Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziula25012

Mleko modyfikowane

Polecane posty

Witam, mój synek ma 10 tygodni. Od samego początku karmiłam piersią, a mój synek płakał a wręcz mogę powiedzieć,że wył całymi dniami i nocami. Byliśmy w szpitalu i u wielu różnych lekarzy, każdy mówił mi,że mój syn taki po prostu jest. Trafiliśmy do pewnego lekarza, który na wizycie powiedział mi,że moje mleko jest jak ocet i jak przestwię małego na mm to wszystko minie. Dał receptę na jakiś lek i nutramigen. Powiem Wam, że na drugi dzień picia mm i tego leku moje dziecko było zadowolone i uśmiechnięte, zero płaczu. Malutki nie płacze już tydzień ale szczerze nie wiem o co w tym wszystkim chodzi... I do tego nie wiem czy mogę podawać inne mleko niż nutramigen ? Rozmawiając z naszym pediatrą wziął mnie za idiotkę i powiedział,że po prostu mały przestał płakać od tak...

Gość gość
Moj syn nie chcial jesc z piersi, plakal, odrywal sie,przez co byl nienajedzony i dalej plakal. Ciagnelam to poltora miesiaca az sama zaczelam dokarmiac butelka i w koncu przeszlismy wogole na butelke. Powiem Ci ze teraz to nie jest to samo dziecko. Jest spokojny, zadowolony, bawi sie i ja go bardziej rozumiem, wiem kiedy jest naprawde glodny itd. Nie wiem czemu akurat dostalas nutramigen, nie znam tego mleka i nie wiem jakie sa wskazania do jego stosowania. Pisze tylko jak bylo u mnie. ;)

Gość gość
Lekarz w sumie wspominal mi o przejsciu na butelke jak na ktorejs wizycie mowilam o problemach z karmieniem ale uparlam sie ze bede kp. Potem jak juz wogole nie chcial jesc przeszlismy na Nan. Mowilam wczoraj na szczepieniu o tym lekarzowi i powiedzial ze to dobrze bo maly juz wpadl w anemie i slabo przybieral.

Jednak wolałabym, żeby malutki był na zwykłym mleku niż na tym nutramigen... tylko boję się go przestawić a żaden lekarz nie chce mi pomóc

Gość gość
A maly jest uczulony na bialka mleka krowiego? bo jak teraz patrze to nutramigen jest wlasnie w takim przypadku. Jezeli tak to niestety nie mozesz innego mleka stosowac.

Gość gość
Nutramigen to jest chyba już takie mleko w ostateczności, które daje się jak wszystkie inne uczulają, bo jest tez dla dzieci z nietolerancją laktozy. Dla mnie trochę dziwne takie posunięcie. Może może mleko HA by wystarczyło... I co to znaczy że mleko jest jak ocet?? Czego to ci lekarze nie wymyśla.... Swoją drogą jak ja miałam problem z wysypką u córki to mi lekarka tez proponowała Nutramigen - bo i tak nie dojdę od czego to. A ja odczekałam, wysypka przeszla i dalej karmię piersią. Może im płacą za zachwalanie tego mleka? ;-)

Malutki płakał 9 tygodni, ja byłam na diecie, doszło do tego,że jadłam tylko kaszę i ryż i piłam samą wodę. Żaden lekarz nie znalazł nic, jedynie podejrzewali nietolerancję laktozy bo malutki miał strzelające wodniste kupki. Teraz jak jest na nutramigenie to boję się sama zmienić mleko na inne

Gość gość
Jejku ja jadłam nutramigen bo na wszystko byłam uczulona nutramigen jest wieczny ale skoro dziecko nie jest uczulone to wystarczy no zwykłe bebiko

Gość gość
A ja bym kupila nan albo bebiko i zrobila tak jak z wprowadzaniem nowych pokarmow. Np w pierwszy dzien bym dala tylko 60 czy 90 ml i obserwowala, w drugi juz jedna porcje taka jaka powinno i zobaczysz, jak bedzie ok to zmienisz. A na nietolerancje laktozy sa np kropelki delicol i dajesz je do mleka. Chyba na recepte.