Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papierosy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Piszę pracę na studia i chciałam was prosić o pomoc. Z góry uprzedzam pytania: nie pale i nie jestem w ciąży. Proszę o pomoc kobiety które palily w czasie ciąży. Jaka ilość dziennie palilyscie, do którego tygodnia ciąży i jaki miało to wpływ na ciążę, rozwój dziecka i wasze zdrowie? Proszę o nie pisanie komentarzy w stylu że nie zdrowe, że tylko idiotki pala itp.

Gość gość
Palilam nieswiadomie w ciazy do momentu zrobienia testu ciazowego w 6tc srednio 4-5 papierosow dziennie taka mialam norme. Gdy zrobilam test nadal palilam ale znacznie mniej 1-2 papierosy dziennie chec mialam na wiecej, ale wyrzuty sumienia mialam ogromne. Trwalo to do konca 3msc ciazy. Potem rzucilam calkowicie bardzo pomagalo czytanie artykulow nt wplywu palenia tytoniu na rozwoj plodu. Zrozumialam ze nie wolno mi ryzykowac zdrwowiem wlasnego dziecka i jak bede zyla z tym jesli okaze sie ze przeze mnie cos mu sie stanie.

Gość gość
A dodam jeszcze dziecko ma 4 miesiace jest zdrowe,pogodne i szczeliwe. Po porodzie 10pkt, waga 3,8kg. Ciaza byla niemalze bezproblemowa.

Gość gość
Dziękuję za pierwszą odpowiedź. Cieszę się że twoje dziecko jest zdrowe :-) czy ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Ja palilam do końca jakoś 4 miesiąca... Na szczęście wszystko z dzieckiem ok. Palilam około 7 dziennie

Gość gość
palilam całą ciążę 5 dziennie-2 razy po 2 i jeden nad ranem. dziecko wazylo 4700, zdrowe jak rydz i duze. dzis tez nie ma zadnej astmy ani nie choruje. ma 4 lata

Gość gość
razem ze mna na porodowce lezala dziewczyna ktora palila paczke czerwonych viceroy.dziecko z zapaleniem pluc sie urodzilo i bylo malutkie. dzis nie mowi i cos tam ma jeszcze. nie ma reguly.ale chyba paczka czerwonych to przegiecie wieksze niz te 2-3 dziennie:(

Gość gość
Nieswiadoma ciazy paliłam do 6 tyg ok 10 papierosow dziennie pozniej kupiłam r1 i paliłam 2-3 dziennie do ok 4go miesiaca i pozniej w ogole przestałam. Dziecko tez zdrowe, ciaza, porod i noworodek wrecz ksiazkowe

Gość gość
Skutki palenia papierosów przez matki wychodzą głównie w wieku wczesnoszkolnym. To wtedy w porównaniu do dzieci matek niepalących kilkadziesiąt do kilkaset razy zwiększa się ryzyko astmy.

Gość gość
Nie no paczka viceroy to już przesadą...

Gość gość
mam wiele do powiedzenia na ten temat ale wolala bym telefonicznie podaje numer nie spie jak chcesz zadz 793658468

Gość gość
Gość 00:20 niestety mieszkanie w akademiku wyklucza rozmowy o tej porze... Czy możemy skontaktować się przez e-mail lub jakiś komunikator? Nie ukrywania że bardzo chciałabym poznać twoje zdanie