Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem co dolega mojemu 6 miesiecznemu dziecku

Polecane posty

Gość gość

Mój synek za chwilę kończy 6 miesięcy. Ma stwierdzoną skazę białkową, tak więc ja jestem na diecie, ponieważ jest na piersi plus dokarmiany jest bebilon pepti, poniewaz nie mam aż tyle pokarmu. Tragedia zaczyna się wieczorem, mimo iż wypija dużo mleka sztucznego plus pierś budzi się co 40 minut z płaczem i tak do rana - nie da się po prostu spać. Przecież po najedzeniu powinien choć parę godzin pospać? Czy ktoś miał takie zachowanie po Bebilonie pepti?

Gość gość
Mój syn tez był na Bebilonie Pepti i odkąd skończył 3 m-ce przesypiał całe noce (karmiłam go ostatni raz o 24 i budził się o 8). Raczej to nie jest wina mleka.

Gość gość
Mojej malej w wieku 6 miesiecy zaczely wychodzic zeby i tak w nocy sie budzila.

Gość gość
jezzuuuu współczuję Ci na maxa, moje dziecko ma 6,5 miesiąca i gdzieś od końca lipca przesypia całe noce, jest na sztucznym. Przejdź może na sztuczne. Ja zagęszczam trochę kleikiem ryżowym lub kukur. na noc. Tak nam doradziła położna ( 1 - 1,5 łyżeczkę na butelkę ) .Wiadomo, czasem w nocy muszę ja czy mąż wstać, jak np dzisiaj ale to dlatego, że smok my wypadnie a kocha smoka :)

Gość gość
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ja przeszłam na sztuczne i dalej nie śpi. ma 10 miesięcy. taki widać egzemplarz ci się trafił. zaciskaj zęby i kochaj dalej :)

Gość gość
Rozszerzasz juz dietę? To ważne pytanie bo dziecko ze skaza białkową nie może dostawać niektórych produktów niezwiązanych bezpośrednio z mlekiem , nie pamiętam juz co to bylo, musiałbyś autorko poczytać.

Gość gość
Pewno jest głodne - dajesz pepti 1 czy 2?

Gość gość
ząbkowanie sprawdź dziąsła i się okaże

Gość gość
Podaj Nestle siniak lub Babilon alertek to specjalna kaszka z chleba świętojańskiego praktycznie nie uczyla na godzinę przed snem

Gość gość
Zeby, albo po szczepieniu cierpi.

Gość gość
moje ma to samo, ma 8 miesiecy tez ze skaza, tez na bebilonie pepti, od piersi odstawiony 3 tygodnie temu, budzi sie non stop

Gość gość
6 miesięcy skończy dopiero 30.11 tak więc jeszcze Bebilon pepti 1. Mam wrażenie że odkąd je podaje mały ma bóle brzucha, które nie dają mu spać w nocy. Dieta została lekko rozszerzona, typu marchewka, jabłko, zupka jarzynowa - choć nie chce tego za bardzo jeść, podobnie jest z kaszą - dawałam Sinlac i on praktycznie wszystko odpycha. Cieszyłam się że pije mleko sztuczne, że wreszcie trochę pośpie, ale jest gorzej niż było - zero spania. Myślałam, że mały się budzi bo jest głodny, ale to nie to, bo zjada naprawdę sporo.,Jestem załamana, bo już ledwo żyje, a mleka swojego już mam mało.

Gość gość
Lekarz powiedział że to nie są jeszcze zęby

Gość gość
Bebilon pepti jest faktycznie dla dzieci ze skaza ale posiada male ilosci bialka, takze od tego moze dziecko plakac. Moja corka dopiero po przejsciu na nutramigen przestala plakac i skonczyly sie bole brzuszka:)

Gość gość
Tylko jak go przekonać do Nutramigen? jest faktycznie paskudne:/ Jeszcze mam do Was pytanie, jaki macie system karmienia swoich dzieci, czy w ogóle macie? Chodzi mi o to, że o danej godzinie kasza, mleko itd....bo mały za bardzo nie chce jesc nic innego niz pierś, a chyba powinnam mu już jakiś schemat wypracowywać?

Gość gość
Nie chce, to go nie zmuszaj. Mój syn od 3 miesiąca był na sztucznym hippie i tak dociagnęlismy do 8 miesiąca. Wtedy sam zaczął wyciągać rączki po jedzenie.

Gość gość
Wyrzynanie się pierwszych zębów mlecznych to zawsze ciężki czas, zarówno dla maluszka, jak i jego rodziców. Dolegliwości związane z ząbkowaniem mogą mieć charakter miejscowy (obrzęk i ból dziąseł) oraz ogólny (osłabienie, brak apetytu, podwyższona temperatura). Pierwszy ząb dziecka wychodzi zazwyczaj między szóstym a siódmym miesiącem życia. Czasami jednak czteromiesięczne niemowlę ma już pierwszego mleczaka, a roczne dziecko jeszcze nie. Na wczesne bądź późne ząbkowanie wpływają czynniki genetyczne.

Gość gość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom :) Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*

Gość nicola4563
Podejrzewam że przyczyną tych nocnych horrorów mogą być wyrzynające się ząbki. Nic na to za bardzo nie poradzisz, ja stosowałam żele, kropelki nie wiele to dawało, w krytycznych sytuacjach podawałam milifen - ibuprofen w syropku, działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie, przesypiał wtedy kilka godzin z rzędu. Mój w ogóle nie jadła sztucznego mleka, tylko moje albo żadne, kaszki musiałam mu wmuszać.