Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nowe becikowe pytanie

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie odnosinie becikowego, któy wchodzi w zycie od 2016 roku- 100 ł do ukończenia roku przez dziecko. czy to dotyczy tylko dzieci, których mamy są na smieciówkach, umowach zlecenie i bezrobotnych? cÓRKA URODZIŁĄ SIĘ WE WRZEŚNIU 2015 umowę mam do końca listopada, resztę macierzyńskiego będzie płącił zuz- czy mogę skłądać o to becikowe czy w takim wypadku nie? dziękuje za odpowiedzi

Gość gość
na wp czy Onecie masz cały artykuł na temat zasad

Gość gość
skoro masz macierzynski z zusu to jeszcze od PO chcesz tysiaka??

Gość gość
To nie becikowe tylko taki jakby zasilek macierzyski dla osób którym normalny macierzyński nie przysługuje, a Ty masz wiec to nie dla Ciebie. Ewentualnie jak swiadczenie które dostajesz jest mniejsze od tego 1000zl to dostaniesz wyrównanie.

Gość gość
To nie becikowe tylko maciezyński. Ty już jeden masz wiec jak chcesz dostać drugi?

Gość gość
jesli przysługuje ci macierzyński to nie dostaniesz dodatkowych pieniędzy. chyba że twoje macierzyńskie jest mniejsze nbiż 1000zł to możesz z niego zrezygnować w wtedy od stycznia do ukończenia przez dziecko rok dostaniesz to 1000zł miesięcznie ale to będzie wypłacał MOPS więc tam trzeba się po to zgłosić

Gość gość
dzieki za odp. wlaśnie mam niższy maxcierzyński niż 1000 zł

Gość gość
No to musisz zrezygnować z macietzynskiego, zarejstrować się w urzedzie pracy i wtedy do uzyskania przez dziecko roku dostaniesz 1000 zl

Gość gość
nie rezygnuj z macierzynskiego, tylko mops wypłaci ci róznice. Co za baran radzi zrezygnowac z macierzynskiego i czekac na kase od stycznia.... wtedy nic nie dostaniesz, bo na jakiej podstawie??