Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgosia u

RZS SOS

Polecane posty

Gość małgosia u

kochani szukam wszystko o RZS lekarza, nowinki o lekach leczeniu, dobrych klinikach, proszę o pomoc!!!!!!!!!!

Gość małgosia u
dziekuję, a lekarza jakiegoś dobrego ktoś zna??

Gość ela kaczkowska
O boże mam problem ze stawami i nic nie pomaga, co robić?

Gość frytka4
Poszukaj dobrego lekarza ...

Gość krugeria mala
REumatyzm to przekleństwo, nic nie pomaga cały czas ból i na nic lekarze i leki

Gość gość
Bardzo polecam Dra Banasika. Moja mama leczy się u niego od lat i jest bardzo zadowolona. Przyjmuje w poradni reumatologicznej w szpitalu reumatologicznym w ustroniu na NFZ ale ma też prywatny gabinet chyba w Pszczynie.

Gość maria golędzinowska
Dobre laki i mozna żyć tyle że maja skutki uboczne bo to sterydy

Gość Gercia
Do dobrego lekarza trudno się dostać, musiałam jechać 130 km aby trafic do specjalisty z prawdziwego zdarzenia. Przydało by się czegoś dowiedzieć o tej mojej chorobie.

Gość Stasia Basia
Co powiecie na energo terapeutów w sprawie reumatyzmu. Czy medycyna niekonwencjonalna może pomóc ?

Gość romanrzs
ciężko powiedzieć :( ale ostatnio udało mi się zdobyć ciekawy poradnik dr. Niebrzydowskiego Jarosława i powiem Wam odzyskałem nadzieję

Gość lilaradom
jaka to książka daj namiar!!!!???????!!!!!

Gość lilaradom
dziękuję cóz trzeba się chwytać wszystkiego i nie tracić nadziei jeszcze raz dziękuję

Mi RZS zdiagnozowali w 2007 roku. Polecam do minimum ograniczyć cukier w diecie i zacząć jeść: salceson, parówki z mięsem oddzielanym mechanicznie, jak pieczecie udka z kurczaka, to oprócz mięska zadajcie też chrząstki... A do tego wszystkiego polecam naprzemienne prysznice i nacieranie śniegiem (jeśli macie możliwość) w zimie ;) Ja tam nie narzekam na mój RZS. Żyjemy sobie w zgodzie ;)

Gość trąbalski
Lenywic no chyba żartujesz? nacieranie sniegiem? gdzie ty snieg widzisz? Na RZS leki pomagają a nie salceson...

Gość gość
Może mu pomaga ;) zjadanie chrząstek ale lepsze by były zastrzyki z galaretki

Gość gość
Żarty sobie robicie a to bolesna choroba. Ta książka "Jak leczyć..." jest rewelacyjna.

Gość Jurek Kasprzaczyk
RZS to przykra choroba ale można pożartować sobie, np. ja sie lecze bańkami przystawianymi na stawy ;)

Gość gość
Tak dla poczytani, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Trzeba tylko postarać się zrozumieć mechanizm działania, a wszystko stanie się prostsze. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość Patrycjusz nowodworak
Jakoś mnie nie przekonuje leczenie duchowości jako metoda na chorobe stawów. Może jestem zbyt racjonalny albo przyziemny a może nie lubię pseudo uzdrowicieli

Gość gość
Wit D3 plus wit K2 MK7 . SKUTKI REWELACYJNE

Gość gość
Polecam lekarza dr Jarosław Niebrzydowski

Gość gość
W Warszawie są dobrzy lekarze jesli chodzi o RZS

Gość gość
Poznań to dobra medycyna Warszawa to dno

Gość Marek Zegarek
Zapalenie stawów to cos z czym sie męczę od ponad dwóch lat i wiele mi pomogła ksiązka Jarosława Niebrzydowskiego jak leczyć reumatoidalne zapalenie stawów , wreszcie mam cos do powiedzenia u lekarza

Gość gość
Kolagenoza i zapalenie naczyń mogą zagrażać życiu, ponieważ obejmują również narządy wewnętrzne i naczynia. Kolagenozy obejmują układowy toczeń rumieniowaty, twardzinę układową (twardzina skóry) i zapalenie skórno-mięśniowe (zapalenie wielomięśniowe). W przebiegu reumatoidalnego zapalenia stawów występują niekiedy mieszane choroby tkanki łącznej, takie jak zespół Sharp i zespół Sjögrena. Najczęstsze http://www.reumatyzmforum.pl/miejscowe-iniekcje-steroidowe-ciaza-i-karmienie-piersia/ zapalenia naczyń obejmują chorobę mięśniową polimialgii reumatycznej i olbrzymiokomórkowego zapalenia tętnic.