Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dodac mleko mamy do kaszki?

Polecane posty

Gość gość

Maluch 7 mies ma podejrzenie skazy wiec mm odpada. Nie chce mu robic na wodzie bo slabo przybiera na wadze i wolalbym, zeby ta kaszka/kleik byly bardziej wartosciowe. Jak robicie kaszke/kleik na swoim mleku zeby nie mialo konsystencji wody? Generalnie bylam przeciwna kaszkom ale poddaje sie ze wzgledu na ten slaby przyrost wagi. Je zupki i kasze jaglana z owocami. Czy mozna mu do czegos jeszcze (poza kaszka) dodac moje mleko?

Gość gość
Mleko jest jakie jest. Możesz zrobić gęstszą po prostu kaszkę. A nie możesz używać mm dla dzieci ze skazą?

Gość gość
Mlrko ma enzymy dlatego kaszki sa plynne. Wiec jak zrobisz gestsza to i tak sie uplynnim wiec albo robisz male porcje i kilka razy w czasie posilku rozrabiasz w swoim mleku,albo unieczynniasz wnzymy poprzez zagotowanie mleka-bezsens. Albo dajesz kasze naturalne a nie blyskawiczne-czyli mega geste gotujesz na wodzie i rozrabiasz ze swoim mlekiem. Ale jak dla mnie najlepsza opcja to podanie jednak kaszy na wodzie i popicie mlekiem z piersi. Kasse mozesz dawac do warzyw a nie tylko owocow.

Gość gość
Sprki za literówki,pisze z tel. Na prawde mozesz podawac nu dwa bezmleczne posilki na bazie kaszy a mleko do popicia. Ja karmilam mm i moj syn mial refluks i moj syn mial zalecenie by dostawac 2 razy dzienni zupe a mleko ograniczac. Tobie nie kaze ograniczac ale po prostu dac jako picie.

Gość gość
Mozesz na minim ilosci wody gotowac i na koniec dac mleko. Lub z kaszek gotowych cos, prosciej, bez gitiwania. Jak slabo przybiera daj mu sinlac. Bezmleczna kaszka ale o wartosciach takich jak posilek w pelni mleczny.