Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktore nosidlo ergonomiczne lepsze: BabyBjorn One czy Ergobaby 360?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie.

Gość gość
Ja mam babybjorn comfort i nie narzekalismy ;) juz nie uzywamy bo synek wyrosl.

Gość gość
Babybjorn nie jest nosidlem ergonomicznym,jest wisiadłem(dziecko wisi na genitaljach). W nosidle ergonomicznym dziecko jest w pozycji zabki (bondolino, stare ergobaby,manduca, tula),nowe ergobaby wyszlo na przeciw potrzebom klientow noszenia przodem do swiata,co nie jestem pewna jest dobre. Kup lepiej zwykle ergobaby

Gość gość
zadne, tylko chusta

Gość gość
Babybjorn,comfort przynajmniej, to nie wisidlo. Tam sa nogi w pozycji zabki:) warto cos zobaczyc zanim sie cos powie :))

Gość gość
A widziałaś jaki ma wąski panel biodrowy? To nie jest dobre nosidlo...

Gość gość
Oba te nosidła nie są zbyt fajne, chociaż drogie i chyba dość popularne. Gość wyżej ci dobrze radził żeby raczej spróbować bondolino, mandukę lub tulę, bo w nich łatwo uzyskasz pozycję fizjologiczną dla dziecka. Są też na allegro niemarkowe podróbki starego ergobaby, bardzo fajne też dla dziecka są nosidła Lenny Lamb. Nosidło przed kupnem koniecznie przymierz z dzieckiem, bo może być tak że jedno będzie dla ciebie super a inne bardzo niewygodne - i tu nie ma reguły - ja na przykład wole lenny lamb, a mój mąż tulę. Zwróć przy kupnie uwagę koniecznie na dwie rzeczy - po pierwsze żeby panel był szeroki a nie wąski - tak aby dziecko miało nóżki podparte od kolanka do kolanka. Te z wąskimi panelami niestety mogą źle wpływać na bioderka maluchów. Po drugie panel nie powinien być sztywny - powinien otulać plecki dziecka na całej długości i je podpierać, dzięki czemu kiedy zapinasz dziecko w nosidle, możesz bez problemu ułożyć je w prawidłowej pozycji, zaokrąglając plecki i podwijając miednicę - i potem paskami regulujesz tak żeby dziecko w tej pozycji zostało. W tych sztywnych tego nie zrobisz :( z tego samego powodu odradza się noszenie przodem do świata, m.in. dlatego, że dziecko ma wtedy nieprawidłową pozycję.

Gość gość
Jeżeli 32 cm to wąski panel biodrowy to ja nie wiem w jakiej pozycji sa nóżki dziecka w innych waszym zdaniem "wisidelkach". Polecam babybjorn

Gość gość
Dla maluszka od pierwszych dni życia polecam Marsupi. Dla starszego Bondolino.

Gość gość
Dziewczyny, ale czemu nikt nie przeczytał tematu, przecież tam jest napisane, że pytam o model One i 360, a nie inne. One są ergonomiczne do noszenia tył-przód. Nie ma w tej chwili innych tego rodzaju na rynku.

Gość gość
W zadnym nosidelku nie nosi sie przodem do swiata !! Nawet jesli producent twierdzi ze mozna. Kregoslup jest wtedy nienaturalnie wygiety. I nosidełka tylko dla dzieci ktore same siedza, wkladki dla mlodszych dzieci nie zapewniaja prawidlowej pozycji. Na rynku jest duzo innych dobrych nosidel a nie babybjorn. Oprocz tuli sa fidella,stonchenwiege,lennylamb,manduca i wiele innych