Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bioprazol

Polecane posty

Gość gość

Rok temu mialam usunięty woreczek zolciowy, co jakis czas miala bole brzucha ale nie jakies tragiczne . Od zeszlego tygodnia zaczal mnie dosc mocno boleć brzuch i faktem jest ze to wynik przejedzenia ale po paru dniach przeszlo , jeden dzien bylo ok ale nastepnego dnia znowu wrocilo i doszla palaca zgaga tylko przed snem i tak przex kolejne dwa dni. Zdecydowalam sie isc do lekarza a on zlecil badania krwi i przepisal cholestil i bioprazol no i niby ból brzucha zniknal zgaga rowniez , ale pojawil sie inny problem . Bola mnie plecy jakbym cos polknela, za duzo powietrza , najgorzej jest przed snem czuje sie jakbym miala sie udusic. Czy to mozliwe ze leki to spowodowaly??? Wizyte mam dopiero w piatek i teraz nie wiem czy dalej brac te leki :/

Gość Ekspert Bioprazol
Bioprazol Bio Max jest lekiem stosowanym u pacjentów dorosłych w krótkotrwałym leczeniu objawów refluksu żołądkowo-przełykowego (np. zgaga i zarzucanie kwaśnej treści żołądkowej). Został on Pani polecony przez lekarza z powodu problemów z żołądkiem, o których Pani pisze, jednak wszystkie leki które Pani przyjmuje powinny zostać odstawione w sytuacji problemów z oddychaniem i należy niezwłocznie poinformować o tym lekarza. Może okazać się, że jest Pani uczulona na któryś ze składników, które wchodzą w skład leków. Należy także pamiętać o prawidłowym przyjmowaniu leków. Bioprazol zaleca się przyjmować jedną kapsułekę rano. Kapsułki należy przyjmować przed jedzeniem (na czczo). Należy połykać kapsułki w całości, popijając połową szklanki wody. Nie należy przyjmować leku Bioprazol Bio Max przez okres dłuższy niż 14 dni bez konsultacji z lekarzem. W razie dodatkowych pytań, jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Ekspert Bioprazol