Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia 1993

skurcze co 10 min

Polecane posty

Gość Klaudia 1993

Witam zaczne od tego ze wczoraj wieczorem zauwazyłam dziwna brązową wydzieline na wkladce nie było tego zbyt wiele. O godzinie 3 w nocy obudziły mnie bolesne skurcze które wystepowały co 5-7 min przed kazdym skurczem mały bardzo *****iwy. Skurcze odczuwalne przez cały dzien na wieczor zaczeły wystepowac co 10-12 min . Dodam ze czop odchodzi cały czas. Obecnie zaczełam 39 tc jest to pierwsza ciąza mieszkam w uk i wiem ze kiedy pojade do szpitala to odesla mnie do domu bo nie mam skurczy co 2-3 min. Czy to jest poczatek porodu ? dlaczego skurcze pierw byly częstsze ???

Gość gość
Chyba tak. Mi odchodził czop i miałam skurcze co 20 min, ppzniej co 15, az skoczylo ze co 5 i pojechalam do szpitala. Mialam niecale 2 cm rozwarcia, okazalo soe ze mam tex nadcisnienie i byla szybka cesarka.

Gość gość
Przy drugim porodzie zaczęło się od skurczy co 10 min, po dwóch godzinach były co 5 min, a niedlugo potem potem szybciutko poród. Tego samego dnia rano byłam w szpitalu bo dziwnie się czułam, nie czułam ruchów dziecka a dzień wcześniej miałam ciagle skurcze nieregularne. Po badaniach odesłali do domu a wieczorem przyjechałam urodzić. Jeśli czujesz się niepewnie jedz do szpitala, sprawdza czy wszystko jest w porządku z dzieckiem i Tobą i najwyżej wrócisz do domu. Będziesz spokojniejsza Autorko.

Gość gość
I jeszcze jedno, u mnie to był dopiero co skonczony 36 tydzień ciąży.