Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakup takiego mieszkania na kredyt, co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkanie 41,5 m2, blisko uczelni, praktycznie w centrum dużego miasta, cena za metr 4900 plus 25 tyś. miejsce parkingowe. Kredyt plus wkład własny (ok. 40tyś.). Rodzice chcą mi kupić takie mieszkanie, studiuję w tym mieście ale jak na razie planuję po studiach wrócić do rodzinnego miasta, spłacić wcześniej kredyt i wynajmować to mieszkanie. Czy to dobry plan? :)

Gość bella  86
Dobry pomysł, nieruchomość to dobra inwestycja, a blisko uczelni tym bardziej.

Gość gość
Jeżeli planujesz wrócić do rodzinnego miasta to jest sens później bawić się w wynajem i być uwiązanym w jakimś sense do miasta, w którym będziesz studiować? Skoro twoich rodziców stać na spłatę kredytu to może lepiej teraz wynajmuj coś w miarę taniego a po studiach kupcie mieszkanie w twoim rodzinnym mieście. Równie dobrze od razu możecie tam kupić i wynająć żeby przez te parę lat już się coś spłaciło z wynajmu.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, dodam, że to może mieszkanie od dewelopera.

Gość gość
Na dzień dzisiejszy chcę wrócić ale wszystko może się zmienić. Chcemy kupić swoje bo teraz rodzice płacą za moją stancje 1100 zł, a w rodzinnej miejscowości mamy duży dom, więc tam mieszkania bym nie chciała.

Gość gość
No to się nie zastanawiajcie tylko kupcie

Gość gość
No tak ale wahamy się czy nie kupić używanego czy lepiej nowe? Na ile lat wziąć i z jaką ratą, no i zawsze jest jakaś obawa czy nie będzie problemu ze spłatą.

Gość gość
Ktoś się jeszcze wypowie?

Gość gość
Ktoś jeszcze? :)

Gość gość
No nich się ktoś jeszcze wypowie :D

Gość Angia87
Zależy w jakim mieście to mieszkanie. Ja w Lublinie za metr płaciłam 4700 zł - nowe mieszkanie, super lokalizacja. No i kredyt na rozsądnych warunkach udało mi się znaleźć. Także warto dłużej poszukać i w kwestii kredytu, skonsultować się z ekspertem.

Gość gość
Z wynajmowaniem możesz mieć duże kłopoty. W moim wypadku to się nie opłaciło. Stracone nerwy, marne pieniądze i renowacja lokalu na mój koszt. Odradzam.

Gość gość
No właśnie ja jestem na etapie szukania najlepszego rozwiązania. Chciałabym wykupić mieszkanie, które obecnie wynajmuję, mam już to praktycznie obgadane z właścicielem, ale czekam jeszcze na spotkanie z doradcą finansowym (http://finansowypiotr.pl/), który ma mi pomóc z uzyskaniem kredytu.

Gość asterka t
Inwestycja w nieruchomości zawsze jest opłacalna, najbardziej ta w condo hotelu. Większość obowiązków przejmuje operator w takim przypadku a zysk jaki obiecuje Wola Invest to minimum 5%, czyli nieźle.

Gość gość
Myślę, że nie zastanawiać się, tylko brać. Bo skoro pytacie na forum, to najpewniej już podjęliście decyzję ;> Dobra rada - sprawdźcie, kto będzie waszym zarządcą nieruchomości - od niego bardzo dużo zależy. U nas mamy to szczęście, że jest to doświadczona firma http://zawiszanieruchomosci.pl/ - każdy problem jest bardzo szybko rozwiązywany.

Gość gość
Myślę, że tak. Kupując mieszkanie warto jednak poradzić się specjalistów. Ja brałam mieszkanie od http://www.mpddeweloper.pl/ i bardzo mi pomogli we wszystkich formalnych kwestiach.

Gość Lenka

My wzielismy kredyt na mieszkanie, teraz prawie kazdy tak robi i nie ma w tym nic złego. A mieszkanie pomogło nam znalezc biuro abc dom