Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kłujące bóle w podbrzuszu 5 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość gość

Ostatni okres miałam 8 października, 6 listopada w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam dwa testy ciążowe, oba wyszły pozytywne choć druga kreseczka była bardzo blada. Dziś odbieram wynik beta hcg bo lekarz chce potwierdzić ciążę. Mam kłujące bóle w podbrzuszu podobne do bólów jak na okres dziś jest 10.11. a okres powinnam dostać 6.11, w tym z bóle kłujące dosyć bolesne z lewej i prawej strony. Też odczuwam ostatnio ból w okolicy pępka jakieś 2cm w dół czy to normalne? Pomóżcie dziewczyny.

Gość gość
Ja tak miałam i okazało się, że to więzadła macicy. Zaczęło się w 5 tygodniu i puściło dopiero ok 7 - 8 tygodnia. Lekarz zalecił nospę 3 razy dziennie po 1 tabletce.

Gość gość
Czytałam artykuły ale są one mało precyzyjne czy któraś z Was tak miała dziewczyny ?

Ją miałam początkowo na tyle silne bóle że balam się że coś jest nie tak. Pojechalam no SOR ale wszystko było ok. Przepisali mi tylko nospe i zwiększyli dawkę duphastonu. Nie plamilam ani nic. Po około 1.5 tygodnia bóle przeszły. Teraz jestem prawie w 10 tyg i wszystko jest ok

Gość gość
Ja miałam w okolicy pępka i dole brzucha A potem i nogi mnie bolały. Więzadła sie rozciągają pewnie. Jakby co zapytaj lekarza to sie uspokoisz. To normalne w ciazy. Ja nawet nospe bralam.

Gość gość
ja się trochę martwię bo lekarka nie przepisała mi żadnego leku na podtrzymanie myślicie że dobrze byłoby ja o to poprosić ? tak jak pisałam wyżej jestem w 5 tyg

Myślę że tak. Ją swojemu lekarzowi od razu powiedzialam E chce duphaston. W pierwszej ciąży bralam vo miałam zagrożona a w drugiej chce brać do końca minimum 3 miesiąca. Bezpieczniej i pewniej się czuje