Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienia a polip

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pewien problem związany z krwawieniem pomiędzy miesiączkami. Wiem ze powoduje je najprawdopodobniej polip którego mam w macicy. Jednak z miesiąca na miesiąc krwawienia są mocniejsze i juz występują pomiędzy każdym cyklem od około 6 miesięcy... W tym miesiącu zaczęłam krwawic 07.11 i do dzisiaj (16.11) ciągle krwawie i nie wygląda jak by miało się co kolwiek zmienić.. Nie jest to jakoś strasznie mocne krwawienie bo miesiączki mam strasznie obfite wiec dla mnie to nic, ale do lekkich tez nie należy, musze normalnie zmieniać podpaski kilka razy dziennie. Miałam robiona cytologie i niby wszystko w porządku. Ale martwię się tym ze niby taka nie duża zmiana powoduje coś takiego. Podczas miesiączki czuj***ardzo silny ból w miejscu polipa. Mam skierowanie na wycięcie go i jutro zamierzam jechać do szpitala ustalić datę zabiegu. Chciałam jednak wiedzieć czy to jest normalne że z miesiąca na miesiąc widać aż tak duże zmiany, takie długie i mocne krwawienia, czy mam się czym martwić?

Gość gość
Nie chcę cię niepokoić ale każde krwawienia międzymiesiączkowe do normalnych nie należą beż wątpienia twoje obfite krwawienia i odczucia ucisku spowodowane są właśnie przez rozwijającego się polipa. Powinnaś jak najszybciej poddać się operacji usunięcia polipa Na koniec chciałam cię uspokoić ja miałam podobne dolegliwości i po operacji wszystko powróciło do normy.