Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

warto zdradzić męża żeby mieć dziecko? ?

Polecane posty

Gość gość

Mam 33 lata jestem mężatką. Mamy 8 letnia córeczkę z lekkim AUTYZMEM. Juz swoje wyplakalismy po diagnozie. Pogodzilismy się z tym i ulozylismy sobie życie. Finansowo wiedzie nam się dobrze, mamy oboje fajne i dobrze płatne pracę a nasza córka chodzi do najlepszej szkoły terapeutycznej w mieście. Nie jest z nią jakoś źle, mamy fajny kontakt, jest wesoła, bardzo do nas przywiązania ALE jest inna i w przyszłośc***ewnie będzie wymagać wsparcia. Ja bardzo chce mieć 2 dziecko. Ale moje mąż nie. Do tego mam obawy ze ten autyzm jest po nim bo on tez jest trochę inny, mało społeczny. Jednak bardzo inteligentny i bardzo mnie kocha. Nachodzą mnie myśli żeby "wpaść" czyli zrobić to z innym. Teraz zaczęłam o tym bardziej myśleć po poznałam chłopaka który może się nadawać na ojca. Jest młodszy ode mnie, towarzyski, inteligentny, jeszcze tego nie wiem (ale dyskretnie dopytam) czy w rodzinie są jakieś choroby. Co myślicie? Jak ktoś ma ochotę mnie o pluć to DZIĘKUJĘ ale nie będę na to zwracać uwagi.

Gość gość
A jak mąż się dowie? Wyjdzie po urodzeniu np niezgodna grupa krwi. Myslals o tym?

Gość gość
Hmmm trudne pytanie.... z jednej strony fajnie żebyś miała 2 dziecko ale z drugiej czy warto zdradzać.....

Gość gość
Up up up

Gość gość
ale z ciebie debilka i kretynka

Gość gość
jak coś takiego w ogóle mozna rozpatrywać szok

Gość gość
Adoptuj

Gość gość
taaaaaaaaaaaak! warto,bardzo warto!!! ja tak zrobilam i mam piekne dziecko a z mezem się i tak rozstalam ale gdybym miala takie dylematy jak ty to bym się nie zastanawiała!!!

Gość gość
Warto zrobić WSZYSTKO żeby mieć dzieci

Gość gość
Nie. Ale warto rozstać się z mężem. Zdobądź się na mimnimum uczciwości wobec człowieka, któremu przysięgałaś! :o

Gość gość
nigdy nie ma 100 % skąd wziął się autyzm u danego dziecka a co jeśli to po tobie ? Cechy które opisałaś u męża ma wiele osób Żebyś tylko nie wpadła z deszczu pod rynne

Gość gość
To prawda nigdy nie wiadomo skąd się to cholerstwo u nas wzięło.

Gość gość
Jak możesz coś takiego rozpatrywać. Mąż i tak się dowie i co wtedy? Myślisz że wpadniesz za pierwszym razem? Będziesz się umawiać z chłopakiem na seks aż zajdziesz w ciążę? Dla mnie to chore. Nie lepiej porozmawiać jeszcze z mężem, przedstawić mu argumenty za, że jak was już zabraknie to wasze dziecko nie będzie samo.

Gość gość
I co jak z nim porozmawiam? Co mi doradzi? Da błogosławieństwo żeby się puścić?

Gość gość
Autyzm nie jest dziedziczny, wiec twoja córka nie ma go po mężu!

Gość asdsas
Ja bym spróbowala jednak z mężem.

Gość gość
Idź na całość....ale z mężem. Nie wiem jak możesz myśleć i planować coś tak intymnego z innym facetem i to z pełną premedytacją , kochając (jak twierdzisz)swojego męża. Nie obraź się ale to podłe. Sprawdź kiedy masz dni płodne i daj sobie szanse na dziecko z mężem. Powodzenia!

Gość gość
Ale jestem pewna że mam większą szansę urodzić zdrowe dziecko z innym gościem. Jeśli u niego w rodzinie jakiś szczególnych przypadków nie było. ... Ja siedzę w autyzmie i znam wiele rodzin gdzie 2 dziecko też ma zaburzenia. Może i nie jest to typowo genetycznie ale coś jest na rzeczy.

Gość gość
Po prostu chcę zrobić wszystko żeby mieć normalne zdrowe dziecko. ...jak ktoś nie był w takiej sytuacji to nie zrozumie. Zapomniałam ze na kafe to są głównie problemy o złych bratowych, treściach itp

Gość gość
Nie,no pewnie. Warto. Drugie dziecko ponad wszystko. Czemu nie.

Gość gość
Wszystko zależy od Ciebie. Zastanów się też czy jesteś gotowa na samotne macierzyństwo jeśli się dowie i zostawi?

Gość gość
współczuję mężowi takie żony