Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spór z mamą o drobnostkę, kto ma rację?

Polecane posty

Gość gość
A czy to ma znaczenie? Ja zakładam córce i czarne i białe rajstopy i żyje.

Gość gość
moim zdaniem te rajstopki beda zle wygladac nie dlatego ze sa czarne a dlatego ze to za duzo kolorow na raz - bialy, czerwony i te czarne rajstopy zrobia za duzy kontrast, beda za ciezkie. Ja bym albo zalozyla czarna gore i czarne rajstopy albo biala gore i biale rajstopy.

Gość gość
Nie lubie czerni dla malych dzieci. Bylam w szoku, gdy szwagierka kupila mi dla nienarodzonej jeszcze coreczki czarna czapke zimowa. Choc byla z kolekcji myszki mickey i miala uszka i czerwona kokardke na boku. x Jestes ze wsi prawda? Gdybys pojechala na wycieczke po Skandynawii to bys w ogole chyba nerwicy sie nabawila, bo tam nie tylko dzieci i niemowleta ubiera sie w duzo czerni, ale sypiaja tez w czarnych lozeczkach, maja czarne lezaczki, czarne krzeselka i jezcza wielkimi calymi czarnymi wozkami (lacznie z czarnymi stelazami), wygladajacymi dla przecietnego Polaka jak trumny, lezac w nich w czarnych spiworach i bawia sie czarnymi zabawkami. Chyba mialabys z tego powodu koszmary do konca zycia. :D

Gość gość
Z czarnym dla dzieci jest ten sam problem co z białym dla dzieci - diabelnie trudno go utrzymać w czystości. Z tym, że przy białym można trzeć ile wlezie szarym mydłem i atakować plamy wybielaczami, przy czarnym lista środków jest dużo krótsza. Ja nie przepadam za czarnym, nawet dla mnie, wolę ciemnoszary jako tło dla żywszych barw. Czarny nie kojarzy mi się żałobnie, ale szkolnie, i nie mogę się tego skojarzenia pozbyć.

Gość gość
noszenie czerni blokuje przeplyw energii i wewnetrzne swiatlo blokuje tez przyjmowanie energii z zewnatrz nieprzypadkiem jest to kolor zbuntowanych nastolatek i depresyjnych emojak dla mnie z dzieciecą witalnoscią niewspółgra

Gość gość
A... i mają czarno białe lub czarno biało szare pokoiki w swoich czarno białych domach/mieszkaniach.

Gość gość
17.08 Rozbawilas mnie do łez :-D. Tak, jestem ze wsi i lubie tylko cukiereczkowy róż dla mojej córeczki, wstążeczki, spineczki i falbanki :-D. To, że ktoś ubiera swoje dziecko od stóp do głów w czerni, na dodatek wozi w czarnym wózku i kładzie do czarnego łóżeczka z czarną pościelą naprawdę mało mnie obchodzi :-).

Gość gość
a moja córka ma czarny wózek i teraz na zimę dokupiłam czarny, pasujący śpiworek. Aż strach wyjśc na spacer :)

Gość gość
W Chinach to kolor małych chłopców i szczęścia, w kulturze starożytnego Egiptu oraz Indian - kolor życia, kojarzy się go z życiodajnym mułem Nilu, ziemią i jej rolą dla człowieka. (...) Do dnia dzisiejszego w kręgu kultury europejskiej kojarzony z religijnością, żałobą i śmiercią, czarny zyskał wielką symbolikę w XX wieku. Stał się kolorem elegancji, luksusu, wyrafinowania i szykowności (...). Jest kolorem nowoczesności i tradycji zarazem, zaś obydwie te cechy spina w całość kojarzenie czerni z dobrym smakiem (...) Generalnie jest kojarzona bardziej z obszarami miejskimi niż wsią." Matki odważne, trendsetterskie i niebojące się przełamywania tych schematów, stawiają jednak na nowoczesne, miejskie podjeście. Niemowlę w czarnych śpiochach jest przewrotnie boskie. W czarnych portkach - łobuzerskie. W czarnym T-shircie - niepokojąco zadziorne. A zawsze - dobrze ubrane.

Gość gość
Mamy zdania pod uwage nie wezmiesz ale dziewczyn z forum tak :) moge teraz napisac 20 kometnarzy na chybil trafil i ty anonimowym rozmowcom zaufasz :P Jezeli o mnie chodzi to ja nie widze zadnego problemu w kolorze rajstop dla dziecka.

Gość gość
17:13 Pragne ci jedynie uswiadomic, ze jest to zupelnie normalne zjawisko, w zwiazku z tym nie przypisuj czerni zbednej ideologii. Polecam ci mimo wszytko wybrac sie tam na wycieczke w ramach takiej powiedzmy terapii. Wyleczysz sie z wielu zachamowan. :D

Gość gość
A czy ja przypisuje ideologie? Dla mnie czern nie jest dla noworodka i juz :-) Nie mam zaHamowan, za to Ty jakies kompleksy na pewno :-D Jedź je leczyc do Skandynawii :-)

Gość gość
Oczywiscie, ze to co wypisujesz i odczuwasz wynika z ideologii przypisywanej przez ciebie czerni, a twoje defensywne posty tylko to potwierdzaja. :)

Gość gość
Reakcja twojej matki zrozumiala. Nie kupisz czarnych rajstop w kazdym sklepie. Biale, rozowe, we wzorki tak ale czarne? Dlatego, ze sa ciezko dostepne nie sa popularne wsrod przecietnych ludzi. Wg mnie bardzo dobrze beda pasowaly.

Gość gość
Gdzie ty w tej Skandynawii tyle czerni widziałaś? Spędziłam w Szwecji pół roku i jestem w szoku. Co do tematu, autorka chce żeby jej dziecko fajnie w święta wyglądało, podobało się. A jednak ogromna większość nie jest zachwycona czarną garderoba u tak. Małego dziecka. Co do wózka, to też miałam czarny, kupił dziadek. Fajnie się prezentował, ale bardzo niepraktyczny. W lecie pod gondola był taki upał, że masakra.

Gość gość
Ja mieszkam w Niemczech, owszem czarne wózki się zdarzają, ale ubranka czarnego u tak małego dziecka jeszcze nie widziałam.