Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minionka 9090

mąż mnie zdradził jak sobie z tym poradzić

Polecane posty

Gość minionka 9090

Witam, mąż mnie zdradził , przyznał się ze rok z nią się spotykał za moimi plecami, teraz jak sąd przyznał mu wysokie alimenty ona go rzuciła a on się rozchorował psychicznie, rzucił pracę

Gość gość
olej go i zacznij nowe życie. zasługujesz na więcej.

Gość gość
ty powaznie pytasz? napisac pozew o rozwod z jego winy, wywalczyc dla siebie alimenty i zaczac zycie od nowa.

Gość gość
nie wiecie do jakiego stanu doprowadzają ich fiuty,ja im współczuje,co z nim teraz? depresja a wszystko winny popęd

Gość mionka9090
zwolnił się z pracy , nie chce płacić zasądzonych alimentów, dałam sprawę do komornika to go zapewne jeszcze bardziej pogrąży ale ja muszę z czegoś życ tym bardziej ze ja nie pracuje, żyjemy z mopsu z córką

Gość gość
Zdrada-zadna nowosc. Coraz wiecej takich Panow chodzi po swiecie a my biedni podatnicy musimy placic za Wasze glupoty. A moze tak Ty bys sie do tego wszystkiego wziela za robote anie tylko MPS??? Masz rece i nogi? To zakasaj rekawy i do pracy a nie bedziesz tylko czekac na alimenty, ktorych zapewne i tak nie dostaniesz czekajac na bylego meza.

Gość gość
jasne ,dziecko ma sobie na plecach przywiazac i isc do roboty ? wstydz sie dziadu wlasnych wypowiedzi :(

Gość gość
Nie dziadu to po pierwsze a po drugie jestem plci zenskiej. Do tego sama wychowuje dziecko i jakos daje rade, poza tym skad wiesz jak duze ma dziecko ,minionka, ??? hmm i czy np mieszka sama czy z rodzicami??? Trzeba najpierw zapytac a pozniej oceniac innych ludzi. Do roboty i jeszcze raz do roboty!!!

Gość gość
moze ty dziadowko mialas z zonatym albo nawet sama nie wiesz z kim :( wiec lepiej sie nie odzywaj kretynko , na nia i dziecko niech maz placi , dziecko ma matka wychowywac .

Gość gość
ty jego zdradz.

Gość gość
idź do roboty i tyle, leniwa krowo. Ciesz się że mops ci w ogóle pomaga, bo nie każdy ma to szczęście. A ex męża psychola olej, niech zdycha w depresji sresji co cie to?

Gość gość
Zona kolegi, pracujemy w jednym pokoju, dużo badamy, zdradziła go z jego kolegą i odeszła z jego mieszkania. Zostawiła go samego z dwójka dzieci. Wystąpiła o rozwód, on nie był obecny na żadnej z rozpraw. Niczego od niej nie chcial, choć ona dobrze zarabiała i zarabia (kilka średnich krajowych). Dzis dzieci są juz pełnoletnie, uczą się i zarabiają i dalej z nim mieszkają. Ona niedawno o nich sobie przypomniala.... Dodam, ze ten mój kolega, nie wiem z jakiego powodu, ma niesamowite powodzenie. Gdy np. dziś byliśmy razem na pewnym spotkaniu, co chwile któraś do niego podchodziła i się przedstawiała. Ola jestem, Dorota..Lidka...za to, to go nie lubię.

Gość gość
jasne :D dziadkowie niech wychowuja wnuka ( pewnie sami jeszcze pracuja ) a ojciec niech dalej lata z k*****m i zapladnia nastepne panienki :D

Gość gość
Rzeczywiscie leniwa krowa ;) przeciez mogla by przywiazac dziecko do kaloryfera na 8 godz. i w tym czasie pracowac , puknij sie w pusty czerep ,moze cos ci zaswieci ...

Gość gość
Polska to trzeci Świat. O zlobkach, nianiach, przedszkolach nikt tu nie słyszał. Same sierotki, porzucone na pastwę losu. Normalna kobieta zarabia tyle ze stać ja na dziecko(1 dziecko). To jakiś żart. Totalne nieporozumienie. Sex tak. A dziecko i mamusia juz tylko na utrzymaniu dawcy spermy jak tu piszecie. Kobiety są granice których nie wolno było wam przekroczyć... A jednak, podobnie jak Syryjczykom, niektórym należy sie więcej i nie ważne jakim kosztem. Historia uczy ze czlowiek znajdzie rozwiązanie i dla tych problemów, wszak nic nie trwa wiecznie.

Gość gość
No wiec niech sie wypowie wkoncu zalozycielka tematu. Niech opowie jaka ma sytuacje, zobaczymy co da sie zrobic i doradzic. Kobiety maja wychowywac dzieci, facetow, pracowac i utrzymywac dom w porzadku. Cos strasznego??? Otoz nie!!! Wystarczy zakasac rekawy i sie wziac do roboty. Polska nie jest sto lat za murzynami sa zlobki, przedszkola, nianki0wystarczy dobrze poszukac. Dla chcacego nic trudnego, no chyba, ze kobieta jest bardziej nieporadna niz facet. Zamiast sie uzalac nad soba trzeba wszystko przemyslec i nie czekac na MOPS bo kiedys znajomosci i pieniadze z Panstwa sie skoncza i co wtedy???

Gość gość
Zlobki , przedszkola , niania , itd kosztuja pieniadze , a praca ? czy jest praca dla kazdego ?.. i to taka zeby dopasowac do zlobka czy przedszkola ? Kto zatrudni samotna matke ? dzieci choruja i koniec ze zlobkiem czy przedszkolem, taka kobieta szybko traci prace jezeli ja wogole miala, w innych krajach ( np. w niemczech ) istnieje model " samotna matka " - otrzymuje kase , moze sie utrzymac , miec samodzielne mieszkanie , nie pracowac i zajmowac sie wychowaniem dziecka . Dzieci potrzebuja matki a nie jakiejs niani .

Gość gośćminionka9090
moja sytuacja jest taka ze mam córkę 7 lat chodzi do szkoły do 1 klasy, zaprowadzam ją i przyprowadzam, rodzice moi są schorowani, mam małą pomoc od rodziców jeśli chodzi o wychowanie dziecka

Gość minionka9090
a jeśli chodzi o pracę to jej szukam chodzę na rozmowy kwalifikacyjne i nikt mnie nie chce zatrudnić:(

Gość gość
Sa swietlice, nie rob z siebie męczennicy gwazdo

Gość gość
Tak , sa swietlice a pracy jest pod dostatkiem w godz . dopasowanych do szkoly , do swietlicy :D to moze podaj jej jeszcze kilka adresow takich firm madralo .

Gość gość
Czas by sie wypowiedzial ktos kompetentny czyli samotna matka w takiej samej sytuacji jak minionka9090. A wiec jestem samotna matka. Mam 5letnie dziecko, ktore juz od kad mialo pol roku bylo u nian,i ja pracowalam, pozniej przedszkole od 3 roku zycia. Co lepsze sama wynajmuje mieszkanie pracuje posylam dziecko do przedszkola a w razie choroby biore L4. Nie wszystkie dzieci choruja na potege i mozna wszystko pogodzic, wystarczy pomyslec i pokombinowac. Minionka ma rodzicow na miejscu a dziecko 7letnie to juz duze dziecko. Wiec nie uzalajmy sie bo nie ma nad czym. Kobieta to madre stworzenie i w kazdej sytuacji da sobie rade a najwyrazniej minionce jest tak dobrze jak jest i nie chce zmian.

Gość gość
to zalezy jaka kto ma prace ja zarabiam najnizsza krajowa praca co drugi dzien po 12 h dziecko na swietlicy może byc do 16.30 i gdyby nie maz to co bym miała z dzieckiem zrobic ?? a w sobotę czy niedziele to co gdzie mam mala posłac ? oplacic nianie wynajem mieszkania , jedzenie itd za co ?? wyjasnijcie w pl to nie mozliwe !! ja aur=torke rozumiem!!

Gość gość
Minionka mowi ze szuka pracy, wiec musi wiedziec, ze rodzice jej pomoga. Lepiej sie wziac za robote nawet za najnizsza krajowa i nie martwic sie o jutro niz czekac az laskawie tatus da alimenty. Albo siedziec w domu i sie uzalac nad soba i klepac biede.

Gość gość
Wszyscy nalatuja na meza bo zdradzil, facet zawsze bedzie potepiany na takich babskich forach. Droga zono, powiedz czemu Cie zdradzil? Bo napewno wiesz, a moze i jest troche winy Twojej A teraz jak znalazl lepsza Ty ubolewasz bo nie ma krto na Ciebie robic, co? Jest rownouprawnienie.

Gość gość
Wszyscy nalatuja na meza bo zdradzil, facet zawsze bedzie potepiany na takich babskich forach. Droga zono, powiedz czemu Cie zdradzil? Bo napewno wiesz, a moze i jest troche winy Twojej A teraz jak znalazl lepsza Ty ubolewasz bo nie ma krto na Ciebie robic, co? Jest rownouprawnienie.

Gość gość
nie sądzę, aby był teraz czas na takie osądy i obwinianie kogokolwiek. Ważne jest to, że autorka nie może sobie poradzić z załamaniem, być może nie obejdzie się bez pomocy psychologa, który będzie stanowił pomoc w kryzysie? Myslę,że dobrą opcja będzie zapoznać się z możliwościami http://www.czpgdynia.pl/

Gość gość
autorka i maz nie moga sobie z tym wszystkim poradzic jak widac. najlepiej niech ida do psychologa razem a moze sie jeszcze pogodza??? ooo to jest wyjscie. beda dwie strony zadowolone.

Gość minionka9090
sama do tej pory nie wiem czemu mnie zostawił, powiedział ze wiem dlaczego. a ja nie wiem. nawet w sądzie nie był w stanie uzasadnić czemu ja niby jestem winna rozpadowi małżeństwa

Gość gość
Teraz nie ma co sie zastanawiac kogo wina. Poza tym i tak nikt sie nie przyzna. Popatrzcie na dziecko, jak dziecko to przezywa a nie glupi rodzice. Nikt jej nie widzi tylko swoje czubki nosa a ona tez potrzebuje pomocy i to nie materialnej!!!!