Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W co sie bawic z 7,8 mies niemowleciem?

Polecane posty

Gość gość

Podpowiedzcie w co sie bawic z takim maluszkiem? Synek ma 7,5 mies i interesuja go glownie pilki, pileczki, pelza za nimi po calym pokoju, a ulubiona zabawa to turlanie do siebie nawzajem ( o dziwo super mu to wychodzi). Uwielbia tez "grac" na organach;-) Nie interseuja go zadne maskotki szeleszczące itp. Ma swoja ulubiona książeczkę i 1 obrazek, który ogląda kilka razy dziennie (a ja wymyślam opowieści niezwyklej treści;-). Zabawa w akuku już mu się nudzi, klocki sa na chwile ciekawe- do zburzenia wiezy. Jakis czas hitem byla zabawka FP kula pelna niespodzianek ale sie znudzila juz... Podpowiedzcie jakies fajne zabawy...

Gość gość
w scrabble albo w clue zagraj z tym geniuszem idiotko a powaznie problemem jest ze nie lubi szeleszczacych? czy sama z siebie idiotke robisz? niemowle madrzejsze od matki

Gość gość
dziekuje, a teraz moze wypowie sie ktos na poziomie.

Gość gość
Rób mu samolocik, tańcz z nim do piosenek dla dzieci, zrób mu teatrzyk pacynkami na palce

Gość gość
ooo super pomysl z teatrzykiem, dzieki! tanczymy dosc czesto i tez bardzo to lubi. samolocika troche sie boi;-) Nie chce zeby ktos pomyslal, jak jedna tu "pani" , ze sie przechwalam, nawet nie wiem czy jest czym. Na prawde licze na podpowiedzi w co fajnego, rozwijajacego mozna sie bawic z takim maluchem.

Gość gość
Jedzie rowerek itd

Gość gość
Zamiast zabawek może spodobają mu się przedmioty codziennego użytku np pusta butelka, jakieś pudełko

Gość gość
my mamy taką dużą piłkę do ćwiczeń, mój niemowlak uwielbia jak się na niej bawimy. lubi teraz grająco - świecącego bąka jego szczotka do włosów jedna z ulubionych zabawek. lubi jak patrzymy razem za okno i opowiadam o pogodzie itd. ja traktuje to jako zabawę: robię mu np. jakieś ciasteczka bez cukru np. jaglane, kukurydziane i daję mu, potrafi jeść, bawić się przez 30 minut. lubi też jak obok ćwiczę, śmieje i krzyczy, macha rękami jakby chciał ćwiczyć ze mną.

Gość gość
ja jeszcze czasami ćwiczę z dzieckiem. ćwiczenia do prawidłowego siadania, raczkowania. jak ktoś wie jak to robić to polecam. jak dziecko u mnie nie chce spać to właśnie robię mu serie takich ćwiczeń, trochę wykańczających i wtedy zasypia.

Gość gość
A mi sie slabo robi na sama mysl o zabawach z niemowlakami albo malymi dziecmi. hehe jezusicku takie to nudne, ze sie w pale nie miesci. Najlepiej miec jakiego super psa albo kota. Czasem zaluje ze 5 lat temu nie urodzily mi sie blizniaki.

Gość gość
znalazlam w necie fajny pomysl: zaprezentuj niemowlakowi zawartość lodówki. Pokaż mu, jak pachną ser, wędlina, świeżo przekrojona papryka. Maluchowi sie bardzo spodobalo wachanie produktów;-)