Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwie kobiety, a ja jeden

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wygląda tak. Jest sobie kobieta nr 1 - zależy mi na niej, dążę do pogłębienia relacji z nią, zabiegam o jej względy, jednak już kilka razy dostałem od niej kosza. Pomimo wielu porażek nie mogę się uwolnić od myśli, że pragnę do niej się zbliżyć i docelowo z nią być. Nie potrafię jednoznacznie zinterpretować jej zachowania, raz mam wrażenie, że da się jeszcze o nią zawalczyć, ale nie raz sądzę, że jednak ona nie odwzajemnia mojego zainteresowania. Chociaż od jakiegoś czasu coraz bardziej sądzę, że jednak nic z tego nie będzie. Jest i kobieta nr 2. Jak nie wierzę w przyjaźń damsko-męską, to moje nastawienie do niej mogę określić właśnie jako przyjaźń. Jest kobietą atrakcyjną, ale nie odczuwam względem niej tego napięcia uczuciowo-erotycznego, żebym mógł o niej myśleć jak o ewentualnej partnerce. Problem jest taki, że dowiedziałem się od kumpla, że kobieta nr 2 jest potencjalnie mną zainteresowana. Jednak ja nie chce by ta znajomość szła w kierunku związku. Po pierwsze, brak w tej relacji po mojej stronie wspomnianego napięcia uczuciowo-erotycznego. Po drugie, stan pewnego rodzaju zawieszenia z kobietą nr 1. Niby kobieta nr 1 mnie nie chce, ale w dalszym ciągu zależy mi na niej, nawet jak ona tego odwzajemnia. Z tych dwóch powodów wszystkie ewentualne zaloty kobiety nr 2 odrzucam, bo nie chcę być wobec niej nieuczciwy. Czy rozwiązaniem tej sytuacji jest silne ograniczenie kontaktów z obiema kobietami?

Gość gość
A w jakim wieku są.?

Gość gość
No właśnie doradźcie panom, jak wybrać z kilku tę właściwą ;)

Gość gość
ciesz se ,ze ja chyba zawsze mialem odwzajemniona milosc ,choc do konca sobie z tgeo sprawy nie zdawalem ,dopiero po pewnym czasie

Gość gość
O kurczę ta nr.1 to chyba Ja! Tyle,że mam męża od 15 lat! I 2 dzieci!

Gość gość Magma
O kurczę ta nr.1 to chyba Ja! Tyle,że mam męża od 15 lat! I 2 dzieci!

Gość gość
ale jajca!!!!

Gość gość
kochas

Gość autor_tematu
Wszyscy mamy po 20 lat, więc na pewno nie mogła to być pani, która radośnie oznajmiła, że to ona rzekomo jest kobietą nr 1. Swoją drogą, kobieta nr 1 brzmi źle. Zmieniam to na kobieta A, kobieta nr 2 to kobieta B. Nie mam pojęcia co robić. Boli mnie jak kobieta A mnie ignoruje i zbywa moje próby umówienia się, ale jednocześnie nie umiem przestać o niej myśleć w kontekście potencjalnej partnerki. Z kobietą B staram się utrzymywać przyjacielskie stosunki, ale zupełnie pozbawione jakichkolwiek kontekstów, sama też nie jest tak otwarta jak kobieta A. Rzekłbym nawet, że na początku naszej znajomości to kobieta A była bardziej śmiała ode mnie - sama się do mnie kleiła, nawet raz zaprosiła na wieczorne wyjście razem, ale ja głupi odmówiłem (miałem wtedy już zaplanowane na tamten wieczór coś innego, ale mogłem z tego zrezygnować. dopiero po czasie dotarło do mnie jak źle zrobiłem...). Jeszcze jedna, jak myślę, ważna rzecz. Obie kobiety się znają.

Gość gość
coś z cyklu Romantyk Rozmarzony 2 :P

Gość gość
A to chyba zakłada harem!