Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was ma plastikowe pudełko na chusteczki z Babydream?

Polecane posty

Gość gość

Możecie mi powiedzieć czy ono jest dobrej jakości? Potrzebuję jakiegoś dobrego pudełka żeby móc robić własne chustki w domu i zauważyłam, że to z Rossmanna jest jakby większe od reszty na rynku i najbardziej neutralne, bo bez naklejek (wystarczy zdjąć ten karton okalający białą część i czysto). Kto ma i poleca lub odradza, oraz dlaczego?

Gość gość
Jak chcesz robić sama chusteczki?

Gość gość
U mnie się bardzo dobrze sprawdza, mam też z rossmana i porównywalne.

Gość gość
ja mam , jest naprawde okej :) z reszta kosztuje niecale 6 zl wiec mozesz kupic i sama sprawdzic ;)

Gość gość
Zalać suche Tami Baby około 2-3 cm wody zmieszanej z około 5-6 kroplami olejku z pestek grejpfruta (jak w WaterWipes), albo 3 kroplami olejku lawendowego z 3 kroplami rumiankowego (jak w Cheeky Wipes). Dopiero będę próbować, więc proporcje mogą ulec zmianie. Potrzebuję dobrego dużego i niezawodnego pudła z dobrym zamknięciem i wygodnym dozownikiem.

Gość gość
A ono się uzupełnia od dołu jakoś? Tak?

Gość gość
Klapka dozownika lekko chodzi? Nie zacina wam się? Chustki wychodzą otworem w miarę pojedynczo, czy od razu po kilka?

Gość gość
Ja bym albo ciut z grejpfruta zabrała albo z lawendy. Ewentualnie w ogóle lawendę usunąć - zwyczajnie śmierdzieć może. I nie wiem czy mieszanka będzie mieć podobne działanie jak każdy osobno. I do tego odrobina pantenolu może bo rumianek wysusza Sam alfabisabalol możesz kupić osobno też. Ogólnie to nawet sam olej kokosowy wykazuje właściwości grzybobójcze a do tego nawilża.

Gość gość
Dla mnie - pudełko jak pudełko...

Gość gość
To są składy żywcem zerżnięte ze sprawdzonych i wysoko ocenionych produktów funkcjonujących na rynku od lat, dlatego niczego nie będę modyfikować, skoro użytkownicy nie zgłaszają zastrzeżeń. Olejek to nie napar i ma inne działanie (w dodatku w tak małych proporcjach w stosunku do ilości wody). Zresztą pytam o pudełko, bo ono mnie w tej chwili bardziej interesuje. Odpowie mi ktoś konkretnie na pytania zadane kilka postów wyżej?

Gość gość
może ci przecieknąć od dołu...bo to jest pudełko na zapakowane chusteczki

Gość gość
Rozumiem idee robienia chusteczek. Ale nie stac cie kupic i sprawdzic?? Szokkk

Gość gość
Zamknięcie dobrze trzyma, nie otwiera się; dozownik się nie zacina, otwiera się poprzez nacisk i odskakuje. Chusteczki najczesciej wychodzą po kilka, ale to zależybod chusteczek abniebod pudełka, ja wkladam całą paczke, nie przekładam z opakowania, więc może to też taka kwestia. To jest najprostsze pudełko, łatwo utrzymać w czystości, ale przydałaby się taka sprężynka na dnie, bo od połowy opakowania trzeba grzebać głęboko:)

Gość gość
Taaak? Uuuu... Hmm, szkoda. A to ono jest takie nieszczelne od dołu? Chustki by były wcześniej namaczane w takim plastikowym pojemniku na żywność typu Rubbermaid i przekładane do tego z dozownikiem już po nasiąknięciu ...na pewno coś tam by jeszcze pływało po dnie, ale nie tak dużo - czy nawet w takiej sytuacji pudełko będzie ciekło?

Gość gość
18:05 - dzięki!

Gość gość
Moim zdaniem zamknięcie jest dosyć szczelne, takie jakby gumowe, trzeba lekko naciągnąć, żeby domknąć. Ale nie testowałan w ten sposób. Kup i przetestuj, chuseczki nie mają najgorszego składu, a jak jesteś bardzo na nie to ewentualnie ładnie czyszczą buty:)

Gość gość
Jeśli jest gumowe i się naciąga to może być jak uszczelka, czyli powinno dać radę. Dzięki dziewczyny, w takim razie spróbuję, bo większego (w sensie wyższego) i podobnie neutralnego nigdzie indziej jeszcze nie spotkałam.

Gość gość
Idź nawet sobie pomacać, ciężko powiedzieć czy to guma, to takie miękkie jest, mam też takie pokrywki w tupperwarach. Plus jest taki, że nie kosztuje do dużo i nie trzeba kupować 4-ro paki chusteczek jak kiedyś widziałam w biedrze - tylko po to, źeby miec pudełko:)

Gość gość
Raczej jestem zdecydowana. Dzięki. Gdyby było więcej negatywnych głosów, to raczej nawet bym nie dała tych 6 zł, tylko dlatego żeby potem je wywalić, bo za tą samą kasę mogę mieć dodatkową paczkę lub rolkę suchych. Nie lubię wywalać pieniędzy, ot co.

Gość gość
Ja miałam z pampersa takie granatowe było ok, ostatnio w biedronce widziałam 3 albo 4 paczki chusteczek nawilzanych fitti i do tego pudełko taki zestaw

Gość gość
Inne pudełka są poobklejane, a ja szukałam właśnie neutralnego (gładkiego, nie brandowanego).

Gość gość
ale pytania to masz z d...y wzięte: czy wyciągają się chusteczki pojedynczo? Przecież to nie jest cecha pudełka tylko ułożenia przez producenta!

Gość gość
Walnieta jestes autorko:-) pampki tez robisz sama?

Gość gość
autorko a czego uzywasz do pupy poza tymi chustami samorobkami?

Gość gość
Samego pudru Babydream. Nic więcej. Pampków żadnych nie używam, tylko składane i kilka prefoldów (wolę składane bo lepiej schną) z bawełny i bambusa. Głównie czeskie T-tomi, Xkko i kilka polskich ECOpi (czeskie mają lepszą gramaturę). A ilość wyciąganych chustek jak najbardziej zależny od dozownika w pudełku, bo nawet jak z folii wychodzą ciągiem, to odpowiedniej wielkości dozownik je często blokuje.