Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia na mleko oznacza alergię na mleczne produkty?

Polecane posty

Gość gość

Temat nie do końca odzwierciedla o co mi chodzi. Syn ma skończone 7 miesięcy. Od samego początku na piersi, jadłam produkty mleczne, może nie w wielkich ilościach, ale pojawiały się w moim żywieniu. Dziecko nie miało żadnych oznak uczulenia. Od czasu do czasu był dokarmiany mm, dokładnie bebiko 1. Było to jednak małe ilości, kiedy musiałam wyjść z domu na kilka godzin. Potem zaczęło się rozszerzanie diety. Dalej karmiłam piersią i kilka razy było dokarmianie bebiko 2. Zaczął mieć wysypkę. Żadnych innych objawów. Byliśmy u lekarza, stwierdził lekką skazę białkową. I kazał wrócić na bebiko 1 , jeżeli to tylko okazjonalne dokarmianie. Sama nie jest pewna czy rzeczywiście to skaza, czy inne uczulenie. Tym bardziej, że zmiany nie są duże i występują w nietypowych miejscach: plecy i trochę brzucha. Chodzi mi o to, czy czasami ktoś miał przypadek, że na mleko było uczulenie, a na produkty mleczne już nie?

Gość gość
Z tego co kojarzę, to nie uczulają produkty fermentowane jak jogurt czy kefir, ale głowy nie dam.

Gość Migea
Alergia moze byc lekka dlatego zmiany skórne nie sa rozległe, natomiast ich lokalizacja jest dość typowa, brzuch i plecy u mojego dziecka wyglądały koszmarnie w nasileniu alergii. Bebiko 2 może byc zbyt "silnym" mlekiem dla dziecka dlatego zareagował alergicznie. Podrzucam do poczytania bardzo fajne i pokrywajace się z rzeczywistością artykuły o alergii: http://www.latopic.pl/Alergia-pokarmowa

Gość gość
Myślę, że najlepszą opcją jest wykonanie dla dziecka badań alergologicznych np.u http://alergomed.com.pl/ które wykażą na co konkretnie jest uczulone i co może, a czego nie może jeść.