Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ta druga lepsza a ja jestem tylko ich służącą :(

Polecane posty

Gość gość

Hej, jestem po ślubie od niedawna, mieszkamy razem z męża bratem i jego żona, teściowie mieszkaja nie daleko, ta posesja gdzie mieszkamy należy do teściów ale oni ją razem z domem oddali Szwagrowi, i jego żonie, my tu mieszkamy tymczasowo ( budujemy dom ale strasznie to idzie, brak kasy) I tu problem teściowa ciągle chwali ją za wszystko poważnie, jak ja odwalam brudna robote np, grabienie liści koszenie trawy odśnieżanie, to nikt nic nie mówi a tamta jednego lista podnieście to juz trąbi teściowa jaka ona pracująca patrz ojeje ojej jeszcze troche będzie chwalic że jej bąki pachną pieknie, i musze ciągle słuchac jaka ona mądra, dobry obiad zrobiła, dobre ciasto, w gości jadą coś tam kupili i to od teściowej, ale problem leży tu że jak chodzi o tą brudną robote to ciągle ja i tylko ja, np dzis przychodzi ona - męża brata żona ( celowo tak pisze bo nie przyznaje sie że ona to moja rodzina ) i z mordą że mam liście wywieść, zamurowało mnie bo tych liści jest w hoooj i sama nie dała bym rady to ze trzy dni roboty :( W tamtym roku ja i mąż wywoziliśmy ona nie, nawet nie grabiła ich, w tym roku ona grabiła 3razy ja 2 ok, ona wiecej ale ja za to wywoziłam za nią te liście i zostało to spod drzew, ale jest dużo i sama nie dam rady co mam robic, nie mam komu się wygadać, a oni tylko zrób to i to :( ps, w tym roku ona tylko raz wykosiła podwórko i trzy razy grabiała tyle.

Gość gość
przepraszam za tak chaotyczny post, ale jestem roztrzesiona, nawet mąż mnie nie rozumie, teściowa chwali tamtą pod niebiosa a mnie równa z ziemią, ciągle jestem ja najgorsza za to tamta to chyba świętą zostanie, powiem szczerze że mam milion myśli najczęściej rozwód, bo mąż mnie nie broni przed nimi:(

Gość gość
współczuję, widocznie teściówka uwzięła się na ciebie

Gość gość
Nie nrezekac tylko wynajac mieszkanie i byc samowystarczalnym. Ja sie choruje na własny dom nie mając zaplecza finansowego to trzeba cierpieć. Ja w ogóle nie rozumiem ludzi,kasy brak a chęc posiadania dóbr wielka.Nie kazdy musi mieszkać w domu,mozna tez w bloku i miec komfort psychiczny. Nie piszesz autorko nic o swoich rodzicach,moze oni raczyliby pomoc córce,bo wszystko spadło widac na twojego męza i tesciow i szwagra bo chcąc niuechcąc i tak jest dobroduszny że chce z wami dzielić dom.

Gość gość
odśnieżasz i grabisz liście cały rok?

Gość gość
nie mieszkasz u siebie - więc ciesz się że ci dali dach nad głową i zapieprzaj grabić liście nygusie!