać, ale możesz pewnie za jakiś czas isc do paki, za niepłacenie swoich zobowiązan mozesz miec też sprawe w sadzie , ale daleko ci do tego, no narazie płacisz, postaraj się choć raz czy 2 , zapłacić kazdemu w miesiącu niech kontrahenci widza ze płacisz, nie znam sie na prawie ale to sa chyba takie podstawowe rzeczy, pamietacie głosna sprawe jak pani komornik zajęła w egzekucji domowe słoiki z przetworami, tak że róznie to bywa, w kazdym miescie sa darmowe porady prawne, idz tam niech ci coś poradzi

W takich sytuacjach najgorsza jest nasza niewiedza i czas który upływa na naszą nie korzyść. Mamy dwa wyjścia albo sami zorientujemy się w temacie, korzystając z wiedzy dostępnej w sieci chociażby na portalu http://samodzielnawindykacja.pl/koszt-zlozenia-pozwu/ , albo wynajmujemy prawnika, idziemy na konsultacje prawną etc. Trzecia opcja pod tytułem nic nie robię i zobaczymy co się wydarzy może za sobą pociągnąć najgorsze konsekwencje, dlatego odradzam bierność, musicie działać ...

Jeśli macie problem z odzyskaniem należności polecam http://vindicat.pl/. Dzięki samodzielnej windykacji online tanio i szybko odzyskałam długi. Jestem bardzo z nich zadowolona dlatego polecam!

Gość gość
Mogłeś zacząć od solidnego biznesplanu, ale już nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Skontaktuj się z komornikiem Kaczmarzykiem, to porządny facet, z którym się dogadasz i zaproponuj jakieś rozwiązanie.

Gość windykacja
To ciężka sytuacja, trzeba jednak zrozumieć firmy, które zwyczajnie zasługują na zapłatę tych należności. Oczywiście często odsetki są bardzo duże, myślę jednak, że firmy powinny korzystać z usług takich jak te http://www.ideacc.pl/pl/nasze-uslugi/pozostale-uslugi, żeby zrobić to rzetelnie.

Gość gość
Oczywiście jest to tylko Twoja sprawa dlaczego nie znajdziesz lepszej pracy bądź nie jesteś w stanie wyjechać za granicę. Nie możemy ani osądzać ani tym bardziej mówić co masz zrobić. Jeżeli chodzi o Twój dług to najlepiej udać się do prawnika bądź firmy która się zajmuje windykacją ja mam kancelarię z której usług już nie raz miałem przyjemność skorzystać. Jestem bardzo zadowolony ponieważ wszystkie moje 3 sprawy skończyły się w bardzo korzystny dla mnie sposób. Pomogli podpowiedzieli i wszystko się ułożyło. Kancelaria nazywa się Liderio ma też stronę swoją kancelarialiderio.pl więc jeżeli ktoś z Was jest w tarapatach to polecam tę firmę.

Gość gość
Niestety ale bardzo dużo przedsiębiorców popada w takie długi. W niektórych przypadkach można wybrać kancelarię komorniczą. Ja kiedyś współpracowałam z http://www.jkrukkomornik.pl/ i bardzo mi pomogli wyjść z sytuacji.

Gość gość
Jeśli zdecydujesz sie na współprace z kancelarią komorniczą to koniecznie rozważ ten namiar: http://www.tarnow-komornik.pl/ , komornik sądowy Maria Piasecki pomógł mi swego czasu odzyskac badzo wysoki dług.

Gość gość
I do dzisiaj spłacasz jego honorarium SPAMUJĄC w internecie :P.

Gość inka991
Z komornikiem da się dojść do porozumienia. Ja np słyszałam że komornik z http://www.czosnyka-komornik.pl/ jest bardzo skuteczny ale też da się z nim dogadać co do spłaty długów. Nie panikuj tylko zadzwoń i powiedz jak sytuacja wygląda, na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie.