Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego rodziny utrudniają rodzinie życie obgadują nagadują obcych przeciwko im

Polecane posty

Gość gość

dlaczego tak jest. jednym słowem utrudniaja życie. Macie lub mieliscie takie problemy? jak je rozwiązaliscie.

Gość gość
Zazdrość, zawisc, głupota, patologia, silna chęc zobaczenia zę inny członek rodziny cierpi wtedy ten kto utrudnia życie czuje satysfakcje i mu lżej. Wiem ze to chore psychicznie ale tacy są ludzie. Rozwiązanie: Bic i nasyłac na nich obcych ludzi najlepiej z bejsbolami bo nic nnego nie pomoże no i urwa ckontakty raz na zawsze.

Gość gość
niektórzy ludzie bardzo lubią jak coś sie dzieje i nie koniecznie dobrego, lubią siać ferment, obgadywać a potem sie cieszyć że ktoś cierpi , też takich ludzi nie rozumiem i staram sie ich unikać jednak nie zawsze to możliwe

Gość gość
Przez zazdrosć przez to zę inni mają lepiej. Jedni n*******laja w worek zeby poczuć wewnetrzna ulge inni dokuczają innym, tak jak ktos wyżej napisał. lac w łeb i koniec z relacjami.

Gość AKtrna 4325
Bo są słabe i wiedza ze nie osiągną tego co rodzina której dokuczają, nie wolno teego lekcewarzyc trzeba lać

Gość gość
a najgorzej jak człowiek chce dobrze i mimo to że dostaje po d***e to dalej sie stara zrozumieć taką osobe , postawić sie w jej sytuacji , wtedy jednak sie okazuje że ta osoba nie zasługuje nawet na kapke wyrozumiałości bo poprostu ma taką nature że lubi sprawiać przykrość innym a jak nic złego sie nie dzieje to jej jest źle i wymyśla jakby tu komuś kto ją kocha i szanuje dowalić , dowalić tak żeby serce pękło i potem sie śmiać :(

Gość gość
Po prostu inni członkowie rodziny są zazdrośni o mądrość,inteligencje innych członków rodziny.Są to cechy których inni mieć nie będą nigdy.Poczucie bycia gorszym skłania ich do wykazania wyższości w inny sposób.

Gość Paulinaaa84
gość dziś No ok, ale dlaczego akurat do rodziny sie czepiaja i utrudniaja naprawde bardzo życie?? do obcych nie mogą lub isc na jakies leczenie bo to naprawde wykancza.

Gość gość
Do 12:03 Wielu ludzi jest po prostu poj*****ych i co poradzisz na to.Zamiast skupić się co mają polepszyć w swoim życiu to trują życie innym.

Gość gość
Moim zdaniem utrudniaja bo są nie dowartosciowane obserwuja uważnie kto z rodziny ma lepiej komu sie powodzi i chca go zniszczyc bo musi byc gorszy od nich lub taki sam nawet jak ta osoba która utrudnia życie jest pijaczką lub kims na marginesie. można albo nasłac kogos na nich albo zerwac kontakt. obcych sie dlatego nie czepiaja bo boja sie ze mogą gwałtwonie zareagowac czyli pobic lub na policje założyc sprawe a tu wiedza jaka rodzina jest bo ja znaja bo z nia żyja tyle lat

Gość AnnaZPolski
gość dziś Dokładnie, To ich sposob na życie. Przerazajace jest to ze takich kurw jest cała masa w Polsce. Mam wrażenie że czują ukojenie jak komus dokuczą zazwyczaj rodzinie.

Gość gość
Ja juz malo z kim mam kontakt z mojej rodziny poniewaz eliminuje z mojego otoczenia takie osoby no i niestety jest jak jest ale ja przynajmniej mam swiety spokoj.

Gość gość
Ja mam taką siostrę. Wszystko co opisaliscie, to jakby o niej.. Kiedyś bardzo to przezywalam, brałam wszystko do siebie i cierpialam. Żyłam w strachu, co znów wymyśli.. Aż w końcu poczytałam trochę o toksycznych ludziach i jak sobie z nimi radzić. Chodzi o to, bo zrozumieć że wina nie leży po naszej stronie, bo cokolwiek by się nie zrobiło, powiedziało i tak będzie źle.. Więc jeśli nie mamy wpływu na to, to lepiej jest się nie przejmować. Uznać, że ta osoba już taka jest i ograniczyć lub zerwać kontakt. U mnie podziałalo też okazanie mojej siostrze, że jej zdanie dla mnie jest nieistotne, że nie traktuję poważnie tego co mówi. W takim przypadku ona myśli, że nie może mnie ranić, bo mam to gdzieś.. Oczywiście nie do końca tak jest, ale ważne żeby nie okazywać tego toksyczne osobie i nie dawać satysfakcji. Nie pozwólcie, aby Was nie szanowano. Ja tak żyłem latami, teraz mam problemy z samooceną i odnalezieniem się w życiu zawodowym. Bardzo pomału następuje poprawa, ale w środku to wszystko siedzi. Nie da się wymazać.. To strasznie boli, gdy osoby najbliższe, które powinny okazywać miłość i wsparcie, tak na prawdę rujnują nam życie.

Gość gość
gość dziś I co teraz z toksyczną siostrą jest ?? nie mogłas nasłac kogos żeby ja pobili mocniej ?? pewnie nie, bo ty masz serce i jestes normalna a zobacz ona nie bo cie wykancza, nie mysl ze to jest tak ze te osoby toksyczne nie wiedza co robią ze kogos niszcza celowo one wiedza ale to jest silne to im daje ukojenie czyli to ich problem, takie zerwanie relacji odciecie sie nie zawsze pomaga bo te osoby mówia sobie ze one mogą one dużo mogą one mogą ciebie czepiac bo są z twojej rodziny mogą wiedziec o tobie co chca bo są z twojej rodziny, wiem ze to chore

Gość gość
Z zazdrosci.U mnie w rodzinie sa awantury o pieniadze.Siostra meza zatruwa nam zycie,bo mamy nowy dom,pracujemy i nie klociny sie.Ona nie ma pracy,za to ma glupiego meza,z ktorym ciagle sie kloci.Myslala,ze brat bedzie ja utrzymywal.Tez mnie obgaduje i opowiada bzdury na moj temat.I dziwi sie,ze nie chce miec z nia kontaktu.

Gość gość
gość dziś No i dobrze robisz, tak jak ja , eliminuje takie osoby a zadaje sie z ludzmi obcymi my wszyscy jestesmy bracmi i siostrami nie rozumiem jak można z kims życ w zgodzie kto utrudnia życie bo to mu sprawia przyjemnosc, od takich trzeba sie trzymac z dala a jak lgna do cie bie to nie patrz że rodzina nasyłaj ludzi wyniszcz ich one to kiedys zrozumieja

Gość gość
gość dziś naslij na nią kogos to zawsze pomaga, trzeba dobrze ryj obic wtedy będzie czuła sie sama

Gość gość
czasem ludzie obcy są nam bliźsi od tych spokrewnionych