Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźnia mi się okres

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 16 lat i ostatnia miesiączka skończyła mi się około 5.10. Strasznie obawiam się że to ciąża mimo iż zabezpieczalismy się z chłopakiem. W zeszłym miesiącu zmarła mi babcia i bardzo mnie to dotknęło. Nie bolą mnie piersi, nie mam nudności i żadnych objawów ciąży, wręcz przeciwnie, boli mnie od 3 dni dolna partia brzucha. Do najbliższej apteki mam 16 km a boję się poprosić mamę by mi kupiła gdyż obawiam się jej reakcji. Pomóżcie proszę!!

Gość gość
Nie w zeszłym miesiącu tylko dwa miesiące temu**

Gość gość
No ja bym cie zabiła chyba:p Niech chłopak jedzie po test. Poza tym pewnie przez stres

Gość gość
Bez testu ani rusz. U mnie wszystko wskazywało na okres -objawy były jak w każdym cyklu a była ciąża. Kiedy miałaś mieć okres? Ile się spóźnia?

Gość gość
Okres powinnam mieć 27.10, czasem mi się spóźniał ale nie tak długo. Mama często pyta czy był ten pierwszy raz i powtarza że mogę jej powiedzieć ale to jednak jest mama i nie chciałabym jej martwić za wcześnie.. Dodatkowo od urodzenia choruje na nerki a właściwie na prawą dlatego 3 grudnia jadę na usg więc myślę że jak to ciąża to pani doktor mi to powie... A ta obawa to powoduje większy stres.

Gość gość
okres spóźnia ci się prawie 20 dni,jak się zabezpieczaliście ?bo to w sumie istotnie

Gość gość
Prezerwatywy. Rozmawiałam z chłopakiem i mówił że czułby jakby gumka pękła, poza tym on nigdy mimo zabezpieczenia nie kończył we mnie.

Gość gość
no to tylko test,możesz zamówić przez internet w aptece internetowej.Może się zsunęła ?lub chłopak całej prawdy ci nie mówi ,żeby na niego nie było.Ile ci się spóźniał najwięcej okres wcześniej?

Gość gość
To dlugo trochę. Powinniście pojechać po test

Gość gość
Na usg będziesz miała ogladane nerki nie macice. Przecież to inny lekarz. Jest was dwoje niech on wykombinuje test

Gość gość
Tak lecz jedna nerke mam położona w miednicy i usg lekarze zawsze robią mi dokładnie od piersi po pęcherz. Wiem, że długo i nie wiem co mam zrobić, czy jak zaczekam jeszcze to nic mi nie będzie? Jakie jeszcze mogą być przyczyny aż tak spóźniajacego się okresu?

Gość gość
Najwięcej nie miałam okresu dwa miesiące od kiedy mam mniej więcej regularny.

Gość gość
idź do ginekologa..musisz

Gość gość
Tak, powinnam ale strasznie obawiam się tego że to okaże się ciąża, że zniszczyłam sobie życie. Chciałabym najpierw skończyć szkołę, a później myśleć o dziecku. Czy może jest jakieś inne wyjaśnienie tego że spóźnia mi się miesiączka?

Gość gość
powodów może być wiele..dowiesz się o nich u ginekologa.A jak jesteś w ciąży ,to wcześniej czy później będziesz musiała ''się o tym dowiedzieć'' ,po co masz czekać i się stresować??co to zmieni..nic,zrób test i już po prostu.Nie odwlekaj tego ,bo to może być już 6 tydz-8 ciąży jeszcze możesz usunąć farmakologicznie np. A jak chcesz urodzić zdrowe dziecko ,to musisz brać kwas foliowy jak najszybciej ,bo pocieszanie się że miesiączka się pojawi i czekanie jeszcze np.2tyg nic już nie zmieni..może to ciąża a może problemy hormonalne lub porostu dojrzewanie ale tego nikt tutaj ci nie powie ,musisz sama zadziałać.Tyle w temacie

Gość gość
Dziękuję bardzo za pomoc, na pewno coś z tym zrobię.

Gość gość
Chłopak mój zaproponował że zabierze mnie do lekarza w piątek by dowiedzieć się co jest przyczyną spóźniajacego się okresu lecz dziś już dostałam i jestem spokojna. Dziękuję jeszcze raz za pomoc i pozdrawiam.