Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o czym ważnym pamiętać do 7 miesiąca niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Mam 7 miesięcznego niemowlaka. Ostatnio naszła mnie myśl czy o czymś nie zapomniałam do tej pory? Chodzi mi o wszelkie sprawy dotyczące niemowlaka, zarówno w kwestii żywienia, medycznej, ogólnorozwojowej. Lekarz ortopeda zaliczany regularnie, cykl szczepień też. Dieta powoli rozszerzana ( warzywa, owoce, kasze, królik). Jest dalej na piersi. Jest dość radosnym dzieckiem, powoli zaczyna siadać i raczkować. Dom mam w miarę zabezpieczony, kable pochowane. O czym jeszcze pamiętać w tym okresie? pozd

Gość gość
o tym aby dać mu dużo miłości :) Też mam prawie 7 miesięczniaka :) Pozdrawiam :)

Gość gość
Zgadzam się z postem wyżej. Niby oczywiste, ale trzeba pamietać. Tulić, całować, głaskać jak najwięcej. Niektórzy uważają, że dziecko się "przyzwyczai" i pozniej będzie się pchało na ręce. Nie słuchać tego, tylko dawać jak najwiecej fizycznej czułości i bliskości.

Gość gość
A jakie zabawy lubią Wasze niemowlaki? I jakie zabawki?

Gość gość
Mój syn uwielbia auta, ciuchcie i piłki. Szybko nudzą go zabawki grające, śpiewające itd. Bardzo lubi też oglądać książeczki i pokazywać rożne rzeczy na obrazkach. Skończył roczek.

Kroomersi Ola i przyjaciele to zestaw świetnych tekturowych zabawek! Są zmywalne więc można nadać im mnóstwo kolorów! Na początku do zabawy będzie potrzebna mama, ale z czasem dzieci będą się bawić samodzielnie. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl . Polecam.