Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysł na prezent świąteczne dla rodziny

Polecane posty

Gość gość

Hej, co roku rodzina mojego faceta robi prezenty na święta. w tym roku nie mam jakiego kolwiek pomysłu na prezent. A wiem że na pewno coś dostaniemy.. Pomocy!!!

Gość gość
Też mam ten problem. Rodzina męża spora, zawsze pełno osób przy wigilijnym stole, a ja ich nawet dobrze nie znam. Zwyczaj mają taki, że każdy daje każdemu jakiś prezent, chociaż sami dorośli ludzie, zero dzieci czy nastolatków. A więc będą i teściowie, i dziadkowie męża, młodsza siostra i brat, chrzestni z rodzinami i jedna samotna ciotka. I bądź tu mądry, każdemu kosmetyki i słodycze, czy co? Nie mówiąc już o budżecie, to masakra jakaś jest... Niechby na każdego 50 zł wydać, to moje miesięczne utrzymanie jest. A wszyscy są dobrze sytuowani, ni wydatków nie odczują tak jak my... Porażka z tymi prezentami na siłę, szczególnie jak nie mam pojęcia co lubią/mogłoby im się przydać...

nie stać cię? nie wydawałabym 50zł na każdego. mój brat jak był u swojej dziewczyny na wigilii to każdy każdemu dawał i brata dziewczyna ma 3 siostry jedna z nich nie za bogata dała każdemu mały pakuneczek a w środku mydełko zapachowe w świątecznym opakowaniu i słodki aniołek.

ja natomiast każdemu kupiłabym książkę i czekoladę plus ładne opakowanie czyli 20zł bo często w księgarniach są przeceny na książki i ja kupuję takie np po 10 zł lub 30 zł książka plus druga gratis.

robiłam tak rok temu i dwa lata temu, wszyscy byli zadowoleni z prezentów. Pamiętam że matka która nie czyta wiele, zaczęła czytać zaraz na szczepana bodajże.

Każdy każdemu pokazywał jaką ma lekturę, były dyskusję nt autorów itp... jednak w tym roku ustaliliśmy z rodziną że rezygnujemy z prezentów.

Gość gość
Książka to dobry pomysł, ale oni zawsze kupują prezenty dobrane pod indywidualną osobę- no ale oni są rodziną, znają się, spędzają czas ze sobą często, no i prezenty też kupują wartościowe. Przykładowo teść ostatnio dostał jakąś maszynę do ćwiczeń, ciotka kijki do nordic walkingu (jakieś markowe, drogie, nie takie zwykłe za 40 zł), dziadkowie zestaw drogiej porcelany do obiadu, bo część im się wytłukła, a często mają gości. Ja w tamtym roku dostałam zestaw srebrnej biżuterii i drogie perfumy... Jak wyskoczę z książkami za 10 zł, to będę się czuła jak bida z nędzą, chociaż dla koleżanki, brata, męża to byłby świetny pomysł. Tylko przytłacza mnie to, że muszę kupować prezenty ludziom, których widuję dwa-trzy razy do roku, głównie z takich okazji jak święta czy urodziny właśnie. I za każdym razem coś kupuj, ech, bez sensu. Prezenty to największy stres, łatwiej by było bez tego... Przynieść po prostu dobre wino i własnoręcznie upieczone ciasto, cieszyć się spotkaniem, a nie patrzeć co kto dał, i jeszcze być może zostać skrytykowanym... Dla mnie prezenty są dobre dla dzieci, może nastolatków, ale dorośli ludzie to tylko symbolicznie, dobre czekoladki, kolczyki, nie wiem, książka, wino właśnie, i starczyłoby.

Gość gość
W tamtym roku były książki i słodycze. okazało się że niektóre książki każdy ma. My dostaliśmy piękne ręczniki z imieniem dobre jakościowo.. W tym roku też byśmy chcieli kupić coś to hurtowo każdemu to samo ale z indywidualnym pomysłem .. Myślałam i kubkach z porcelany lub kocem dla pary z nadrukiem ale sama nie wiem..

Serdecznie zapraszamy do sprawienia swoim bliskim niezapomnianych wrażeń !!! (jeśli oczywiście byli grzeczni oczko.gif Wizyta Mikołaja to wspaniałe przeżycie dla najmłodszych, i zabawna atrakcja dla tych trochę starszych! Piękny, profesjonalny strój, doświadczenie i pełne zaangażowanie i sprawiają, że posiadamy Mikołajkowy czar wręczania prezentów usmiech.gif Nie zwlekaj i zaproś Mikołaja zarówno na małe domowe spotkanie, firmową wigilię czy też do przedszkola! Dotrzemy wszędzie, gdzie tylko będziecie potrzebować niezapomnianych wrażeń i atrakcji! usmiech.gif Więcej info na http://www.teatr-kameleon.pl/

Gość inga159
u nas w tym roku na święta robimy sobie z rodzinką wspólny prezent i jedziemy na ten świąteczny okres do spa Talaria. Czeka tam na nas kolacja wigilijna z tradycyjnymi przysmakami i kolędowaniem, świąteczne śniadanie, całodzienny świąteczny stół z domowymi ciastami (dzieciaki się na to najbradziej cieszą) a my z mężem najbardziej cieszymy się z nieograniczonego dostępu do strefy spa :D

Gość gość
Ja chętnie kupuję książki na prezenty. W matrasie mają taką bogatą ofertę, że nie mam problemu z dopasowaniem prezentu

Gość Tadzik99
Ja swojej żonce planuje kupić komplecik bielizny, znalazłem fajny w sklepie Alles. Jak myślicie spodoba jej się? https://sklep.alles.pl/produkt,madrid-p-up,945.html

Gość gość
Mnie wręcz denerwuje ta bieganina za prezentami. Jest tyle do ogarnięcia przed świętami a tu jeszcze kupowanie na siłe prezentów... Ale w zeszłym roku postanowiliśmy z rodziną ze robimy sobie małe symboliczne upominki(jakaś łądna świeczka zapachowa, wino czy obrus). Proponuje wszystkim dać do zrozumienia ze to nie potrzebne wydatki i stes. A prezenty robić tylko dzieciom:)

Gość gość
Ograniczając się do 20 zł da się zorganizować coś ciekawego. Mężczyznom możesz kupić po kosmetyku czy krawacie, książce a konietom po zawieszce srebrnej. Np. literki srebrne kosztują w sklepie: pbsrebro.pl od 17 zł za sztukę. Bardziej wymyslne zawieszki są droższe ale to lepsze niż mydło albo figurka która sie kurzy..

Gość gość
W tym roku wszystkie prezenty kupiłam zupełnie niespodziewanie i... nie żałuję! Trafiłam przypadkiem na stronę http://kodyrabatowe.gg.pl/ i znalazłam masę inspiracji na pomysły na prezenty dla mamy, taty, siostry, babci i chrześniaka w naprawdę dobrych cenach. Polecam:)

Gość Glovo
Ja, gdy nie wiem co mam kupić, to obdarowuję książkami :D - zawsze, znajduję je tu - www.bonito.pl

Gość seros
A co polecisz sklep online z prezentami personalizowanymi?