Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GośćM

Ciekawe jak to bylo w b dawnych czasach i dbaniem kobiet o wyglad?

Polecane posty

Tak sobie rozkmina mi przyszla. Teraz mamy krem do dloni, do ciala, do d**y, po depilacji, do depilacji, balsam do ust, do piet, do stop,do twarzy, pod oczy, odzywka do rzes i brwi, odzywka do paznokci, odzywka do skorek....:D to sie nie konczy. Masakra. Co z kobietami (ze mna tez przyznaje) zrobily pisemka kolorowe i tv.

Gość podany_gość_nie_istnieje
wosk wyciągały gołymi rękoma z ula, balsam robiły z sadła świstaka, kruszyły cegły na puder, odżywka do paznokci i skórek... hmm.. wbijały palce w ogórek i tak siedziały cały dzień... tak to widzę

Gość gość
Ze mną pisemka nic nie zrobiły. Nie jestem podatna na dzisiejsze "rewelacje" kosmetyki i nie mam zamiaru nabijać kabzy koncernom kosmetycznym.

:D dobre dobre. No wlasnie ja tez zaczelam to rozkminiac bo ja mam sporo kosmetykow i to jest nabijanie kabzy koncernom. No ten glupi przyklad 500 roznych kremow do niemal kazdego kawalka ciala inny, to glupota ale sama mam rozne do roznych czesci ciala:P na przyszlosc moze pomyslec trzeba i zmadrzec z tym.

cena kosmetyków to tylko 10% składników w nim zawartych więc coś w tym jest

Lepiej isc w nature ale nie wszystko mozna naturalnie w tych czasach ale im wiecej naturalnych rzeczy tym lepiej.

Ciekawe czy tez tak kminily jak widze niektore tematy, np bylo cos o sutkach czy lepiej jak kobieta mabardziej wklesle czy wypukle chyba czy cos w tym stylu:D serio czyste wariactwo na tym swiecie. Woda z mozgu przez tv i gazetki robiona kobietom zwlaszcza mlodym.

Jakieś tam uroki i czary na pewno miały na "takie rzeczy" albo inne domowe sposoby... na wklęsłe sutki - "5 minut kuracji odkurzaczem dziennie czy coś takiego, podobno sąsiadce pomogło"

:D dobre:D ja nawet nie potrafie sobie wyo razic jak to bardziej wklesle albo bardziej wypukle. Ale nie o tym temat. Glupi przyklad po prostu mi przyszedl do glowy z kafe:D kobietki z bzamierzchlych czasow chyba tez nie cwiczyly z chodakowska albo z mel b?

po oraniu pola nawet by nie mogły patrzeć na chodakowską czy mel b. dopiero teraz mamy takie czasy, że człowiek może zadbać naprawdę o swój wygląd. w tamtych czasach człowiek raczej martwił się czy jego wioski nie spalą zaraz krzyżacy. poza tym jeszcze do niedawna obowiązywały inne kanony piękna - żona im bardziej była przy kości tym lepszą miała być matką i gospodynią

No wlasnie wlasnie, od nadmiaru wolnego czasu przewraca sie w d***e, wiem sama po sobie, jak mam za duzo wolnego czasu to zaczyznam myslec o bzdurach a to nigdy nie wrozy nic dobrego. Wspolczesne kobiety maja troszke "skrzywione" myslenie, bo takie sa czasy wlasnie. Nie podoba mi sie to co widze wokol, kiedys sobie rozmyslalam jakby to bylo urodzic sie wczesniej w innych czasach. No, ale w kazdych czasachnkazdego pokolenia jest na co narzekac i jest za co chwalic..

ja urodziłem się zdecydowanie za późno. ogólnie ludzkość jest skrzywiona. jeśli chodzi o wolny czas to niestety też tak mam, że nie umiem, a przynajmniej nie umiałem go spędzać w jakiś zdrowy i cywilizowany sposób :P

Gość gość
Ludzie się ratują na przeróżne sposoby. Z tymi sutkami przypomniłaś mi o historii hłopaka który użył odkurzacza bo myślał że w ten sposób wydłuży sobie "ptaszka". Ptaszek dostał obrażeń, napęczniał i do szpitala z rurą (swoją i odkurzacza) musiał pojechać.

Ja piernicze, smieszne jak sie czyta, ale dla niego napewno smieszne nie bylo.

Odechce mu się "ssania" do końca życia... musiałem to napisać :D

Gość gość
Jakiś uraz mentalny napewno pozostał ;-) Do kostek lodu też bo przez kilka dni miał trzymać worek z lodem na...."worku". Swoim. Zycie jest jednak śmieszne.