Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niecodzienna pasja córki

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 14 lat. Ostatnie wakacje spędziliśmy z rodziną w Goa a Indiach, od tego czasu kultura Indii i język stały się pasją mojej córki. Za kieszonkowe kupuje książki, stroje, dodatki. Kupiła książki do nauki hindi. Póki co, nauka nie jest na dalszym planie, ale nie wiem czy na długo. Marzy jej się kurs językowy, ale w naszym mieście nie ma takiego, znalazła za to hinduskę, która w Polsce studiuje i mogłaby ją uczyć. Od kilku tygodni nie ma w naszym domu innego tematu. Jestem w kropce, z jednej strony ciszę się, ze młoda ma pasję, ale chyba wolałabym, żeby to było coś innego... Pizwoliłybyście jej na naukę z tą dziewczyną?

Gość gość
A dlaczego nie ? Tylko sie cieszyc ze cos ja naprawde interesuje :) To moze byc slomiany zapal, a moze byc pasja na cale zycie, nie musisz jej pomagac, zachecac ale jej nie zniechecaj :)

Gość gość
absolutnie jej nie zniechęcam. Postawiłam tylko warunek, że ma się dalej dobrze uczyć. Nie mam nic przeciwko, że czyta, próbuje tańczyć i sama uczyć się języka, choć moim zdaniem jest mało użyteczny. Myślę, czy nie zaproponować jej ukłądu takiego, że może uczyć się z tą dziewczyną, ale z angielskiego ma mieć zawsze 5, no może czasem 4:) jednak angielski wydaje mi się ważniejszy.

Gość asdsas
Uważam, że to świetny pomysł i być może przydatny na przyszłość. Ja bym się zgodziła.

Gość gość
Oczywiscie, podstawowy warunek taki ze pasja nie moze jej przeslaniac nauki. Jezyk angielski to w dzisiejszych casach podstawa. Tu masz racje. Kiedy sie co naprawde lubi, to nie patrzy sie czy to przydatne, potrzebne czy modne.... zreszta nie wiadomo co moze sie kiedys w zyciu okazac "potrzebne" ;)

Gość gość
super pomysł!

Gość gość
Pasja jest ważniejsza niż szkoła, serio.

Gość gość
Nie zabraniaj jej tylko wspieraj, przynajmniej nie wyrośnie na typową nastolatkę imprezowiczkę. Taka pasja to zaangażowanie na wiele lat, jak nie na całe życie. Pozdrawiam :)

Gość gość
Świetna pasja, wiele aspektów związanych z Indiami to wartościowe rzeczy, joga, ayurweda, mitologia, kultura itd. Wspieraj ja, ale postawić warunek ze szkola na pierwszym miejscu

Gość gość
wspieraj pasje corki, nie wiesz co jej sie w zyciu przyda, hindusow niedlugo bedzie wiecej niz chinczykow wiec wiedza o ich kulturze moze okazac sie bardzo przydatna, a co do jezyka to przynajmniej rozwinie czesc mozgu odpowiedzialna za nauke jezykow wiec angielski jej bedzie latwiej do glowy wchodzil

Gość gość
Wspieraj córkę. Nie wiem czy stawianie warunku co do 5ki z angielskiego jest dobre- niektorym ciezko wpasowac sie w szkolne wymagania i nauczyc dobrze danego przedmiotu. super ze w tak mlodym wieku twoja corka odnalazla swoja pasje. mam nadzieje ze nie okaze sie ze ma slomiany zapal do tego :) jestem juz po 20 a dopiero teraz odkrylam swoje hobby- tez nauke jezyka, ale chinskiego, na www.hanzilla.pl :) juz drugi miesiac sie ucze i uwielbiam to

Gość gość
żałosna jesteś, spamerska ŚCIERO!!!! :o :o :o

Gość gość
autorko wspieraj córke i motywuj a nie pisz,,wolalabym zeby to bylo cos innego" jak mozna za kogos wybierac pasje:/ pasja to jest wlasnie cos co ciebie kreci-cos twojego a nie pasja taka jaka mi mama wybrała nie wyobrazam sobie zeby rodzice wybierali mi pasje:/ bez przesady...