Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ratować takie małżeństwo?

Polecane posty

Gość gość

Mamy prawie dwuletnie dziecko i tylko dlatego zastanawiam się czy jest sens to ratować. Małżeństwem jesteśmy 3 lata, znamy się od siedmiu. Już od ślubu jest źle, wiele mężowi wybaczałam. Moja cierpliwość się skończyła. Teraz mam dla niego tylko pogardę, żal. Nawet nie śpimy w jednym łóżku. Nie rozmawiamy ze sobą. On twierdzi, że się zmieni, chce iść na terapię. Myślicie, że warto ratować taki związek ze względu na dziecko ?

Gość gość
zależy od czego się zaczęły problemy i czy faktycznie mąż chce coś zmienić zepsuło się od razu po ślubie czy wtedy gdy pojawiło się dziecko ?

Gość gość
jesli On chce isc na terapie, to warto. A dlaczego jest tak zle ?

Gość gość
Problemy pojawiły się jeszcze przed narodzinami dziecka, tylko wtedy nie zdawałam sobie sprawy, że będzie coraz gorzej , zaślepiła mnie miłość. Obecnie mam do męża same negatywne uczucia, nie kocham go.

Gość gość
A problem zaczął się od kolegów i gry na maszynach.

Gość gość
Jak to sobie wyobrazasz skoro go nie kochasz?

Gość gość
chyba nie ma sensu, Szkoda czasu na hazardziste

Gość gość
Nie mam pojęcia :(. Zqierzylam się starszej siostrze i ona uważa, że popełnie błąd nie ratując małżeństwa, ona się rozwiodla i jest sama już 15 lat. Sama z dzieckiem. Nie chcę samotności. Ale potrzebuję też spokoju.

Gość gość
Nigdy, nigdy nie ratuj malzenstwa z hazardzista, oni sa gorsi od cpunow.... Notoryczni klamcy...

Gość gość
To chcesz być z mężem, bo nie chcesz być sama? Jezu, co za myślenie. Skoro jesteś tak głupia, żeby być z kimś kogo nie kochasz, tylko dlatego, żeby nie być samej - to męcz się dalej.

Gość gość
A czy ja tak napisałam? Nie. Napisałam, że boję się samotności, ale potrzebuję spokoju. Tylko jak to wszystko wpłynie na dziecko ? Może on się zmieni ? Ale co z tego skoro ja już go nie potrafię kochać.