Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mapa myśli i mapa osiągania celów

Polecane posty

Gość gość

Dziś tak bardziej rozwojowo i górnolotnie. Całe życie obwiniam innych ludzi o to, że mam kiepską pracę, o to że nie udaje mi się w związku, o to, że nie mam fajnego samochodu, mieszkania i wielu innych rzeczy. Ostatnio zauważyłam, że ten jad mnie zżera, a może to moja wina? Może to ja nie potrafię sobie tego wszystkiego zaplanować i zorganizować? Stąd pomysł spróbowania pobawienia się co nie co w mapy myśli i mapy osiągania celów. Bo podobno każdy cel da się osiągnąć, ale jak się go zaplanuje. Czy któraś z Was próbowała?

Gość gość
Bardzo fajny i przydatny poradnik

Gość gość
Czas zaplanować zmianę pracy.

Gość gość
Jest plan, polecam do tego dodatkowo coś co Was nakręci. Ten sam gość co nagrywa teę prezentację, robi genialne afirmacje mp3. Polecam poczytać o afirmacjach mp3.

Gość gość
W osiąganiu celów, mapy myśli i cwiczenia z własną świadomością, są ogromne ważne. Polecam zarówno afirmacje mp3 jak i synchronizacje półkul mózgowych.

Gość gość
Kurcze, tak sobie myślę na początku, że to tylko puste słowa, że w życiu można osiągnąć wszystko i że to bełkot trenerów osobowości. Jednak jak teraz sobie patrzę na tę mapę, to ma to naprawdę spory sens. Tylko trzeba to zobaczyć. To tak jak z dojazdem gdzieś. Na hasło: jutro jedziemy do Londynu... Ale gdzie ten Londyn właściwie jest? trzeba by wziąć mapę, zobaczyć, że najpierw warto jechać na zachód Polski, później gdzieś do Niemiec, przez Niemcy w stronę Kanału La Manche i wyjeżdżamy w Anglii. To jedna z możliwości. Można też jechać na lotnisko, kupić bilet... Możliwości na osiągniecie tego celu jest wiele. Zobaczcie jak sporo rzeczy trzeba zrobić. Zaplanować trasę, kupić paliwo czy bilet, oszacować czas, na miejscu trzeba ogarnąć sobie nocleg, plan zwiedzania. Tak jest z każdym przedsięwzięciem, które na początku wydaje się trudne czy niemożliwe. Z mapą po prostu jest łatwiej.

Gość gość
Też polecam robić sobie mapy myśli, działają świetnie na wszystko.

Gość gość
Stosując tego typu ćwiczenia, kupiłem samochód, mieszkanie i znalazłem lepszą pracę. Coś w tym jest bo pozwala uporzadkować życie.

Gość gość
Zgadzam się. Robiąc inaczej, bez planów, bez celu, idziemy tak naprawdę po omacku do nikąd.

Gość gość
Znacie jakieś poradniki do tworzenia map myśli?

Gość gość
No powyżej masz filmik jako poradnik do tworzenia map myśli i map celów. To ma być zrozumiałe przede wszystkim dla ciebie i ty masz umieć z tego korzystać. Do samych map myśli polecam stworzyć analizę swot swojej osobowości, bo to bardzo bardzo pomaga.

Gość gość
Ludzie się nie uczą całe życie, dlatego jak najbardziej warto w siebie inwestować :)

Gość gość
Weź sobie dużą kartkę papieru, po prawej narysuj siebie i gdzie teraz jesteś a po prawej miejsce do którego chcesz dojść, zadanie które chcesz wykonać czy plan. Nie ma w tym naprawdę wielkich ceregieli.

Gość gość
Wspaniałe są mapy myśli jeśli chce się poprawić efektywność pracy!

Świetny pomysł! Takie rozwiązanie to garstka motywacji i chęci do działania. Coraz więcej ludzi tak robi - trzeba brać życie w swoje ręce :) Powodzenia!