Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koteczek123

Głodówka

Polecane posty

Gość koteczek123

Dziś jestem na jednodniowej głodówce oczyszczającej. I... nie wiem czy robię coś nie tak... ale totalnie nie jestem głodna. Może trochę koło południa. Nie objadałam się jakoś bardzo dzień wcześniej (max 1500kcal), a jestem pełna energii. Też tak czasem macie? Zjadłam dziś tylko odrobinę surówki i jednego kęsa banana. :P może to już nie jest głodówka?

Gość gość
głodówką jest wszystko poniżej 1000kcal/dzień. Chyba, że chcesz oczyścić organizm to przez cały dzień pij tylko wodę (co najmniej 2 litry). Słyszałam też coś o głodówce na jabłkach chyba przez 2 dni? Ale coś mi się tylko obiło o uszy i średnio pamiętam. A i głodówkę powinno się stosować w porze letniej, bo w jesienno-zimowej organizm potrzebuje więcej energii i nie wskazane jest się wtedy głodzić.

Gość gość
Głód przychodzi i odchodzi, nikt nie umiera z głodu w ciągu jednego dnia;) więc wszystko robisz dobrze. Ten kęs banana w nic ci nie popsuł. Mnie się zdarza, że bardzo boli mnie głowa podczas głodówki wtedy też zjadam pół banana czy jabłka, żeby podnieść poziom cukru i głoduje dalej. Tylko pamiętaj jutro, żeby zjeść, co najmniej 5 posiłków - małych, żeby nie rozwalić sobie metabolizmu

Gość gość
GŁODZENIE SIE a GŁODOWKA to dwa zupelnie inne pojecia. Głodowka to swiadome odmowienie pokarmow stalych dla oczyszczenia organizmu. Glodzenie sie to spozywanie zbyt niskiej ilosci kalorii. To co ty zrobilas to niestety glodzenie sie bo musialas juz zezrec tego kesa banana i surowki. Organizm nawet jeszcze nie zdazyl sie oczyscic.

Gość koteczek1234
no teoretycznie nie wytrzymałam, ale ja pościłam od powiedzmy godziny 15 dnia poprzedniego do 17 dziś. Więc ostatecznie to były ponad 24h bez grama jedzenia. O 17 zjadłam trochę surówki i tego nieszczęsnego kęsa banana.

Gość koteczek1234
a najgorsze jest to, że to jedzenie to nie z głodu tylko z "w sumie wrzuciłabym coś na ząb".

Gość koteczek1234
Miałam w planach zjeść kalafior z odrobiną makaronu gryczanego jako jedno danie i jedyne tego dnia, koło południa, ale już nie wiem.

Gość koteczek1234
dzięki, już napisałam w tamtym wątku :)