Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jutro mam wizyte tesciów na obiad

Polecane posty

Gość gość

a mam krucho z kasa - wypłata 15 . Pomyslałam ze zrobie zupe cebulowa i nalesniki z dżemem . Myslicie ze nie beda krytykowac ? ale naprawde nie mam kasy :(

Gość gość
współczuję, ja dla swoich teściów nie robię żadnych obiadów, oni dla mnie też nie :) i dobrzeeeeee :) Gdy przyjadą to herbata , woda i krakersy :) :)

Gość gość
Zupa cebulowa ok.........z grzankami np i z serem ale nalesniki, kiepsko troche. No chyba ze pierogi robisz to juz lepiej to bedzie wygladac, np. ruskie. A moze spaghetti z sosem pomidorowym?

Gość gość
a po ich zapraszałaś jak nie masz kasy. Ludzie litości, albo to prowo :(

Gość gość
zapraszałam ? a kto napisał ze ich zapraszałam ? uposledzenie nie boli

Gość gość
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym

Gość gość
ło matko, autorko tylko nie mów , że się wprosili. Raz ,dwa zrobiłabym z nimi porządek.... A przy okazji z mężem. No chyba,ze mieszkacie u nich , to wtedy już pretensje do siebie tylko i wyłącznie :)

Gość gość
to moze lepiej zrobie dzisiaj pierogi ruskie zamiast nalesników

Gość gość
Autorko nie rzucaj się york w mikserze :) :) to tekst z cafe :)

Gość gość
porządek ? tesciowa nie potrafi zrozumiec ze ktos nie ma kasy , ze nie starcza komus kasy do wypłaty . Obecnie jestem na macierzyńskim i w tym mcu mielismy awarie auta p[oszło na naprawe 700 zł a ona dzisiaj dzwoni ze jutro bedziemy od 12 do 18 - he he zawsze tak mówi jak wchodzi badz dzwoni

Gość gość
Ty, a mąż nie może Ci dac pieniędzy żeby jakieś mięso kupić na II danie, to już jakaś przesada:(

Gość gość
u niej zawsze dwa dania np : rosól z makaronem, zupa pomidorowa , dewolaje , kotlety , zrazy , ziemniaki , kluski slaskie , trzy rodzaje surówek .

Gość gość
gość dziś Ty, a mąż nie może Ci dac pieniędzy żeby jakieś mięso kupić na II danie, to już jakaś przesadasmutas.gif x a mąz to ma inna kase ? co ty pleciesz przeciez kase mamy wspólna

Gość gość
Nie zniosłabym takiej sytuacji z teściami ani nawet ze swoimi rodzicami . Jestem po ślubie 11 lat. Autorko własnie teście wchodzą Ci na głowę. MASAKRA

Gość gość
W sumie możesz każdą zupę ugotować może nie koniecznie cebulową ,a np tradycyjny rosół albo pomidorową .Zależy ile możesz kasy przeznaczyć, a może masz jakieś produkty w lodówce które warto wykorzystać .

Gość gość
W takiej sytuacji ten obiad jest ok :) niech sobie idą potem na obiad do restauracji jak im nie będzie pasować

Gość asdsas
Ugotuj esencjonalny barszcz-3 kg buraków na 1,5 l wody. Zamiast naleśników zrób krokiety z kapustą kiszoną, zarumienioną cebulką i pieczarkami/ lub pasztetem i pieczarkami. Nie ma potrzeby serwowania do tego dania surówki, a całość wyniesie Cię max 20 zł, a potrawa smaczna.

Gość gość
Czym bardziej będziesz się starać to cię i tak skrytykują ,przyjdą kąty poprzeglądać a później ci dupę obrobią nie warto nadskakiwać .

Gość gość
Kup ćwiartki z kurczaka. Czasami na promocji można trafić za 3,5 i zrób z nich rosół. A na drugie potrawkę. Mięso weźmiesz z rosołu. Bialy sos tez zrobisz na bazie rosołu. Do tego możesz podać marchewkę oczywiście tez z rosołu z groszkiem. Wiec jesli warzywa masz w domu pozostaje kupic tylko ćwiartki z kurczaka i ewentualnie ryz. Będzie smacznie i tanio.

Gość gość
A nie możesz tylko kawę postawić i ciasto? Muszą na obiad przyjeżdżać? Ja zawsze stawiam gościom kawę i ciasto, chyba, że to impreza z zaproszeniem, typu urodziny, imieniny itp, to robię dania ciepłe.

Gość gość
tesciowa zapowiedziała ze beda od 12 do 18 a ona ma zawsze obiad punktualnie o 13 wiec musze zrobic zrobic obiad

Gość gość
Mielone z ziemniaczkami plus buraczki, to jest tani obiad i chyba wszyscy to lubią. Autorko, a ile kasy chcesz przeznaczyć na ten obiad? Bo nie napisałaś.

Gość gość
A co twój mąż robi dla swoich teściów czyli twoich rodziców, zawsze kobieta musi dbać o teściów i im dogadzac a facet nic nie musi ma dobrze NIK go krytykować nie będzie

Gość gość
PROWO BO JUŻ TAKIE BYŁO DOKŁADNIE TE SAMO MENU

Gość gość
własnie zapomniałam o mielonym a ziemniaki i buraczki mam w domu

Gość gość
paranoja, wygon ich i tyle

Gość gość
własnie mąz kupił mielone - zrobie kotlety do tego ziemnaiki i buraczki - mam w domu a do kawy zrobie desery - z galaretke z owocami plus bita śmietana . Tesciowa jeszcze nigdy mnie nie skrytykowala , zawsze jedza co im sie poostawi ale ona to zawsze ma wybór dań :)

Gość gość
no to jednak kasa się znalazła. Wy naprawdę macie dziecko i nie macie kasy , a do 15 -5 dni ???

Gość asdsas
Mielone wszyscy lubią.