Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

14.10.15 skończył mi się okres, a 18.10.15 uprawialam pierwszy raz w życiu seks. Tzn. Mój partner wszedł we mnie może na 5-10 sekund i wyszedł(bez prezerwatywy), wytrysku w ogóle nie było. Mam 18 lat i nie biore anty. Wieczorem zaczęłam czytać fora czy Możliwa jest ciąża i zaczęłam się stresować, dlatego 22.10.15 wzięłam Ellaone(po 92 godzinach), mam nieregularne okresy(we wrześniu miałam dwa okresy), ale już powinnam go dostać, niby są objawy, bo podbrzuszu mnie boli, ale piersi nie. Być może Opóźnia mi się okres przez stres związany z ciąża, Później stresowalam się egzaminem na prawko..schizuje!!! Dzisiaj o 20 zrobiłam test i wyszedł negatywny, rano zrobię drugi.

Gość gość
Po co szprycowałaś się taką dawką hormonów, skoro to nawet nie był stosunek? Nie jesteś w ciąży. Nie po to natura to tak wymyśliła, że wytrysk jest pod ciśnieniem i głęboko, żeby można było zajść od kilku sekund bez wytrysku. Gdyby tak było, ludzie nie staraliby się latami o dziecko.

Zadaniem tabletki po bez recepty jest zapobieganie ciąży po odbyciu stosunku bez zabezpieczenia poprzez szybkie opóźnienie owulacji, jeśli ta jeszcze nie nastąpiła. Oznacza to, że plemniki oczekujące w jajowodach nie spotkają się z komórką jajową i nie zapłodnią jej. Działa to podobnie do standardowych tabletek antykoncepcyjnych, które również zapobiegają uwolnieniu komórki jajowej. Pigułka antykoncepcji awaryjnej nie jest standardową metodą antykoncepcji. Po jej zażyciu warto zastanowić się nad standardową metodą antykoncepcji na przyszłość.