Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podobno niektórzy mieszkają na 40 metrach

Polecane posty

Gość gość

Jeden pokój to salon, sypialnia itd. wszystko w jednym dla rodziców. Drugi pokój dla dziecka, czasem dwójki. Możliwe to? A jak dzieci, to chłopiec i dziewczynka????

Gość gość
niektorzy mają 3-4 dzieci i mieszkają w 2 pokojach w bloku :D

Gość gość
a co w tym dziwnego takie czasy kiedyś siedmioro dzieci dwójka rodziców i były dwa pokoje i się wychowali

Gość gość
no mieszka się na małych metrażach. ja mam pokój w bloku bardzo mały. ale co zrobisz, człowiek się przyzwyczaja

Gość gość
jak szczury, wspolczuje wam

Gość gość
mój pokój jest dosłownie taki kompaktowy :D łóżko, biurko, fotel, szafeczki, troszeczke podłogi i tyle :D jakby szyty na miare cela na jedną osobe :D biedaaaaaaa :D

Gość gość
"jak szczury, wspolczuje wam" zebys wiedzial tak sie czuje :D jak karaluch jakis :D

Gość gość
a co mam kredyt wziąć i spłacać 30 lat

Gość gość
Podobno niektórzy zakładają idiotyczne tematy. Możliwe to?

Gość gość
Ja mieszkam na 40m2 z dzieckiem. Wszystko to kwestia tego jakie mamy w życiu plany. Czy zależy nam mieć dużą rodzinę, czy lubimy imprezowe życie, czy chcemy żyć wystawnie, czy zamierzamy brać kredyt itp. My z mężem zdecydowaliśmy żyć sobie spokojnie. Kupilismy więc w bloku mieszkanie małe, nie biorac kredytu. Nie zamierzamy mieć więcej dzieci. Nie prowadzimy specjalnie towarzyskiego życia, spokojnie te kilka m2 dużego pokoju wystarczy dla nas i naszych najbliższych znajomych. Dziecko ma swój pokoik. Ma tam tapczan, biurko, szafki. Nie wiem dlaczego ludzie uważają, że ktoś się męczy mieszkając na 40m2. Przecież większość czasu człowiek spędza poza domem (praca, zakupy, wyjazdy itp.) a w domu i tak siedzi się głównie w jednym miejscu, na kanapie oglądając TV, tudzież przy biurku przy komputerze. Nikt raczej nie tańczy, żeby nie wiem jakie przestrzenie były potrzebne. A ćwiczy się na siłowni. Mam porównanie, mieszkając w bloku mam problem ogrzewania z głowy, zawsze mam cieplutko w całym mieszkaniu, zaś u znajomych którzy mają 60m2 czy jak koleżanka 120m2 (tak, mieszkanie, nie domek) ciepło jest głownie w jednym pokoju, bo jak to tłumaczą: "po co ogrzewać resztę jak i tak siedzi się głównie tutaj". No więc pytam, po co komu tyle m2? Ja sobie nie wyobrażam iść do kuchni, czy łazienki i marznąć. Albo specjalnie włączać tam ogrzewanie.

Gość gość
każdy mieszka w tylu metrach, na ile go stać jak pójdziesz na swoje, to zrozumiesz, "moje drogie dziecko"

Gość gość
gość dziś Podobno niektórzy zakładają idiotyczne tematy. Możliwe to? x x Jak widać załączonym obrazku - niestety - możliwe

Gość gość
Ojej, na macierzyńskim temat upadł, to tu trujesz trollu?

Gość gość
gość dziś mądry post zgadzam się z Tobą w 100 %

Gość gość
Po generalnym remoncie w moim małym (38m)mieszkanku przyszla do mnie kolezanka i...wyśmiała łazienkę. Wyrzuciłam starą wannę i wstawiłam prysznic z możliwie największym brodzikiem. Po tej samej stronie zostalo miejsce jeszcze na niedużą umywalkę. Kolezanka zamknela drzwi prysznica i kombinowala jak ja muszę myc zęby, skoro nie moge się zbyt nad zlewem nachylić (mogę ale w stronę drugiej ściany). Zasmiewala sie w głos. Sama mieszka w bloku, rodzice tez w bloku. Wyposażenie lazienek podobne. No, ale teraz konczy wielki dom i tam będzie mogla się pewnie rozpędzić myjąc zęby :-o skąd to się w ludziach bierze? :(

Gość gość
Czesto jest tak, że ludzie którzy budują domy nie mają potem czasu w nich mieszkać, muszą na te domy zarabiać. U mnie jest dzielnica domków, tzw. "wypaśnych" i rzadko kiedy świecą się w nich światła. Ludzie zjeżdżają tam głownie w weekendy, a pracują w wielkich miastach i nie opłaca im się codziennie dojeżdżać. Czy miałabym komuś zazdrościć takiego życia? Ciułanie na przysłowiową "złotą klamkę" naprawdę lepiej przełożyć na zdrowy wypad w góry, a pocieszyć się typową klamką, o ile w ogóle ma ona dla normalnego człowieka jakąś specjalną wartość. Wartością w życiu powinna być RODZINA I CZAS JEJ POŚWIĘCONY, a tego jest coraz mniej w naszym życiu. Ludzie za bardzo gonią za rzeczami materialnymi, czasem nawet mam wrażenie że to jest zwykłe prześciganie się, nic więcej w tym nie ma.

Szafa do pokoju dziecięcego ruban jest dostępna w bardzo niskiej cenie. Oprócz walorów estetycznych ważne jest to, że szafa jest bardzo pakowana. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl . Polecam!