Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę przestać tyć w ciąży

Polecane posty

Gość gośćania
autorko ale o co wlasciwie chodzi ? to ze w ciazy sie przybiera to fakt to ze objadajac sie fast foodami i slodyczami tyje sie bardziej to tez kazdy wie to ze moze byc cukrzyca to dowiesz sie dopiero na badaniu glukozy-przed toba, na razie nie wiesz i nic z tym nie zrobisz mozesz jesc tzw zdrowe jedzenie, nie pic soków i kolorowych napoi a wode - wiecej sie ruszac i tyle nie mozesz w ogóle nie przybrac w ciazy ani sie odchudzac-to pewnie wiesz wiec wlasciwie co ty chcesz ? bo nie wiem na czym polega problem? w czym memy pomoc?

Gość że co  że jak
Ja jestem w 28 tc i przytyłam 10 kg, gdzie w ciągu ostatniego miesiąca 4 kg. Wcześniej przybierałam w miarę książkowo 2 kg na miesiąc. Nie mam cukrzycy ciążowej ( robiłam badania ). Akurat w ciągu ostatniego miesiąca dziecko też znacznie przybrało na wadze z 450 gramów do 1200 . Autorko może nie martw się na zapas, chociaż przyznam się, że jak też byłam zszokowana takim nagłym przyrostem , 4 kg na miesiąc to dużo. Byłam zdziwiona bo o dziwo tych kg tak po mnie nie widać. Rozmawiałam z ginekolog i postanowiłam ograniczyć słodycze, mam nadzieję że póki co to może pomoże. Po cichu liczę też na to, że ten nagły skok wagi związany był też z gwałtownym wzrostem dzidziusia.

Gość gość
Spoko juz się dowiedziałam że kłamie i ze to brzydko a na dodatek hormony mi wariuja haha :-) a temat po to, bo to forum i myślałam, że można pogadać o problemach, obawach etc. Ale widać nie można. Nie toleruje osób, które obrażają i wyśmiewają i sama również tego nie robię. Uważam, że przyrost wagi w takim tempie to dziwne i chciałam poznać wasze doświadczenia, opinie. Nie prosiłam o rady w stylu "miej trochę oleju w głowie". Jak chcecie się obrażać to proszę założyć własny temat i tam odrzucać się błotem :-)