Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł na dziecko czy stalibyscie w kolejce

Polecane posty

Gość gość

Wg najnowszysch wiesci szumny zasiłek 500 zł nie bedzie wpływał na konto, tylko trzeba bedzie sie po niego zgłaszac do odbioru w mopsie, i stac w wielogodzinnych kolejkach, rodem z prl.. Ma to z zamysle zniechecic spora grupe beneficjentów... A wy co zrobiłybyscie? Dodam, że chyba prawie na pewno jego pobieranie nie bedzie mozna łaczyc z zasiłkiem rodzinnym

Gość gość
nie bedzie zadnego 500 zł na dziecko !! wierzycie pisowi ? :D :D

Gość gość
ja stałam prawie 3 godz w kolejce po jabłka z mopsu i myślisz że nie będe tyle samo stała po zasiłek?

Gość gość
Ja pierdykam i co jeszcze się zachciewa jaśnie państwu? Nie dość że dają kasę, to jeszcze ma być na konto i z pocałowaniem w tyłek od prezesa? To rozwiązanie jest bardzo logiczne i stosowane w wielu cywilizowanych krajach, gdzie istnieje jakiś socjal. Zapobiega pobieraniu zasiłku przez osoby nieuprawnione np. mieszkające i pracujące na stałe w Kanadzie od 30 lat, albo takie, których dziecko zmarło itp. Gdyby zasiłek wpływał na konto to każda rodzina wielodzietna pojechałaby na Filipiny, gdzie za tę sumę mogłaby sobie szczęśliwie żyć nie pracując, a wcale nie taki jest cel tego zasiłku.

Gość gość
A teraz pomyślcie - jak będą dwie osoby zarabiające minimalna i mający jedno dziecko nie dostaną nic . A moi współpracownicy zarabiający po 7-8 tysiecy na rękę ( plus jeszcze dochód małżonki/ małżonka ) mający dwoje dzieci na drugie czy trzecie dziecko dostaną co prawda nie na pierwsze dziecko ale na kolejne już tak . Czy Waszym zdaniem takie rozwiązanie jest w porządku ? Moim zdaniem nie chociaż należę do tych zarabiających 7 tysięcy na rękę tylko dzieci nie posiadam .

Gość gość
Pewnie ze to nie jest sprawiedliwe.... Ja mam za to jedno dziecko, ale niepesłnosprawne, w moim przypadku próg dochodowy jest wyzszy, bo 1200 zł, tyle ze pobieram w tej chwili zasiłek rodzinny , który z dodatkami do rehabilitacji, bo one sa nieco wieksze , bedzie wynosił po podwyzce- prawie 320 zł.... i nawet gdybym miała te 500 zł- pytanie, czy nie bedzie opodatkowane tez, to mi z kolei zabiora rodzinny?? szkoda, bo duzo wydaje na leki

Gość gość
A co ja mogę powiedzieć...wychowuje samą niepełnosprawne dziecko I gdy moje zarobki będą wyższe niż 1200 to już mi rodzinne się nie należy to jest chore prawo!!!! A statusu samotnej matki przepraszam nie należy się bo dostaje 400 zł alimentów....

Gość gość
A co ja mogę powiedzieć...wychowuje sama niepełnosprawne dziecko I gdy moje zarobki będą wyższe niż 1200 x x Ale teraz próg z dzieckiem niepsełnosrp. do rodzinnego jest wyzszy, od listopada kryterium to 764 zł, za rok bedzie 844.. i podobno maja cos wprowadzic, ze jesli sie przekracza kwote np. niewiele do uzykania zasiłku, to bedzie mimo to mozna go pobierac, ale obcietego o kowte przekroczenia