Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Synowa wymyśliła niewłaściwe imię dla wnuczka

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem jak delikatnie jej zasugerować, żeby wybrała imię Jan, po moim ojcu, dość znanym w naszym mieście - był notariuszem. Niestety nie podoba mi się imię Piotrek, takie zwykłe no i niewspółczesne. Jak mam jej to powiedzieć, wolałabym z nią, bo mojemu synowi jest to obojętne, tylko żaby nie było coś typu Kevin itp

Gość gość
Niestety nie podoba mi się imię Piotrek, takie zwykłe no i niewspółczesne x jestes chora psychicznie ?

Gość gość
To jej dziecko, zaproponuj jej, że jeśli da na imię tak, jak ty chcesz, to przepiszesz na nią dużą część majątku. Tak robią np. na południu Włoch, np. w Kalabrii. Jeśli babcia chce, żeby po niej wnuczka odziedziczyła imię, to musi po prostu bardzo szeroko sięgnąć do portfela i nikt w tym nic złego nie widzi.

Gość gość
Słuchaj imie Jan jest strasznie wiesniackie i kojarzy mi sie z chłopem panszczyznianym.. Nic nie sugeruj, miałas dzieci moglas nazywac jak chcialas. Dzis to decyzja WYŁĄCZNIE twojej synowej i syna, tobie nic do tego. Zrozumiałas ? Chcesz kwasow w rodzinie ?

Gość żelciaa
Piotr to bardzo ladne imie

Gość gość
To jest dziecko jej i Twojego syna. To że Twój ojciec był znanym notariuszem w mieście, nie musi oznaczać że był jakąś wyjątkową osobą dla innych oprócz Ciebie. Ja bym np nie dała na imię dziecku Jan, a Piotr jest jak najbardziej ok. Daj się cieszyć wyborem imienia rodzicom, Ty już dokonałaś swojego wyboru dając imię synowi.

Gość gość
Ładniejsze Piotr niż jasiek kojarzy mi się z przyglupem;-) ciesz się babuniu ze wnuczek nie będzie brajankiem albo alankiem :-)

Gość gość
To nie jest twoje dziecko i nic ci do tego. Ktore ladniejsze Jan czy Piotr to juz kwestia gustu, ale uszanuj jej wybor. To ona jest matka a nie ty. Znajdz sobie jakies zajecie, zamiast wpychac nos w cudze sprawy.

Gość gość
A ja się cieszę, że moja nie wtrącała się w imiona moich dzieci i że jest dla nich cudowną, ciepłą kochaną,mądrą babcią

Gość gość
żelcia nie kłam :P

Gość gość
tesciowa, nie wtracaj sie moglas dac swojemu synowi imie tescia lub tesciowej!!!! JEJ DZIECKO JEJ DECYZJA; a ty siedz cocho bo cie znienawidzi i syna ustawi przteciwko tobie, nie wtracaj sie i nie dawaj !!!! MNIEJ KONTAKTOW MNIEJ KLOPOTOW ;DZIECKA TEZ NIE PILNUJ BO TO ICH DZIECKO NIE TWOJE TY SWOJEGO JUZ WYCHOWALAS!! ZYJ SWOIMM ZYCIEM ZAPISZ SIE DO KLUBU SENIOROW ITD;;; ZYJ SWOIM ZYCIEM I MEZA NIE SYNA !!! NIE BADZ TOKSYCZNA MATKA I TESCIOWA

Gość gość
Piotr nie współczesne? A Jan niby bardziej? Przecież oba imiona są stare jak świat.

Gość gość
słabe PROWO

Gość gość
takie niedzielne