Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorączka od 5 dni u 3 latka i szczepienie niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Mój trzy letni syn od soboty ma gorączkę, przez pierwsze trzy dni na zmianę co 4 godz ibum i paracetamol, schodziło tylko do 37,5, największa temp przed podaniem leków to 38,7. Dodatkowo ma mokry kaszel i lejący katar. W pon lekarka dała mu amotaks i tyle a może aż tyle, w każdym bądź razie mały gorączkuje nadal z tym, że teraz dostaje ibum co 10 godz, jutro wieczorem antybiotyk weźmie ostatni raz, a tu poprawy nie ma, więc nie wiem czy iść jeszcze raz do tej przychodni czy czekać bo wiele wskazuje na wirusówkę, którą trzeba zwalczyć samemu wiec nie wiem po co mam lecieć po kolejny niepotrzebny antybiotyk.... Osłuchowo jest czysty pomimo mokrego kaszlu, dałam mu dziś wykrztuśny niech się wykaszle..... Mam dyle mat, poszłybyście do lekarza jeszcze raz, czy czekać do poniedziałku, wtorku. Młody zaraził tatę, mąż od dziś ma stan podgorączkowy i ogólnie kicha i prycha..... I pytanie numer 2, 3 miesięczna córka ma mieć we wtorek szczepienie, szczepiłybyście ? bo ja chyba poczekam aż wyzdrowieją w domu, po szczepieniu będzie osłabiona nie chce żeby i ona się pochorowała.

Gość gość
A po cholerę był ten antybiotyk? Masakra.

Gość gość
Absolutnie nie szczep małej dopóki wszyscy nie będą zdrowi, a antybiotyk rzeczywiście był niepotrzebny

Gość gość
ja bym poczekała, dla mnie raczej się mała zaraziła, no, ale

Gość gość
Ze szczepieniem bym poczekała z pewnoscią. Miałam to samo z corką gorączkowała pomimo antybiotyku przez tydzień. Poszłam do przychodni i dostała całkiem inny antybiotyk a na drugi dzień gorączka mineła. Nie czekaj tylko idz do lekarza pewnie też jest potrzebna zmiana antybiotyku.

Gość gość
Koniecznie wstrzymać sie ze szczepieniem. Ja nawet nie pozwoliłam zaszczepic jak mnienlekko pobolewalo gardlo.

Gość gość
Najlepiej zadbać o to, żeby wszyscy w domu byli zdrowi , jeżeli nawet rodzeństwo czy rodzice są chorzy a maleństwo jest zdrowe to lepiej poobserwować dziecko.

Gość gość
Gorączka od tak dawna to chyba jednak coś bakteryjnego, moze antybiotyk nie trafiony, ja bym jednak poszła z dzieckiem do pediatry, moze nawet innego na konsultacje. Spróbuj podac Milifen, ja mam z nim bardzo dobre doświadczenia, zawsze pomaga opanowac gorączkę i niedużo kosztuje. Małej bym nie szczepiła, bo za dużo osób chorych w otoczeniu.

Gość gość
Wejdź na grupę na fejsie szczepic czy nie rozsądnie o szczepieniach bez propagandy i manipulacji, zgłąb temat szczepień. Ja przeczytałam książkę m in M.Hirte Szczepienia za i przeciw oraz Kotoka Szczepienia walut i odp dla myślących rodziców.Odechce Ci się w ogóle szczepic jak otworzą Ci się oczy jakie to niebezpieczne.

Gość gość
Miło być szczepienia w pytaniach i odp ,a nie walut:)

Gość gość
Ja też szczepię, kiedy mam pewność że dziecko jest absolutnie zdrowe.