Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza białkowa proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Syn ma stwierdzoną skazę białkową. Sama lekarz powiedziała, że jest w małym stopniu. Po wyeliminowaniu kilku produktów są efekty, ale te zmiany skórne, które były na początku bardzo słabo się goją. Jest ich w sumie nie tak dużo, bo głównie na plecach, ale wyleczyć nie mogę. Nawilżam skórę, ale to nie pomaga. Lekarz przepisał maść na bazie sterydów. Zobaczyłam dopiero po wykupieniu leku. Nie przyszło mi do głowy, że na w miarę lekkie zmiany od razu steryd. Wiem, że tych wątków jest sporo, ale naprawdę nie wiem co kupić, czym smarować żeby skóra się wygoiła. Tyle jest tych maści podanych, że całkowicie zgłupiałam. Proszę o jakieś porady,

Gość Migea
Te zmiany schodzą niestety bardzo powoli. Kup w aptece probiotyk Latopic i podawaj dziecku codziennie przez 3 miesiace. Pierwsze efekty widac czasem po miesiącu czasem dopiero po 2-3 zalezy od dziecka. Probiotyk działa od środka, na przyczyne problemu, uszczelnia bariere jelitową, zmniejsza przepuszczalność alegenów, a przez to zmniejszaja sie zmiany skórne. U mojego dziecka po skończeniu kuracji zmiany zeszły prawie do zera, a stan był krytyczny, bo była zima i bardzo suche powietrze. Uzupełnieniem kuracji sa emolienty z tej samej serii.

Gość gość
tak jak migea powiedziala kup probiotyk, moj syn jest od dwoch miesiecy na diecie bezbialkowej a efektow nie widac jeszcze, buzia czerwona w plackach jak byla tak jest ale sterydow nie uzywam, nawilzam tylko, uzywalam emolientow przez kilka tygodni ale nie pomagaly teraz tylko krem z vit, I masc robiona w aptece z vit a

Gość gość
Dzięki za rady. Skórę smaruje i wygląda ona tak, że są małe skupiska takich czerwonych przebarwień, a reszta skóra gładka. I np. emolium pięknie działa na skórę, ale jej nie leczy:(. Może jednak czymś to smarować?

Gość gość
u nas po emolium nie ma zadnej roznicy skora nadal czerwona I sucha, pomaga olej kokosowy extra virgin