Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vivanga

brunetos 244 gdzie jestes?

Polecane posty

Gość Vivanga

hej to ja z wrzesnia od kradzionych jablek i szarlotki :-)co u ciebie?

hehe heeej :) u mnie wszystko wporządku :) cały czas tu zaglądam Kilka tygodni temu sam byłem z kolegą na jabłkach, zerwac troche na sok, dziwnym zbiegiem okoliczności przypomniałaś mi się ty :D Co tam, nadal tworzysz magiczne wypieki z jabłek sąsiada ? :)

Gość gość
Hej ,teraz juz jablek nie ma w ogrodach,pozjadali/pokradli.kupuje w sklepie.dzis robilam sernik nawet mi dobry wyszedl ,mam zagotowac troche smietany i rospuscic w niej czekolade z lyzka moidu,´+ lyzeczka cukru waniljaowego + tyzka masla-to podobne do tryfla,mam polac ten sernik tym tryflem.ja lubie to ciasto czekoladowe texz polane tryflem.

no tak :) już po sezonie. Ja ostatnio miodownik piekłem ale mi niewyszedł, ciasto zakalec przypalił się spód. Też mam sernik w domu, matka zrobiła bardzo dobry :) Miło cie tu widzieć

Gość Vivanga
i ciebie milo widziec.ja uwielbiam piernik z miodem,zrobil ci sie zakalec bo napewno elektrycznie mieszales na koncu make z proszkiem.nigdy sie elektrycznie nie miesza mieszasz zawsze lycha recznie to nie bedzie chyba zakalca.(ajka z cukrem tylko ubijasz elektrycznie)

a już niepamiętam co robiłem :) krem mi też jakoś wsiąkł w to ciasto potem :) Lepiej mi wychodzi gotowanie niż pieczenie. Dziś mam wolne, robie tortille z piersi kurczaka. Sosy czosnkowy i pomidorowy już mam. Sałatke sie też bardzo łatwo i szybko przyrządza i super kolorowo wygląda. Kukuzyrdza, sałata, czerowna papryka, pomidory malinowe z polski, ogórek i fasola czerwona :)

Gość Vivanga
hej Brunetos.to ty naprawde sie starasz w kuchni.chce ci powiedziec ze nie wlaze tu na kaffe bo mnie od razu jakise france sledza.teraz byla jakas franca GEMIUS z Mokotowa i 4 inne (nie notowalam) wiec jak moge sie powstrzymac to wcale tu nie zagladam.Jak to pomidory malinowe z Polski?to te z Hiszpanii/Holandii sie nie nadaja?ja takich luxusow nie jem.Nie przepadam za kukurydza,tacos,chinskimi daniami i za ostrymi takie z chilli,jak mi kiedys cos podali to sie chcialam udusic takie bylo mocne,wiesz ze lezalam w knajpie miedzy krzeslami i sie dusialam,wiec nigdy wiecej nie wsadzilam do geby tego rodzaju przypraw,czosnek tak lubie i pieprz,reszte niech sobie chinczyki przyprawiaja i jedza jak lubia. ja jak sobie bede chciala zycie odebrac to moge zaczac jesc zyletki(tez ostre)!:classic_cool: daj jakis dobry przepis na cos co lubisz? czy to ma znaczyc ze nie mieszkasz w Polsce? jak tam z opryszczka?

Gość Vivanga
Brunetos chce ci tylko napisac ze mnie nie bedzie w domu -sroda,czwartek ,wracam w piatek po obiedzie.trzymaj sie cieplo .Vivanga :-)

Hehe :) Jesteś urocza :) W każdym razie gust kulinarny mamy więc odmienny, ja lubie ostre przyprawy, odtatnio na szkoleniu kupowałem sobie w budce tajskie obiady, takie ostre że mi pot po czole spływał ale i tak mi smakowało. Ciężko było wysiedziec tak gębe wykręcało chwilami, troche przesada :) Malinowe pomidory z polski :) Zazwyczaj kupuje w polskim sklepie, duże soczyste, te inne sztucznie hodowane które mają w lidlu czy innych sklepach są bezpłciowe. Opryszczki już prawie niemam :) dzięki że pytasz. Woda utleniona jest w stanie zdziałać cuda. To udanego tygodnia pociecho :) gdziekolwiek będziesz :)

Gość Vivanga
Brunetos 244 ,dzieki. moi znajomi jedza takie ostre potrawy ze az mnie lzy leca z oczu,kiedys jadlam thaj jedzenie i nawet nie marudzilam.ale to bylo kiedys ,dzis jest dzis i nie moge jesc.ja chrzanu nie zjem bo taki ostry -wiec sie nie dziw. Musialo mi cos odbic? czytalam do mnie pisane e-maile,odpisywalam,jeszcze tylko zerkne na Facebook czy ktos cos napisal i ide cos zrobic pozytecznego. narazie 😘

Człowiek zmiennym jest :) Za 10 lat możesz mieć całkowicie inny gust, i to nie tylko kulinarny :) Pozdrawiam, czesć :)

Gość Vivanga
Brunetos witaj,wybacz ale nie mialam czasu wczesniej, Ja to wierze w PIATEK 13-i widzisz co sie stalo w Paryzu.To wszystko wina tej dziffki Merkel,nazapraszala i teraz beda ubolewac ze dzichadzisci sie za nich biora.robie zarcie bede pozniej pozdrawiam -PS.juz pytalam kilka razy czy jestes w Polsce czy nie? odpowiedz tylko TAK lub NIE

Hej, nie szkodzi, ja też tu nie siedze w piątek/sob0ote. Co do tego piątku 13tego uważam raczej że przesądy działają na zasadzie wiary, data nie ma tu dużo do roboty ale ludzie wierzą no i dzieje sie im wedle ich wiary. Politycy teraz dopiero sie ocknęli, tragedia co narobili, też jestem wściekły na tą ich głupote, a może że ktoś im to odgórnie kazał, narzucił ? Teraz niema mnie w Polsce, będe dopiero jak się cieplej zrobi. Ja po śniadaniu, wczoraj wróciłem o 4 rano do domu, ide zaraz na spacer się dotlenić, pobiegać. Miłego dnia pociecho :)

Gość Vivanga
Ok! to juz wiem ja tez nie" siedze" w Polsce. Brunetos dzieki za odpowiedz :-) Ja nie lubie jak nam narzucaja swoje upodobania religijne, my w Europie mamy inna religje,´my nie kamieniujemy ludzi, nie kastrujemy kobiet,nie zabijamy corek ,dlatego sie nie zgadzam na imigracje "takich" ludzi. czlowiek zapiepsza placi podatki a on mysla ze przyjada i bedzie sielanka,(przyklad :zatrudnili muslima na jakiejs budowie ,a on zaczal sie tam co chwila modlic,wiesz wkurzali sie bo zamiast robic to on specjalnie latal co godzina i sie rzucal w kierunku mekki)dlugo tam nie popracowal ponoc wysiaduje w kafeteriach na miescie)po co im pracowac jak im sie wszystko daje!pa na razie

Gość gość
Dla mnie ludzie mają naprawdę nieciekawe życie u siebie i dlatego uciekają do lepszego świata. Gdy jednak przyjadą do Europy, zobaczą, że nie są tu mile widziani i im się odechce lepszego świata. Zarówno w Europie Zachodniej jak i w Polsce spotkają się z rasizmem i nie mam co do tego wątpliwości. TV pokazuje ich jako dzicz, która demoluje wszystko, więc pozytywnego odbioru nie ma. To dla większości oglądających nie są ludzie potrzebujący pomocy, to są ludzie, których trzeba się bać!

Gość gość Ismaeil
To nie jest tak, że nie pomógłbym potrzebującym, ale trzeba oddzielić tych, którzy naprawdę potrzebują pomocy od tych, którzy są zakamuflowanymi zwolennikami Państwa Islamskiego. W internecie jest wiele relacji, które śledzę i jedno, co powtarzają ci, którzy spotkali na swojej drodze tych ludzi, to fakt, że kobiet, dzieci i osób starszych jest nie więcej niż 20%. Reszta to zdrowe chłopy, w wielu przypadkach lepiej ubrani niż Europejczycy. Wiele filmów w sieci pokazuje sytuacje, kiedy ci ludzie odrzucają pomoc, którą dostarczają im organizacje charytatywne.

Gość Uchodźca Emigrant
Uchodźca – to osoba, która musiała opuścić swój kraj ze względu na zagrożenie życia, zdrowia lub wolności. Zagrożenie to jest najczęściej związane z walkami zbrojnymi, klęskami żywiołowymi, prześladowaniami religijnymi, bądź z powodu rasy lub przekonań politycznych. :classic_cool: Emigrant – to osoba, która wyjechała do innego kraju celem osiedlenia się tam na stałe, lub na pobyt czasowy. Jak widać definicje są różne, a jedno, co łączy te dwie grupy, to opuszczenie własnego kraju. Czy zatem MY potrafimy zrozumieć ICH? Czy potrafimy być bardziej solidarni, bo przecież NAM też kiedyś ktoś pomógł?

Nom, a ja patrze po mieszkaniach do wynajęcia bo chce się przeprowadzić ale tutaj u mnie ciężko w tej materii. Nawet dobre zarobki nie gwarantują mieszkania. Znalazłem nawet ogłoszenie jakiegoś araba, tak opisał ofertę że chyba bezdomny by się nie skusił. Cóż, pozostaje mi nadal szukać :) Jutro mam wolne

Gość Vivanga
Brunetos witaj.szukaj a moze znajdziesz :classic_cool:,to nie jest takie proste z mieszkaniami,jak jest to w takiej dzielnicy ze tam bys nie poszedl w krzaki nawet sie wysikac.Dzis jest ciezko o cokolwiek, a nie mozesz zainwestowac w cos ?jak jestes tam juz na stale.ja mieszkalam w bloku to mi ciagle nie dawali spac,darli mordy na balkonach po nocach (wychodzili palic)trzaskali drzwiami,bachory juz od 6 rano wariowaly,zostawiali psy w mieszkaniach i te psy szczekaly cale dnie i noce(zona pracowala na noce w jakims hotelu)a on sobie chodzil i pil po nocach z kolegami.to bylo nie do wytrzymania,teraz mam wlasne i mi nikt nie przeszkadza.kup jakis stary dom bez dachu,zartuje sobie:-) nie wiem czy zrozumialam dobrze,mieszkasz w UK? trzymaj sie narazie

hehe :) Uwielbiam cie czytać :) Fajnie by było jakbyś miała bloga czy coś takiego. Z tego co sie orientuje w Polsce nie tak trudno coś wynająć, u mnie gorzej, jeszcze teraz gdy tylu imigrantów. Nie mieszkam w UK i nie pytaj proszę bo tutaj nie zdradzę takich informacji. Przypomniałaś mi jak pomagałem koledze przeprowadzić się z kamienicy do bloku gdzieś na obrzeżach miasta. Pojechałem do nich za jakiś czas w odwiedziny. Mieli ściany chyba z papieru, słychać było co robią sąsiedzi u dołu, po prawej stronie, darcie gęby gdzieś z oddali jakby z dwa piętra wyżej. Generalnie znalazł bym mieszkanie nawet szybko bo te większe stoją dostępne, ale po co mi większe jak jestem sam ? Nie będe przecież płacił za 3 pokojowe, a wynajmować pokoi też nie zamierzam. Jeszcze sie tak też zastanawiałem nad kupnem ale nie jestem przekonany. Ostatnio mam ochotę gdzieś wyjechać na tydzień bo potem szykuje mi sie praca i już nie wyjade przez pół roku. Matka upiekła sernik, zaraz sobie spróbuje :)

Gość Vivanga
brunetos ,nie zdradzaj gdzie jestes i ja nie zdradzam po co im wiedziec.sernik bardzo lubie ma byc troche kwasny taki polski z rodzynkami-.a jak nie kwasny ser to dodaje tego kwasku cytrynowego kiedys mi sie wsypalo "wiecej"to chcialo gebe wykrecic i go trzeba bylo cukrem sypac przed jedzeniem.albo 2 lyzki jakiej konfitury...mam GG jakbys chcial to ci moge podac?ide umyc okno w pokoju bo jest naprawde "tluste"

Gość gość
ALe brunetos ma HiV i HPV jestes pewna ?

Gość Vivanga
DO gość dziś ALe brunetos ma HiV i HPV jestes pewna ? -* i niech sobie ma to tylko znaczy ze sobie pozyl i jest doswiadczony..*- ale zazdrosnicy z was :p

Gość gość
i sam sobie pisze z pomaranczy

Gość Vivanga
nic sobie sam nie pisze ,kretyni ,to wy chyba sobie sami piszecie.On to ON Ja to Ja ,nikomu sie nie bede tlumaczyla .

Vivanga :) No sernik mamie się nie udał, rodzynków też w nim niema. Ale najważniejszy ten kwasek właśnie, masz racje :) Niemam gg, może na facebooku poklikamy od czasu do czasu ? Mogła być się też pochwalić tam jakimiś wypiekami, jeśli chcesz oczywiście i masz fb. Było by miło :) I nie słuchaj ich, niemam żadnego hova czy innych rzeczy, badałem się niedawno.

Gość Vivanga
Dobry wieczor Brunetos ja FB nikomu-nieznajomemu - nie daje "ROZUMIESZ" na tej kafeteri jest duzo schizofrenikow.. trzeba zalozyc jakis adres /tymczsowy/? szkoda ze sernik sie mamie nie udal,a dlaczego jej sie nie udal ten sernik?przeciez to najprosciejsze ciasto nawet ja go upieke (a ja nie nadaje sie do niczego)moj sernik tak go robie:biore brytwanke i wykladam ja papierem,na spodzie klade herbatniki-biore 4 cale jajka i 4 filizanki cukru(nie jakies balta filizanki tylko male do kawy) dodaje albo cukier waniljowy albo jakis olejek o smaku migdalowym?cytrynowym?rumowym? 1 lyzke wody i lyzeczke kwasku cytrynowego do rozcienczenia.Jajka i cukier ubic prawie na bialo(mozna ubijac na parze) dodac troszke soli. cukierwaniljowy/olejek? dodac pojemniczki z serkiem ma byc 1 kg sera. wymieszac z ubitymi jajkami . dodfaj rozpuszczony kwasek cytrynowy. Dodaj 1 czubata lyzke maki majzena,i 2 lyzki maki pszennej.wymieszaj dokladnie mixerem.jak lubicie rodzynki to je namoczyc na kilka minut w cieplej z czajnika wodzie.Rodzynki polozyc na papier i wysuszyc zeby nie byly mokre .Zrodzynki dodaje sie na koniec,zeby nie upadaly na dno oproszyc je maka .piec sernik w 175C ok. 60 min ?zalezy od piekarnika,jak widzisz ze sie zaczyna palic to go mozna przykryc papierem te ostatnie 20 min.? w sklepach jest FIX do sernikow mozna taki kupic i dodac.Zadnych budyni nie daj bo to nie bedzie dobry sernik.jak cos zapomnialam to przepraszam -ten jest udany na 100% sernik,polewam go zawsze czekolada. SMACZNEGO.

Gość Vivanga
wez sobie zaloz GG jak mozesz? jak nie to ja zaloze email ?

Gość Vivanga
brunetos jak nie chcesz zalozyc gg i emaila .to sie mozemy spotkac w HOTELU W KRYNICY W GRUDNIU?22 grudnia mozesz do mnie przyjechac ?