Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zgadzacie sie z tym ze ludzie majacy zeby leczone kanałowo choruja na serce?

Polecane posty

Gość gość

podobno tak jest ,że zeby martwe zbieraja w sobie bakterie beztlenowe i to powoduje niszczenie organów w srodku ..serca i innych..ludzie majacy zeby leczone kanalowo zyja krócej i choruja bardzo tylko o tym nikt nie chce glosno mowic..

Gość gość
Mam 4 martwe zęby, zatrute kilkanaście lat temu, jeszcze do liceum nawet nie chodziłam. Uroki noszenia aparatu ortodontycznego, niestety :/ Nie choruje na nic.

Gość gość
zgadzacie sie na chuj ci zeby serce bedzie zdrowe

Gość gość
jeszcze nie slyszalam ,żeby od aparatu ortodontycznego psuly sie zeby albo stawaly sie martwe.. co za bzdury.. pewnie ich nie mylas niedbalusie.

Gość gość
To poczytaj sobie o tym, jak na szkliwo i zębinę działa wytrawianie zębów kwasem a potem naklejanie na nie pierścieni, których nie da się zdjąć przez 3 lata, a nie ma pod nie dostępu. Myłam i bardzo dbałam, ale po zdjęciu aparatu wszystkie szóstki, na których były pierścienie były poważnie uszkodzone. Słabe szkliwo, miękkie zęby i kwas to nie jest najlepsze połączenie. Jedną po drugiej trzeba było truć. Poza uszkodzeniami po aparacie nie mam z zębami żadnych problemów.

Gość gość
Mam szóstkę leczona kanalowo. Dodam że u mnie w rodzinie genetycznie jest zapisane slabe zdrowie i slabe zeby, mi od 18 roku zycia zaczely sie psuc. Teraz mam polowe szczeki zaplombowana. A higiena nie ma nic do tego niestety. Co do tej 6 to już kilka lat... na razie zdrowotnie nic się nie dzieje

Gość gość
ALE MIALAS TE SZOSTKI LECZONE KANALOWO????? TO KUPA KASY NIESTETY....I TERAZ TE SZÓSTKI BEDZIESZ MIEC WYRWANE NIEBAWEM PEWNIE BO ZEBY LECZONE KANALOWO NIESTETY JUŻ NIE SA MOCNE I ŁAMIA SIE :(

Gość gość
faktem jest ,że ,żeby mieć zeby martwe ,to trzeba długo na to pracować. człowiek który dba i chodzi regularnie do dentysty w życiu sie nie dorobi ani jednego zęba leczonego kanalowo.

Gość gość
Mialam 2 zeby zaleczono kanalowo prawie 20 lat temu i nie mam zadnych problemow zdrowotnych z tego powodu. W jednym zebie trzeba bylo wymienic plombe od tego czasu, ale w sumie kupe czasu juz minelo, a i kiedys dentysci byli gorszej jakosci. Ja tez jestem z tych, ze bez dentysty nie mialabym juz polowy zebow choc dbalam o nie od malego, bo moja mama ma takie same problemy z zebami i zawsze dbala o to, zebysmy myli zeby i chodzili do dentysty. Prawie w ogole nie jem tez cukru.

Gość gość
moja mama ma zęby leczone kanałowo i ma zdrowe serce

Gość gość
Bzdury, ja mialam zeba leczonego kanalowo, bo zrobila mi sie dziura pod plomba i co z tego, ze chodzilam do dentysty, skoro z wierzchu zab wygladal ok.

Gość gość
gość dziś - tak, miałam je leczone kanałowo. To nie są duże koszty biorąc pod uwagę, że leczenie ortodontyczne kosztowało ponad 10 tysięcy złotych w sumie. Z resztą, wszystko się działo prawie dwadzieścia lat temu. A zęby dalej są na swoim miejscu. Więcej już nie pozwolę wyrwać, bo w czasie leczenia u ortodonty straciłam już 8 zębów. Wszystkie czwórki i ósemki :/

Gość gość
Ja mam 3 leczone kanalowo a mloda jesten. W tym 1 chyba z 10lat ponad i nie ma problemu. A czemu to sie nie mam zamiaru zwierzac. Bedzie potrzeba to implanty wstawie i licówki porobie :) zyjemy w xxi wieku A w starszym wieku 95% ludzi choruje na serce wiec to zadna filozofia znaleźć wsrod nich tych z martwymi. Wtedy kazdy narząd siada po kolei

Gość gość
TERAZ TE SZÓSTKI BEDZIESZ MIEC WYRWANE NIEBAWEM PEWNIE BO ZEBY LECZONE KANALOWO NIESTETY JUŻ NIE SA MOCNE I ŁAMIA SIE ja też mam już takie plomby ponad 20 lat ii wszystko ok. A co do tego niby dbania, to niestety drogie dzieci to nie jest takie proste, ja np mam 2 zęby leczone kanałowo po amalgamacie, który kiedyś wstawiano każdemu , czy chciał, czy nie. bo były to trwałe plomby, bez ruszania wytrzymywały po kilkanaście lat, tyle że jak już im sie znudziło to potrafiły rozsadzić ząb. I potem chcesz czy nie to kanały do leczenia.

Gość gość
człowiek który dba i chodzi regularnie do dentysty w życiu sie nie dorobi ani jednego zęba leczonego kanalowo. taaaa, ja mam 2 leczone kanałowo, bo raz dentystka mi nie doczyściła zęba przed plombowaniem i pod plomba zaczał sie robić syf. a drugi też pod dobra z wierzchu pląba zaczał się psuć i jak prosiłam dentystkę, zeby rozwiercić i sprawdzić to mnie wyśmiała

Gość gość
Ale po co sie tlumaczycie? Komus ewidentnie gul chodzi bo jego nie byloby stac na kanalowe itd, dlatego sie wyzlosliwia ze niby te zeby wyrwac bedzie trzeba.

Gość gość
co jakiś czas się pojawia ten sam troll od zębów, leczenia kanałowego itp. Podobne tematy, podobny klimat. Ale warto odpisać, nie dla niego, ale dla kogoś , kto się nie zna na tych sprawach, żeby nie przyswoił tych głupot i zabobonów z tematu. Po co ktos sie ma wystraszyć

Gość gość
wystarczylo głąby zrobic rtg tych zebów to byscie widzialy czy pod plomba sie psuja te zeby ,a nie dziwic sie ,że dentystka nie mowila nic na to..

Gość gość
wystarczylo głąby zrobic rtg tych zebów to byscie widzialy czy pod plomba sie psuja te zeby ,a nie dziwic sie ,że dentystka nie mowila nic na to.. dentystka robiła rtg u siebie, ma sprzęt . I nic jej nie wyszło, no ale przecież wiesz lepiej jak było....

Gość gość
Ta ja ostatnio usłyszałam, ze moje osemki ktore doslownie plasko lezaly poza lukiem zebowym powinam zamiast dlutowac to jakimis machinami wyprostowac bo sie nie powinno wyrywac:D na nosie pewnie powinnam je nosic

Gość gość
wystarczylo głąby zrobic rtg tych zebów to byscie widzialy czy pod plomba sie psuja te zeby ,a nie dziwic sie ,że dentystka nie mowila nic na to.. och jej, jak to fajnie, ze uważasz siebie za mądrego i znającego się. Szkoda, że życie sobie. Ja mam truty ząb z 3 kanałami, Już z 15 lat temu go truli. Od tego czasu miałam kilka razy panoramiczne RTG zębów, które oglądali różni dentyści- wszyscy z renoma . I dopiero przypadkiem w zeszłym roku, przy RTG sąsiedniego zęba dentystka zobaczyła , ze w tym trutym ktoś mi zrobił tylko d kanały, a 3 jest zaklejony bez trucia. Można...mozna

Gość gość
sorry ale jak na rtg moze nie wyjsc ze zab ma zepsuty korzen???nie wierze w to...a nie bolal cie ten ząb??? przeciez wiadomo i kazdy dentysta ci to powie ,że tylko zęby do leczenia kanalowego bolą. zepsute zeby ,które nie bolą sie plombuje. zęby które już bolą to nadaja sie tylko do kanalowego i za pozno juz na cokolwiek. mi brat mowil ,który studiuje stomatologie ,że po tym mozna poznac czy zab bedzie truty .jak boli to będzie ,a jak nie boli to jest szansa na zwykle plombowanie.

Gość gość
mi brat mowil ,który studiuje stomatologie ,że po tym mozna poznac czy zab bedzie truty .jak boli to będzie ,a jak nie boli to jest szansa na zwykle plombowanie. to bardzo interesujące , bo mam plomby w zębach które bolały a próchnica była mała. I znam dwoje ludzi, którzy nie czuja bólu zęba w ogóle nawet jak dziura jest wielka Może niech brat się trochę jeszcze douczy

Gość gość
"zęby które już bolą to nadaja sie tylko do kanalowego" To wyobraz sobie ze mnie bola w 100% zdrowe zeby. Bo sa nadwrazliwe:P a to czy zab z próchnica mnie boli czy nie to loteria nie majaca zwiazku z wielkoscia i zaawansowaniem Ty naprawde masz ogromne braki a sie madrujesz. Do sejmu sie zapisz

Gość gość
sorry ale jak na rtg moze nie wyjsc ze zab ma zepsuty korzen???nie wierze w to...a nie bolal cie ten ząb??? normalnie, ja mam tak , ze mnie zęby zazwyczaj w ogóle nie bolą, nigdy też nie muszę brać znieczulenia przy borowaniu- tylko przy kanałowym mi dawali, a tak to nic nie czuję

Gość gość
osoba wyżej ma rację:ząb jak boli to juz jest bardzo zle. jezeli zab reaguje na zimny napój lub lody to nadaje sie do kanalowego.

Gość gość
nie wiem co ma jedno do drugiego

Gość gość
P********z,bo ktos moze dbac o zeby ale np w dziecinstwie rodzice nie dbali albo pozniej nie dawali kasy na dobre poleczenie zebow i pozniej w doroslym zyciu ma problemy. Ja tak mialam bo u mnie w domu mama nie miala pieniedzy a sama mnie wychowywala chodzilam do gownianych dentystow i s*********i robote a na dobrego mnie nie bylo stac i mimo ze dbalam o higiene napewno bardziej niz przecietny kowalski i musze teraz duzo placic za dentyste zebymiec kady usmiech. Wkurzyl mnie twoj temat i twoja gowniana wiedza i plytki poglad na sprawe!

Gość gość
a co ma piernik do wiatraka, JA MAM WSZYSTKIE ZEBY w tym jeden kanalowo , mam slaby puls grozi mi zastawka .... ,,maz ma 2 kanalowe leczenai i nie ma nic z sercem, po kanalowym leczeniu zeb jest martwy i ciemniejszy, a tak nic mu do serca

Gość gość
wystarczy ,że zaboli jak pijecie zimna wode i jecie loda ..to znaczy ze zab jest do kanalowego.