Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to możliwe?

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja ostatnia miesiączka 30 październik, cykle trwają przeciętnie 30-35 dni. 8 listopada kochałam się z mężem i skończył we mnie. Dodam iż staramy się o dziecko. W ten weekend, czyli około tygodnia od tego stosunku dziwnie sie czułam, jestem senna, niedobrze mi i słabo. Piersi mnie bolą przy dotykaniu i sutki stały się ciemniejsze. W dole brzucha odczuwam dziwne rwanie jajnika. Jedyne co mnie martwi to brak temperatury, wynosi 36,6 stopni, jednak zawsze miałam normalną temperaturę niższą. Odczuwam również mokrość, mam dużo śluzu. Proszę podpowiedzcie mi, czy jest możliwe, że jestem w ciąży?

Gość gość
dosc szybko by owulacja musiala byc,zw przy dlugich cyklach. te objawy tez bardzo szybko. jednak nie ma rzeczy niemozliwych. jedno co mozesz ztobic to lykac kwas foliowy,czekac do teminu miesiaczki i robic test.

Gość gość
Czyli jednak to fałszywy alarm?

Gość gość
czy falszywy to sie dowiesz jak okres dostaniesz. wiekszosc objawow nie pojawia sie tak wczesnie! ok 4/5tyg ciazy sa widoczne objawy. oczywiscie nie u kazdej i nie zawsze! ja np juz 3dni przed terminem zaczelam wymiotowac;a w poprzedniej ciazy ok 5dni przed terminem zaczely mnie specyficznie bolec piersi (taki bol mialam podczas karmienia piersia kiedy kanaliki wypelnialy sie mlekiem). ale tak na prawde na tym etapie ciezko pcokolwiek powiedziec. poza tym skoro staracie sie o dziecko to moze jednak warto byloby te starania jakos zintensyfikowac? jeden stosunek i to w 9dniu cyklu przy 35dniowych cyklach to troche hmmm malo ;) teoretycznie owulacje powinnas miec miedzy 15a jakims 20dniem (na 14dni przed wystapienien krwawienia). wiec w tych dniach masz mozliwosc zajsc w ciaze.

Gość gość
jeśli się staracie to wyznaczaj sobie owulacje i w nią celujcie. pomocny będzie na pewno tester na ślinę taki jak afrodyta. świetne są też żele ułatwiające zapłodnienie np conceive plus.

Dziewczyny, jestem kilka dni przed spodziewanym okresem. Mam inne objawy niż zazwyczaj, dużo wcześniej zaczął boleć mnie brzuch na okres i piersi. Do tego teraz ból brzucha jest ciągły i lekki, zazwyczaj bóle menstruacyjne przychodziły i odchodziły a ten jest cały czas ;/ zresztą przed okresem zazwyczaj miałam ,,sucho", teraz biała gęsta wydzielina. Jeszcze kilka dni i zrobię test. Czy któraś z was tez tak miała? Myślicie że to ciąża?

Gość gość
ciaża