Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Młoda matka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny!:-) jak myślicie dlaczego tak bardzo źle odbierane są na tym forum młode matki? Oczywiście nie mówię o 16 latkach, ale o kobietach w wieku 20-23 lata? Czy to faktycznie coś złego? Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 28 lat, ale czy faktycznie wiek ma coś do rzeczy?:-)

Gość gość
Widocznie ma... Ja tam nie wiem

Gość asdsas
Zawsze tak było, że starsze matki krytykowały młodsze i na odwrót. Karierowiczki czepiały się gospodyń domowych --''-- Padały argumenty o stabilnej sytuacji materialnej, wybudowanym domu, możliwości wyszalenia się, z drugiej strony pisano o cierpliwości, jaką posiada młoda matka. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja sama urodziłam w wieku 22 lat i było to planowane dziecko, instynkt macierzyński miałam w wieku 19 . Mam teraz nastolatkę w domu i absolutnie nie żałuję, że jako młoda zaszłam w ciążę, mając 35 lat już po prostu bym nie chciała zostać matką.

Gość H helix
Moim zdaniem lepiej mieć dziecko wcześniej, tuż po 20. Sama mam młoda mamę i widziałam jako dziecko, że moje relacje z mamą są lepsze w porównaniu z relacjami moich rówieśniczek ze sporo starszymi mamami. One były takie nie na czasie, nie miały już tej energii. Ja urodziłam dziecko w wieku 29 i uważam, że to późno, tym bardziej, że chcę mieć jeszcze min. 1. Gdybym miała wcześniej z kim, nie czekałabym tak długo.