Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna tak zamarkowac chorobe psyhciczna, ze wezma cie do psychiatryka i...

Polecane posty

Gość gość

nie wypuszcza? :) Bynajmniej nie chodzi o zrobienie czegos zlego, tylko o udawanie wariata na tyle skutecznie, ze cie zamkna do szpitala i nie bede chcieli wypuscic, twierdzac, ze jestes chora/chory?

Gość gość
Tak, był taki eksperyment, że zupełnie zdrowe osoby podawały się za chore psychicznie i malo który psychiatra skapnął się, że symulują... ale nie zachęcam do wypróbowania na własnej skórze, po co?

Gość gość
oczywiscie ze nie, temat zaciekawil mnie bo jakas osoba zalozyla przed chwila waek, ze chce isc do szpitala psychiatrycznego

Gość gość
Udać próbę samobójczą?

Gość gość
jak ktos zna objawy, to bez problemu mozna udawac chorego, tyle ze nie ma czegos takiego, ze nie beda chcieli wypuscic, chyba ze ktos by był na serio b niebezpieczny, tzn juz cos zrobil.. Ja mam matke co choruje na tyle powaznie, ze ja pogotowie brałoz ulicy, i ja trzymali góra 2 miesiace, nieraz ja wypuszczali, to nadal gadała od rzeczy... myslisz, ze oni tam lubia trzymac ludzi? To kosztuje

Gość gość
tak, duzo takich cwaniaków ma renty całkiem niezłe. Mój ex zdrowy jak koń a chciał rentę inwalidzką, udawał chorego na depresję i fobię społeczną. A żadnej fobii nie miał bo normalnie przemówienia publiczne wygłaszał na studiach... nie dali mu i poszedł walczyć do sądu, nie wiem czy wygrał bo zakończyłam znajomość.

Gość gość
oczywiście. jak jesteś cwany, a jak jesteś za uczciwy i za bardzo się cykasz to nie. zdarzało mi się wmawiać psychiatrze różne rzeczy.