Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem głupia. Co czytać by być mądrzejszą i bardziej inteligentną ?

Polecane posty

Gość gość

Tzn nie jestem jakąś typową tępą polką, której życie kręci się wokół złapania faceta na meza, bachorach, zakupach, nowej pralce, smartfonie i fotkach na fejsbuku... no ale nie jestem tez jakąś bardzo mądrą osobą, widze po sobie ze mam dosc ubogie słownictwo, ostatnio byłam z mamą u adwokatki, starsza kobieta ale bardzo elokwentna, inteligentna, stabilna emocjonalnie, po prostu czuc od niej wiedze zyciową i zawodową, inteligencje, nie potrafilam z nią rozmawiac, niektorych słów w ogole nie rozumialam :O nie znam się na ekonomii, polityce, historii, matematyce, jedynie wiem co nieco na temat informatyki, nowych technologii, nowinek ze swiata medycyny i to wszystko :O ja nawet savoir vivre nie znam :O

Gość gość
Na początek posłuchaj sobie czegoś w TV - czegoś na poziomie w miarę, a nie sieczki. Osobiście polecam polsat news 2 - od 20 do 22 dość ciekawe programy są. Takie dla normalnych ludzi, ze zrozumieniem nie ma problemu, a można poszerzyć wiedzę o świecie czy niektórych mechanizmach. Nie musisz znać się na wszystkim ;) Znajdź te 2-3 rzeczy które Ciebie zainteresują. Najpierw możesz czytać jakieś popularne gazetki czy artykuły a z czasem zaczniesz sięgać po coraz poważniejsze źródła. Wiele osób nie ma zielonego pojęcia o informatyce i jakoś żyj******* czesto są wręcz dumni ze swej ignorancji :P Więc też nie powinnaś mieć aż takich kompleksów.

Gość gość
Ta cenzura jest niemożliwa :O Tam było napisane: "i jakoś ż/y/j/ą - /B/a, często są nawet dumni ze swej ignorancji" Od kiedy j/ą/b/a to przekleństwo?

Gość gość
Nie musisz znać się na wszystkim. Nie ma ludzi wszechwiedzących, na pewno jest jakaś dziedzina, o której mogłabyś mówić godzinami? Jakieś zainteresowania?