Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesny okres a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam. Próbowałam znaleźć jakiekolwiek informacje o podobnym przypadku, jednak niczego nie znalazłam. Mam 21 lat, miesiączkuję od 9 lat. Moje cykle trwają od 21-23 dni. Nigdy okres nie zdarzał się wcześniej lub później. Zawsze był regularny. Odbywałam stosunek z chłopakiem, bez zabezpieczenia, trzy dni po zakończeniu się poprzedniego okresu. Niby wszystko było w porządku, ale nie można mieć nigdy pewności, wiadomo. Ale pierwszy raz zdarzyło się, bym po 18 dniach znów dostała okresu (czyli po piętnastu dniach od stosunku). Miałam przed nim natężone objawy PMS i nie tylko - mogłabym cały dzień przespać, jeść bardzo dużo, cały czas płakać - chociaż u mnie nie jest to normalne, zawsze objawy były lżejsze i ustępowały po okresie. Tymczasem trzy dni po utrzymują się one dalej. Ponadto - do tej pory mam bardziej obrzmiałe ciało. Boję się, że to krwawienie mogło być poronieniem. Czy mam słuszne obawy? A z kolei jeśli nie - to czy mogę być w ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Gość gość
Panna 18 letnia ry/pała się bez zabezpieczeni i nie chce być w ciąży. Pomyliłaś głowę z ci/pą

może miałas bardziej stresujący miesiąc, rożne czynniki wpływają na zatrzymanie się lub wcześniejsze pojawienie się okresu. zrób test :)