Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego na tym forum tak wiele osób

Polecane posty

Gość gość

szydzi z imion tj Nikola, Jessica czy Wanessa, Utożsamiacie je z biedą i patologią.

Gość gość
bo w większości ludzie prości, ograniczeni, nowobogaccy, niezbyt inteligentni, po prostu plebs lubi dawac takie imiona, im bardziej oryginalne tym lepiej, stąd wysyp tych całych Amelek, Leonów, Miłoszow, Olafów i innch dziwolągów, imiona typu Piotr, Paweł, Anna, Monika, Magdalena to dla nich wiocha :O

Chciałem odpowiedzieć w tym temacie, ale ktoś mnie uprzedził. Nic dodać nic ująć.

Gość gość
Leon i Amelia to imiona nadawane w Polsce już kilkadziesiąt lat temu.

Gość gość
Leon i Amelia to imiona nadawane w Polsce już kilkadziesiąt lat temu x Romuald, Euzebiusz i Klemens tez i co z tego ? to zawsze były imiona rzadkie, cos w stylu ''kaprysu'' rodziców, np artystów, chcieli się wyróznic, swoje dzieci. Wiem co pisze, bo widze co robią/mowią ludzi, gdy wybierają imie to wymyslają na siłe takie, które nikt inny nie ma, ostatnio slyszalam o pomysle na imie BASTIAN albo CRISTIANO :O Nie wiem czy wiesz, ale od 2015 roku obowiązuje znowelizowana ustawa o imionach i nazwiskach, mozna juz nadawac imiona w oryginalnym brzmieniu, wiec mozesz nazwac dziecko Bryan, Sean, Cody, Elisabeth, Francesca, Meg itp... to wszystko kompleksy, a popularność imion Amelia, Julia i Jakub wzięla się z seriali :( Amelia to takze łacinska nazwa cięzkiej choroby :O

Gość gość
Leon nadawano w środowiskach żydowskich

Gość gość
Wiem o ustawie. Czy jednak szydzenie z czyjegoś imienia jest na miejscu i świadczy dobrze. Wątpię.

Leon ma na imię syn Justyny Steczkowskiej uważacie ją za patologię?? dla mnie alan,natan,samanta,wanessa owszem coś mają wspólnego z patolką ale nie Leon.

Gość gość
Natan to również imię charakterystyczne dla kultury żydowskiej. A jeśli już to informuję Cie, że Alan ma na imię syn Edyty Górniak. Widzicie zatem, ze oceną imienia można kogoś obrazić za nic tak naprawdę . Imię to w wielu rodzinach część pewnej tradycji. I czy myślicie, że dzieciom o imieniu Jan czy Tadeusz było łatwo np w przedszkolu w latach 90. I co dziwniejsze to na forum dorośli ludzie wyśmiewają imiona

Gość gość
Z wiochy się śmiejemy