Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak pojde na kierunek lekarski, bede miala pewna, dobrze platna prace?

Polecane posty

można iść na jakąś specjalizację stomatologiczną ale rocznie jest ok 3 miejsc na 100 absolwentów. A kredytów pod zastaw dyplomu lekarza też niestety nie dają :)

Gość gość
To jest obecnie najbardziej przereklamowany kierunek. Ale przekonacie sie o tym dopiero jak euforia opadnie i skonczycie studia.

Gość gość
Ale jakby rzeczywiscie tak bylo, to: nie byloby tylu chetnych na te kierunki i nie byloby tylu bogatych ludzi z zawodu lekarz, czy lekarz-dentysta. A przeciez wystarczy pod szpital podjechac i zobaczyc ich wozy... Nie wiem, moze jakies ciapy sobie nie radza i stad takie fakty...

Gość gość
To na jakie studia warto isc Waszym zdaniem, zeby miec dobrze platna prace?

nie wiem skąd to przekonanie- u mnie pod szpitalem parkują sami ordynatorzy- samochody w średnio/dobrej półki, każdy w leasingu. Pozostali lekarze nie mają szans na wjazdówki to parkują z dala od szpitala. I czy mają takie super samochody? Też nie zauważyłam :)

Gość gość
Ale lekarski, czy dent. przereklamowany?

oba są przereklamowane. Chociaż nie, podobno faceci ze świetną skutecznością na "studiuję medycynę" wyrywają panienki ;D

Gość gość
Lekarski przereklamowany. Lekarze specjalisci to vw golf/vw passat. Ta polka. Rezydent to taboret w mpk. Jak bedziesz ordynatorem to faktycznie wiecej zarobisz, pytanie tylko jaka jest na to szansa.

Gość gość
Ja wyrwalem jedna po pielegniarstwie i jedna po zarzadzaniu :) i to w sumie na tyle benefitow z kier lekarskiego

Gość gość
Nie wiem, jak pisalam srednio mam kontakt z tym srodowiskiem, ale moi koledzy ze szkoly, ktorzy maja rodzicow lekarzy "biedy nie klepia" no ale czasy sie zmieniaja, moze jak oni zaczynali bylo lepiej

Gość gość
Żadna inna grupa zawodowa w Polsce nie zarabia tak dużo jak lekarze, dlatego wszyscy się biją o miejsce na uczelni. Jak tylko się dostaniesz , to idź i się nie zastanawiaj :) Wiesz, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i żaden lekarz nie powie Ci że dobrze zarabia, lekarze to z reguły pazerne istoty, ciągle im mało i mało :D

wszyscy biją się o miejsce na uczelni tylko z jednego powodu: na takich forach jak te wypisują farmazony i istnieje przekonanie że po lekarskim zarabia się kokosy. A może 10% roku tak kończy, reszta to conajwyżej średnia krajowa

Gość gość
A wlasnie moja kuzynka sie wybiera na SGH. Myslicie, ze po tym bedzie miala dobra prace? Oczywiscie jak bedzie jej sie chcialo pracowac :D

Gość gość
wszyscy biją się o miejsce na uczelni tylko z jednego powodu: na takich forach jak te wypisują farmazony i istnieje przekonanie że po lekarskim zarabia się kokosy. A może 10% roku tak kończy, reszta to conajwyżej średnia krajowa Jak wyzej.

Gość gość
Rozliczam ich dochody i wiem co piszę. Weźcie się do pracy to będziecie zarabiać a nie biadolić.

a ja pracuję w szpitalu i wiem ile zarabiam, ile zarabiają moi koledzy, jakie są szanse na dodatkową robotę i czym jeździmy do pracy :)

Gość gość
hgg, to chyba jesteś nieudacznikiem skoro piszesz takie rzeczy. I na pewno nie wiesz ile Twoi znajomi lekarze zarabiają bo nikt a zwłaszcza pazerni lekarze nie chwalą się takimi rzeczami.

Gość gość
A co myslicie o tym sgh?

zarobki rezydenta określa USTAWA i precyzuje ona jasno: 3600 brutto i nic więcej. co do SGH- mam trochę znajomych i są zadowoleni, ale pracują oni wszyscy w stolicy a tam wiadomo że jest łatwiej

Gość gość
Ja mam 2300 netto podstawy plus 2 razy dyzur po 170 zl to sobie wyliczcie ile zarabiam

w sumie i tak masz szczęście że masz to 170 za dyżur bo w wielu szpitalach rezydent ma pracować na zmiany i w ogóle nie ma dyżurów wtedy. Luksus dla szpitala- pracownik dyspozycyjny przez całą dobę a opłacany przez ministerstwo

Gość gość
Interesuje Cię by leczyć ludzi,by ratować życie ludzkie czy to by tylko.dobrze.zarobić?? O biedę się nie martw.Mimo że ta p******a kompletnie służb zdrowia nie działa jak powinna to jeszcze nie widziałem lekarza,który byłby biedny.

Gość gość
Interesuje mnie to, naprawde chcialabym byc lekarzem, jednak nie chcialabym klepac biedy, wiadomo, ze kazdy chce miec przyzwoite zycie

Interesuje Cię by leczyć ludzi,by ratować życie ludzkie czy to by tylko.dobrze.zarobić?? xxx na medycynę powinno się iść jeśli się lubi medycynę. Pieniądze i ratowanie życie to zupełnie co innego. Jeśli lubisz medycynę to można dużo osiągnąć. Problem w tym że idą na nią ludzie którzy a) chcą się dorobić, b) czują jakieś niezidentyfikowane powołanie i zazwyczaj są kiepskimi lekarzami bo szybko łapie ich syndrom boga

Gość gość
Hgg jezeli jestes rezydentem to dolacz na facebook do porozumienia rezydentow im wiecej ludzi tym lepiej. Juz jest prawie 7300 osob.

Gość gość
To super. Zapraszajcie jak najwiecej ludzi tam, wtedy bedziemy moze w stanie cos wywalczyc.

Gość gość
bosz - ten kraj to rozpacz. prawo - kasa tylko dla krewnych i znajomych królika medycyna - to samo elitarne studia a płace to plucie w gębę .... ps. chociaż ostatnio do wściekłości doprowadziła mnie pewna "spcjalistka" dermatolog, która poświęciła mi ze 3-4 minuty, w tym 2 minuty na wypisywanie leków / które kosztowały mnie stówę i W OGÓLE nie pomogły /- po czym skasowała mnie - KUREW - 150 zł suka!

w tym kraju to zdecydowanie najbardziej opłaca się być fizycznym :) Taka prawda- w 2 dni położy taki glazurnik kafelki w łazience i wezmie 1,5 tys jak nie więcej przyjdzie hydraulik, postuka w pralkę i 300 w kieszeni, podobnie mechanik samochodowy, stolarz, tynkarz czy kto tam jeszcze

Gość gość
Generalnie zawody medyczne to bardzo opłacalna sprawa. Ja uczyłem się w http://www.dental.szczecin.pl/ na kierunku technik dentystyczny i udało mi się znaleźć po tym dobrą pracę.